Taarten Decoreren IV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
hyppolyte

Berichten: 5914
Geregistreerd: 07-06-05

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-10 00:58

Go Katja ;)! Gaat weer heel hard hier, alweer bijna tijd voor een nieuw topic. Ik ga ook weer aan de gang, vriendin moet 2 taarten hebben, zoontje is zondag jarig en wordt 3. Wordt een cars-taart, beetje het idee wat hier ook al wel eens voorbij is gekomen, maar wel iets simpeler volgens mij. En een ballenbaktaart, allebei goed gejat :D. Foto's komen er zodra ze klaar zijn :D.

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-10 01:22

@ Katja, foto foto

Zo ik heb lekker de hele avond roosjes geboetseerd in allerlei maten voor op mn valentijnstaart :)

Nathalie1981

Berichten: 4219
Geregistreerd: 13-12-02
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-10 08:56

Voor de hanos heb je inderdaad een pasje nodig :j

LetsgoKelly

Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-10 09:07

newmom schreef:
LetsgoKelly schreef:
Ja klopt is die van de ikea. Ik had geen geduld dus heb hem doorgesneden. En.... hij is perfect!! Wiehoe!


nog even vraagje, die van mij is er volgens mij ook van.. :S weet t niet meer..
maar de rand is naar binnen gedraaid, heb jij dat ook? en zo ja, heb je daar geen last van met eruit halen?

alvast bedankt :D


Nee de rand is niet naar binnen gedraaid. Hij gaat er heel gemakkelijk uit :)

LetsgoKelly

Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-10 09:08

@Jaime, foto's foto's O:)

Goed gelukt Men_Sven!

xXLiekeXx
Berichten: 3226
Geregistreerd: 26-11-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-10 09:57

Wordt een toef botercreme of een muffin hard? Moet je 'm daarvoor in de koelkast zetten?

Vanes

Berichten: 3164
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Noord-Holland

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-10 09:59

Toef BC word niet hard, bij hogere temperaturen (zomer, kachel hoog aan in huis) idd koel bewaren anders smelt het eraf..

xXLiekeXx
Berichten: 3226
Geregistreerd: 26-11-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-10 10:03

Dan kan ik ze nu net zo goed buiten zetten :+

Lisette03

Berichten: 1825
Geregistreerd: 23-06-06

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-10 10:06

lieke even wat heel anders, wat heb jij voor ava?

xXLiekeXx
Berichten: 3226
Geregistreerd: 26-11-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-10 10:08

Haha,
Ik schaats daar, maar heb m'n ene been omhoog. Is niet zo goed te zien :')

Nathalie1981

Berichten: 4219
Geregistreerd: 13-12-02
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-10 10:12

Dan ben jij zeker wel blij met dit weer :+

oOoKellyoOo

Berichten: 3830
Geregistreerd: 25-11-05
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-10 10:18

Ik ga nu eerst de stal in de paardenstallen mesten en daarna als ik weer gedoucht ben ga ik hem bekleden, ben benieuwd

woldhoeve

Berichten: 1819
Geregistreerd: 17-03-04
Woonplaats: Foxwolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-10 10:19

een vraagje ik wil graag een poging doen om Pigs in the mud te maken :D Nu wou ik dat zaterdag doen, en hem kado doen aan iemand die woensdag jarig is. Dus wou de biscuit eerst in de diepvries doen, is dit wel een goed idee, wordt hij niet moeilijk te snijden als ik hem weer ontdooit heb? Of misschien kan ik hem bevroren snijden.
Wat zouden jullie doen?

LetsgoKelly

Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-10 10:33

Volgens mij is het juist beter om de biscuit eerst in te vriezen. Heb gelezen dat hij daar lekkerder van wordt.
Ik heb er nog geen ervaring mee maar heb mijn 1e biscuit gisteren ingevroren :)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-10 10:43

pubelia schreef:
Mayo schreef:
Wereld, leuke taarten! Die chinese is echt leuk +:)+

Pubelia, leuk gedaan. Maar heb je met je vingertoppen aan de onderkant getrokken of geduwd?

Hij wilde niet plakken, dus heb ik in eerste instantie de blaadjes met een roller er aan vast gerold, en daardoor is die dus wat uit gerekter.

De bloemen bedoel je of je bekleding zelf?

Diana_Mabel

Berichten: 7045
Geregistreerd: 04-02-02
Woonplaats: Houten

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-10 10:44

Hoe maak je die stippen op de oililly taart?

Mijn cake komt ook zo uit de oven :) snijd hem meestal bij dan komt het goed.

Gisteren mijn philips mixer met standaard in gebruik genomen echt MEGA! terwijl de mixer stond te draaien kon ik de botercreme al maken met de andere mixer en de banketroom ideaal ben veel snelle klaar. Nu kon ik marsepein kleuren toen de taart in de over stond echt tijdwinst.

Nathalie1981

Berichten: 4219
Geregistreerd: 13-12-02
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-10 10:45

woldhoeve schreef:
een vraagje ik wil graag een poging doen om Pigs in the mud te maken :D Nu wou ik dat zaterdag doen, en hem kado doen aan iemand die woensdag jarig is. Dus wou de biscuit eerst in de diepvries doen, is dit wel een goed idee, wordt hij niet moeilijk te snijden als ik hem weer ontdooit heb? Of misschien kan ik hem bevroren snijden.
Wat zouden jullie doen?


Snijden gaat goed hoor :j
En mijn biscuit smaakte echt nog heerlijk daarna!

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-10 10:46

Nathalie1981 schreef:
Misschien domme vraag, maar bc wordt toch ook gemaakt met water?

:j Maar verhoudingsgewijs héél weinig. Op 100 gram poedersuiker, 100 gram mix en 250 boter zit maar 200ml water in en meestal doe ik iets minder omdat ik er nog Patidess aan toe voeg. Maar met banketbakkersroom is het 200 gram poeder en 500ml water, dat behoudt veel meer vocht.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-10 10:48

Annemiekbram schreef:
Ik ga nu 2 taarten snijden en vullen en waarschijnlijk morgen of vrijdag bekleden...moet ik ze dan tot zolang in de vriezer of koelkast zetten??

Koelkast is prima, duurt het nog langer dan de vriezer, maar dan wel zonder afsmeren, anders kan je er geen pedaalemmerzak omheen doen, dan plakt het direct vast :)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-10 10:49

Jaime_ schreef:
Helaas hier geen Hanos in de buurt ;( Wel een sligro en makro, hebben ze daar leuke spulletjes voor deze hobby?

:n Niet bij de Makro iig :)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-10 10:50

LetsgoKelly schreef:
Hoe meet je 27 ml water af? Heb alleen een maatbeker die begint bij de 100ml.. ;(

Ik heb een oud ongebruikt plaspotje die per 10 ml gaat :+

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-10 10:51

MamaMiesje schreef:
@Wereld: mooi hoor!
Ik vergeet altijd een "leuk plankje" te maken :=

Heb ik ook nog nooit gedaan, ik heb wel het papkapier en folie er voor liggen, maar ik heb alleen snijplanken en die geef ik niet weg en om nou speciaal steeds plankjes te laten maken is ook zo wat :+

newmom
Berichten: 1524
Geregistreerd: 01-05-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-10 10:52

[quote="LetsgoKelly

Nee de rand is niet naar binnen gedraaid. Hij gaat er heel gemakkelijk uit :)[/quote]


balen dan is t toch een andere,... was dr al bang voor.. gok t er dan toch maar niet op om t ding in de over te zetten.
thanks

woldhoeve

Berichten: 1819
Geregistreerd: 17-03-04
Woonplaats: Foxwolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-10 10:52

Oké bedankt voor tips. Ik zal wel even een foto plaatsen als hij klaar is. (als hij tenmiste lukt ;) )

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-10 10:53

Vanes schreef:
Ik weeg de eieren nooit, bij de banketbakker nooit gedaan ook. Je hoort het zovaak nu....
Mijn kapsels rijzen altijd erg goed en hoog. Nooit geen problemen mee gehad.

Ik ook nooit, ik gebruik M eieren en hou de aantallen gewoon uit de schema's aan.