Taarten Decoreren III

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 17:32

Mayo wat een ontzettend mooie taart! +:)+

iloonaa__

Berichten: 2827
Geregistreerd: 29-06-07
Woonplaats: Meerdere plekjes in Nederland

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 17:46

is het trouwens een idee, als je een taart bekleed, en je snijd hem aan, als je dan ipv die rainbow-cake maar 1 kleur doet? := of is dat geen optie?

Katja

Berichten: 42302
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 17:47

Prachtig Mayo!!

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 17:54

iloonaa__ schreef:
is het trouwens een idee, als je een taart bekleed, en je snijd hem aan, als je dan ipv die rainbow-cake maar 1 kleur doet? := of is dat geen optie?

Tuurlijk kan dat. Waarom niet? :)

odenxia

Berichten: 1301
Geregistreerd: 12-03-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 17:54

Misschien een hele domme vraag, maar wat is het verschil tussen rolfondant en marsepein? Kan je met beide bekleden?

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 17:55

Hier ook video over vlinders maken: (niet zoals mayo, maar ook een leuke optie)

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 17:56

odenxia schreef:
Misschien een hele domme vraag, maar wat is het verschil tussen rolfondant en marsepein? Kan je met beide bekleden?

Kan met allebei. Geloof dat het grootste verschil is dat in marsepein amandelen zijn verwerkt. Heb zelf verder nog niet met marsepein als bekleding en decoratie gewerkt.

Ollie1

Berichten: 1727
Geregistreerd: 28-10-05
Woonplaats: ergens op VP

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 17:57

odenxia schreef:
Misschien een hele domme vraag, maar wat is het verschil tussen rolfondant en marsepein? Kan je met beide bekleden?


Het verschil tussen fondant en marsepein is dat fondant zonder amandelen wordt gemaakt, dat is eigenlijk kneedbare suikerpasta. De basis van marsepein zijn de amandelen. Fondant is ook witter en meestal zoeter.

odenxia

Berichten: 1301
Geregistreerd: 12-03-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 17:58

maar het is niet zo dat bijvoorbeeld marsepein makkelijker werkt voor beginners?

romy_b
Berichten: 1374
Geregistreerd: 04-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 18:00

zie dat ze ook een rolfondant starters pakket hebben, wat raden jullie me aan, marsepein of rolfondant?

romy_b
Berichten: 1374
Geregistreerd: 04-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 18:01

odenxia schreef:
maar het is niet zo dat bijvoorbeeld marsepein makkelijker werkt voor beginners?


in dit geval kies ik marsepein! :"D

Ollie1

Berichten: 1727
Geregistreerd: 28-10-05
Woonplaats: ergens op VP

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 18:05

odenxia schreef:
maar het is niet zo dat bijvoorbeeld marsepein makkelijker werkt voor beginners?


Heb ik je aangestoken ;)

odenxia

Berichten: 1301
Geregistreerd: 12-03-09

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 18:10

haha ja vind het wel erg leuk.. Zit ook op die site te neuzen leukste taarten en zag zoveel moois voorbij komen.. Ga het gewoon een keer proberen, wie weet bak ik er wel helemaal niks van hahaha..
Maar wat kan ik als beginner het beste aanschaffen???

NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-01-10 18:14

odenxia schreef:
Maar wat kan ik als beginner het beste aanschaffen???

Kijk eens in de openings post... ;)

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 18:14

Geen idee. Ik ben nog een beginner en ben met fondant begonnen, heb zelf nog geen marsepein geprobeerd dus zou niet weten hoe dat is.

iloonaa__

Berichten: 2827
Geregistreerd: 29-06-07
Woonplaats: Meerdere plekjes in Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 18:16

hoelang kan je eigenlijk marsepein bewaren ? :=
kan je het gewoon invriezen of moet je het anders bewaren

NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-01-10 18:19

Nieeeeeet invriezen! Luchtdicht en op een koele/donkere plek.

iloonaa__

Berichten: 2827
Geregistreerd: 29-06-07
Woonplaats: Meerdere plekjes in Nederland

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 18:24

okee *D
en hoelang is het ''ongeveer'' te bewaren? :)

NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-01-10 18:26

Heel lang. In ieder geval een half jaar, als je het schoon en goed verpakt bewaard. Marsepein die je steeds hergebruikt, bijvoorbeeld het deel wat je van de taart afsnijd na het bekleden, is minder lang houdbaar. Daar zit natuurlijk poedersuiker en botercreme aan. Dus dat kun je beter apart bewaren.

odenxia

Berichten: 1301
Geregistreerd: 12-03-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 18:34

NieneWiep schreef:
odenxia schreef:
Maar wat kan ik als beginner het beste aanschaffen???

Kijk eens in de openings post... ;)

dank je..
Heb het een en ander op de leukste taarten op mijn verlanglijst staan.
Ga het weekend naar de winkel om een bakblik te halen en taartmix..

iloonaa__

Berichten: 2827
Geregistreerd: 29-06-07
Woonplaats: Meerdere plekjes in Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 18:42

NieneWiep schreef:
Heel lang. In ieder geval een half jaar, als je het schoon en goed verpakt bewaard. Marsepein die je steeds hergebruikt, bijvoorbeeld het deel wat je van de taart afsnijd na het bekleden, is minder lang houdbaar. Daar zit natuurlijk poedersuiker en botercreme aan. Dus dat kun je beter apart bewaren.

oké bedankt voor de goede uitleg!! *D

asjemenou

Berichten: 9081
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 18:48

Ik persoonlijk vind marsepein veel makkelijker, kan niks met rolfondant.
Maar ik ben ook niks andere gewent dan marsepein.
Marsepein is een stuk steviger. (tenminste vergeleken met de fondant die ik gebruikt had)

iloonaa__

Berichten: 2827
Geregistreerd: 29-06-07
Woonplaats: Meerdere plekjes in Nederland

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 18:59

volgens mij is 250 gram marsepein heel snel op zeker? :=
als je een taart van 25 a 30 cm wil maken kan ik dan beter 1 kg kopen?

anuschkaatje

Berichten: 262
Geregistreerd: 31-07-06

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 19:38

Ikzelf werk liever met rolfondant dan met marsepein. Marsepein scheurt sneller en is wat stugger, rolfondant is wat elastischer. Ik meng het ook vaak 1 deel fondant met 1 deel marsepein, dat werkt ook goed en mensen die niet echt gek zijn op marsepein vinden dit toch ook erg lekker. Maar persoonlijk zou ik voor de fondant gaan, maar het verschilt echt per persoon!

iloonaa__

Berichten: 2827
Geregistreerd: 29-06-07
Woonplaats: Meerdere plekjes in Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 19:45

maar klopt het wel dat fondant plakkeriger is?
en kan je er ook goed mee boetseren?