Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
                                                         
                                                         
 En waar heb jij je informatie vandaan? Zelfde meisje vind dat dieren geen gevoelens hebben, ze alleen op de wereld zijn voor de mens en voor de rest geen nut hebben en ze zo gruwelijk behandeld mogen worden als maar kan want ze voelen het toch niet!  
                                                         enamorada schreef:Vanmiddag vertelde ik aan iemand dat ik de vegetarische ham die ik had geprobeerd heel vies vond. Zegt een ander meisje: 'ja ik vind dat je gewoon vlees moet eten. Is veel gezonder en je komt allemaal eiwitten tekort'. Ehh... oke?En waar heb jij je informatie vandaan? Zelfde meisje vind dat dieren geen gevoelens hebben, ze alleen op de wereld zijn voor de mens en voor de rest geen nut hebben en ze zo gruwelijk behandeld mogen worden als maar kan want ze voelen het toch niet!
                                                         
                                                         Selka schreef:Zo ik heb net een mooie bestelling geplaatst bij de notenshop al zeg ik het zelf.
Chiazaad 500 gram
Chocolade Druppels Puur 70,5% 500 gram
Pinda's Gebrand Ongezouten 500 gram
Pistachenoten Raw Gepeld 150 gram
Agar agar poeder 100 gram pot
Maca Poeder Raw Bio (175 gram) - Raw Organic Food
Zonnebloempitten 200 gram
Tahin Wit ZZ (250 gram) - Terrasana
Kokospasta Cacao Nibs Bio (250 gr) - Bio Today
Iemand een tip voor een recept dat ik moet maken met bijv. agar agar, maca of tahin? Ik heb het nog nooit eerder gekocht of gebruikt
  
  
 ). Fruit in een beetje zonnebloemolie of kokosolie rustig wat fijngehakte gember, fijngehakte (scherpe, als het aan mij ligt) rode pepertjes of sambal (geen manis, dat is zoet en niet zo pittig. (Een vorm van sambal kun je ook maken door rode pepertjes, wat zongedroogde tomaat en knoflook te blenderen).  Tenzij je daarvan houdt natuurlijk), voeg later eerste een kleine, fijngehakte rode ui nog later wat fijngehakte knoflook toe. Blender de pinda's helemaal fijn, als je wat crunch lekker vindt hoeft dat uiteraard niet zo precies. Voeg eventueel wat water toe om het makkelijker smeerbaar te maken. Gooi de pinda pasta bij je mengsel en warm het rustig op. Zorg dat het niet aan de kook komt! Breng op smaak met ketjap en ketjap manis. 
 Daar zijn al wat recepten voor gedeeld en zijn er veel voor te vinden. Kun je maken met kikkererwten (meest gangbaar), maar bijvoorbeeld ook met tuinbonen of uit de kluiten gewassen peulen. Maar je kunt het ook gebruiken voor baba ghanoush (nl)/ghannousj (en). Deze met witte chocolade bijvoorbeeld is heerlijk met knoflookbrood: http://www.saveur.com/article/Recipes/W ... a-Ghannouj  
 
                                                         
 Thanks!                                                         

  
 Selka schreef:Zo ik heb net een mooie bestelling geplaatst bij de notenshop al zeg ik het zelf.
Chiazaad 500 gram
Chocolade Druppels Puur 70,5% 500 gram
Pinda's Gebrand Ongezouten 500 gram
Pistachenoten Raw Gepeld 150 gram
Agar agar poeder 100 gram pot
Maca Poeder Raw Bio (175 gram) - Raw Organic Food
Zonnebloempitten 200 gram
Tahin Wit ZZ (250 gram) - Terrasana
Kokospasta Cacao Nibs Bio (250 gr) - Bio Today
Iemand een tip voor een recept dat ik moet maken met bijv. agar agar, maca of tahin? Ik heb het nog nooit eerder gekocht of gebruikt
                                                         PlantsTho schreef:Wat zouden e-nummers er mee te maken kunnen hebben?
k_m schreef:Ik lees hier al lang mee en vroeg me iets af, als vegan zouden jullie ook geen melk eten van een locale biologische boer? Ik zag gisteren een bio winkeltje met schapenmelk yoghurt en ik was daar wel eens benieuwd naar! Zouden jullie zo iets ook laten staan, puur om het vegan eten of waarom zou zo iets tegen jullie principes zijn?
 Nog steeds is het nodig dat een vrouwelijk dier elke x tijd een nieuw jong krijgt zodat ze melk blijft produceren. En die dieren gaan in het algemeen naar de slacht. Tenzij de verhoudingen precies zo zijn dat er evenveel (vrouwelijke) dieren geboren worden als dat er op natuurlijke wijze sterven is dat al verkeerd (aannemende dat de kudde niet oneindig kan groeien), in elk ander scenario gaan er dieren naar de slacht moeten. Voornamelijk jonge mannetjes waarschijnlijk, daar zijn er helaas niet zoveel van nodig 
 
                                                         
                                                         k_m schreef:Dat vind ik een heel duidelijke en best logische uitleg. Bedankt!
Ik snap je deel van het slachten inderdaad, ik kan hier zelf nog wel mee om maar het hangt natuurlijk ook vanaf op wat voor manier dit gebeurd. Maar ik kan absoluut op deze manier dat wel veel beter begrijpen, ik had er zo ver nog niet bij nagedacht eigenlijk..
 
 Erg verdrietig.                                                         
 
 tja zo ziet mijn prut er dus ook uit. Had de bio van AH gebruikt en die zou toch echt zonder toevoegingen moeten zijn.
 Zelf hebben wij een pot tahin met zeezout, die is bruin van kleur maar zou verder niet moeten verschillen van witte tahin/gewone tahin. Die variant gebruik ik meestal door hummus en andere gerechten. 
 )!