Taarten decoreren XV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
_Jessie

Berichten: 4806
Geregistreerd: 04-06-08
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-11 15:53

Oke ik heb de mix van mijn afbeelding. Hoop dat die anders is want klinkt niet echt veel belovend
Wat heb je gebruikt op de foto's kinke? Zelfs gemaakt of een andere mix?

Samantha_

Berichten: 11750
Geregistreerd: 20-12-02

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-11 16:09

Leuk zeg Kinke!

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-11 16:14


IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-11 16:22

Moet voor vrijdag cupcakes maken, maar als ik deze nu bak, kan ik die dan ook gewoon invriezen?
Anders ga ik het niet redden qua tijd.

Samantha_

Berichten: 11750
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-11 16:26


XNienke_
Berichten: 1125
Geregistreerd: 03-04-11

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-11 16:42

MM, ik ben benieuwd naar het resultaat.
heb je de hele taart ook afgesmeert met de mona aarbeien kwark?
en waarmee plak jij de fondant dingetjes tegen de taart aan?

Kinke

Berichten: 21157
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-11 16:44

Royal icing heb ik zelf gemaakt met suikerbakkerspoeder, eiwitpoeder en water.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-11 18:41

bambietje schreef:
MM, ik ben benieuwd naar het resultaat.
heb je de hele taart ook afgesmeert met de mona aarbeien kwark?
en waarmee plak jij de fondant dingetjes tegen de taart aan?

Nee, de taart is GEVULD met Mona aardbeienkwark en AFGESMEERD met botercréme ;)
Plakken van marsepein/fondat op marsepein/fondant doe ik met en papje van poedersuiker en een paar druppels water.

XNienke_
Berichten: 1125
Geregistreerd: 03-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-11 18:45

MamaMiesje schreef:
Nee, de taart is GEVULD met Mona aardbeienkwark en AFGESMEERD met botercréme ;)
Plakken van marsepein/fondat op marsepein/fondant doe ik met en papje van poedersuiker en een paar druppels water.


oke, dat plakken doe ik ook zo.
en afsmeren hoe maak je die botercreme? 1:1 ?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-11 20:19

1 deel poedersuiker op 1 deel zoutloze roomboter en goed mixen.

XNienke_
Berichten: 1125
Geregistreerd: 03-04-11

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-11 20:51

okee dankjewel :D

woldhoeve

Berichten: 1819
Geregistreerd: 17-03-04
Woonplaats: Foxwolde

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-11 20:56

ik wil wel een after eight recept proberen maar zou je daar ook een laagje aardbeienjam bij kunnen combineren. Ik had vanmorgen een chocolade biscuit gebakken maar er is iets verkeerd gegaan. Iemand nog een receptje voor een chocolade biscuit? Ik kan natuurlijk ook een gewone biscuit en dan met een laagje after eight en dan een chocolade ganache eroverheen.
Iemand die me hiermee kan helpen?

Esgaroth

Berichten: 5249
Geregistreerd: 13-02-04

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-11 21:15

Ik bak mijn chocobiscuit gewoon als de gewone biscuit, maar met een paar eetlepels cacao erdoor. Werkt prima en smaakt heerlijk!
De after eight creme heb ik ook weleens gemaakt. Hij smaakt gewoon echt letterlijk naar after eight (JOH! :') ) Ik denk niet dat aarbei daarbij smaakt eerlijk gezegd... Maar das mijn mening.

woldhoeve

Berichten: 1819
Geregistreerd: 17-03-04
Woonplaats: Foxwolde

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-11 21:41

Ik denk dat ik hem gewoon vul en dan met een chocolade ganache afmaak. Denk ook niet dat marsepein of fondant nog lekker erbij is. Zal wel even kijken of ik nog een biscuit ga maken met wat cacao erdoor, ik had vanmorgen iets te veel erdoor gedaan. En werd het beslag 1 brij, toch maar in de oven gedaan, maar zag al gauw dat het niets was.

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-11 22:22

:= := mijn jongste zoon stond vanmiddan op de trampo en toen was hij aan het kletsen met de dochter van de buurvrouw...
dus Hij zegt tegen me, mama, het buurmeisje wil een stukje taart (hadden we nog over van verjaardag)
Dus ik stukje taart gepakt en die ha die gegeven...
komt ie ff later binnen ik zeg hier geef me kaartje maar... :=

Komt ze net aan de deur...haar ouders gaan 22 juni trouwen en of ik een taart kon maken want die taart was erugg jammie... := :=
dus nu een bruidstaart in opdracht :=

Cabelona

Berichten: 1770
Geregistreerd: 29-10-08

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-11 22:45

Wel een heel mooi compliment zo! Heel veel succes met de bruidstaart ben benieuwd :D

Lidewijke

Berichten: 1533
Geregistreerd: 03-02-06
Woonplaats: Leuven / Brecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-11 22:47

Ok ik kom jullie nog'ns lastigvallen, heb nog een vraagje.. Is het mogelijk om een taart te bekleden met zelfgemaakte marsepein? Vind gekochte meestal te veel naar niks/smaakstof smaken (hoewel ik niet weet of die van de taart-bestelsites ook zo zijn?), hou wel van echte marsepein met lekker veel amandel. :) Je gaat waarschijnlijk niet zo'n fel kleurtje kunnen bekomen als bij de gekochte denk ik.. En weet ook niet of dat amandelige wel samengaat met alle soorten vulling, maar daar heb je dan fondant voor zeker? :P

Bedankt :)

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-11 07:29

Ik las net ergens over het boek van Wendy! Weet iemand welk boek dan bedoeld wordt?
Zo ik las lijkt het me een heerlijk boek om te hebben en is het allemaal duidelijk uitgelegt met boetseren enzo.

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-11 08:06

Ik zoek nog een 2e laag voor ene taartje, de eerste laag is ene limoenmouse.
Wat past daar het lekkertste bij??
ik ben goed in zoete dingen bij alkaar hihi maar niet met frissere dingen...

_Jessie

Berichten: 4806
Geregistreerd: 04-06-08
Woonplaats: Leiden

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-11 08:25

woldhoeve ik wil die after eight vulling donderdag ook gaan proberen. Ik doe een gewone biscuit met 2 lagen after eight. Enige wat ik daarbij goed vind smaken is chocolade :Y)

TT dat is nog eens leuk :D

Esgaroth

Berichten: 5249
Geregistreerd: 13-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-11 08:59

_Jessie schreef:
woldhoeve ik wil die after eight vulling donderdag ook gaan proberen. Ik doe een gewone biscuit met 2 lagen after eight. Enige wat ik daarbij goed vind smaken is chocolade :Y)

Had ik toen ook gedaan :j Was wel zwaar, dus echt maar kleine stukjes snijden, maar dat smaakte wel goed bij elkaar.

_Jessie

Berichten: 4806
Geregistreerd: 04-06-08
Woonplaats: Leiden

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-11 09:11

Ja de kleinste taart word ook die vulling.
2e frambozen mousse <3 en 3e swarswalder hmm lekker haha

PoelieWoelie

Berichten: 4717
Geregistreerd: 08-12-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-11 09:31

MamaMiesje schreef:
De 'tractor' opgebouwd
AfbeeldingAfbeelding
3 cakevormige biscuits en 1 halve ronde :D
De uitdaging is dan: wáár snijd ik ze door voor de vullingen? Heb vrijwel alle stukjes/lagen 1x doorgesneden en daar Mona Luchtigtoetje Aardbei en/of aardbeienjam tussen gedaan.

De cabine:
Onderste laag gevuld en afgesmeerd

Oh guttegut, wat moet dat nog worden? :') :=


Ben benieuwd wat het wordt!

Ik denk trouwens dat het makkelijker is om de cake in verticale lagen op te bouwen, of heb je dat ook gedaan? Ik zie het niet zo goed. Als basis anderhalve cake in de lengte, en daarboven ook. Dan heb je niet allemaal van die blokjes en dat valt hij veel minder uit elkaar zou ik denken :)

tienus63

Berichten: 17257
Geregistreerd: 09-08-05

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-11 09:51

@ MM, neefje kijkt met grote ogen naar de beginselen van de taart. Waarom krijg ik die, vraagt ie. Is niet alleen voor jou vriendje. Ook voor je broertjes en zusje.
Eind resultaat mag ie pas van het weekend zien.
Misschien is het wel grappig om de taart samen met het echte origineel op de foto te zetten.

Kinke

Berichten: 21157
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-11 10:28

TT, wat een gave opdracht! :)
Lidewijke, het is zeker mogelijk om te bekleden met zelfgemaakte marsepein maar volgens mij is het wel iets moeilijker omdat het wat stugger is en waarschijnlijk ook grof?
Ik gebruik de Zeelandia marsepein en vind het erg lekker, ik vind die kant en klare marsepein zooi die je rond de kerst en sinterklaas bij de bakker koopt niet te eten, maar de taart marsepein lust ik wel :)
PB me anders je adres even, dan stuur ik je een stukje :)