Haha, ik zit er juist over te denken om wat meer met fondant te gaan werken ipv marsepein. Het ligt er ook een beetje aan wat je wilt maken hoor. En welk merk je hebt enzo.
Ik werk met marsepein. Heb 1 keer met fondant gemaakt. Maar het scheurt nogal snel. En wat ik toen over had had ik heel netjes ingepakt, en toen ik het een paar maanden later wou gebruiken, was bijna alles keihard geworden, en kon ik alles weggooien...
Ik ga denk ik geen Thomas maken, maar een bob de bouwer. Wel stapel, en dan rond.
weer bij gelezen maar zag weer tot taarten voor bij komen vooral de vlinders vond ik erg leuk ik heb een klein opdrachtje van mijn schoon ma voor over een paar weken dus die zien jullie tegen die tijd
Ik ben helemaal overgestapt naar fondant.. De Bakels! Dit werkt fijn...
Dorus
Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04
Geplaatst: 20-02-11 20:46
Bedenk me net "ow, misschien vind zusje het wel leuk als ik voor woensdag een taart maak". Dan is ze jarig, ze viert het niet echt, maar vind het wel leuk als we langs komen. Krijg ik een sms-je terug "doe maar een grote en vergeet de 30 niet!" Oeps
Maar nu ben ik aan het kijken wat ik ga maken. Ik had een taart met allemaal vrolijk gekleurde bloemen erop in gedachten, misschien nog 1 of 2 van die vlinders erbij. En dan rechtopstaand 30 erop, maar nog geen idee hoe ik die ga maken. De tylose zit iig al in mijn winkelmandje, maar qua bloemen kan ik nog niet veel variatie vinden.
Dat vind die van mij ook lekker, maar dan gaat hij hem maar gewoon bij de Appie halen, die bak ik geen meer
Samantha_
Berichten: 11749
Geregistreerd: 20-12-02
Geplaatst: 20-02-11 21:00
Monique1985 schreef:
Ik ben helemaal overgestapt naar fondant.. De Bakels! Dit werkt fijn...
die scheurt niet? en wat is er dan fijner aan?
Eleionomae
Berichten: 19632
Geregistreerd: 08-01-05
Woonplaats: Friesland
Geplaatst: 20-02-11 21:00
appeltaarten bak ik alleen als de appels in de tuin weer rijp zijn, anders kom ik er toch nooit door
ik ga een schaap taart maken van de week, moet alleen nog even een wat kleinere taartvorm zien te vinden die niet al te duur is, want die vorm die ik nu heb is groot genoeg om er 18 stukken uit te halen en hij is eigenlijk meer bedoelt als geintje voor mn ouders die terug komen van Texel vrijdag
Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09
Geplaatst: 20-02-11 21:07
Wat zijn er weer leuke taarten voorbij gekomen! Puzzels, kleurtjes, barbapapa etc! Ziet er allemaal goed uit!!
Mijn nichtje ging met zwangerschaps verlof en ik had een zwangerebuik taart beloofd.. 2 dagen vantevoren nog even contact gehad en ze wilde er ook wel 20 cupcakes bij (Zelf aangeboden) dus die ook nog even gemaakt... Had wat extra melk toegevoegd aan de buttercream- icing en dat ging super!! Op de cupcakes met marsepein zitten ook kleine impressies van baby dingen, weet niet of je die ziet..
Even close up van de witte.. (vond het wel een mooie foto )
Ow, een vraag. Ik wil voor zusje de 30 rechtopstaand op de taart zetten. Daar ga ik dus het restand Bakels dat ik nog heb voor gebruiken. Maar, hoe krijg ik mooie cijfers? Ik heb wel eens van die slingerende letters gezien en dat vind ik erg mooi, maar ik weet niet of ik dat voor elkaar krijg. En ik heb ook niet veel tijd. Hubbie kwam met het idee om ze uit te snijden, maar hoe dik moet ik ze dan maken? En dan moet ik ze nog in de taart prikken. Maak ik daarvoor wat extra uitstekend fondant aan de onderkant of zijn er ook nog andere alternatieven??
Ik bedenk ook weer eens iets op het laatste moment
Ik kan dat natuurlijk altijd proberen, maar ik ben niet zo goed in mooie vormen Misschien zoek ik wel een mooi slingerend lettertype en grbruik ik die als mal. Hé, dat is eigenlijk best wel een goed idee En hoe steek je ze dan in de taart? Prik je er sateprikkers in voor het hard is ofzo?