Taarten Decoreren II

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-09 00:07

Zat namelijk te denken om dan vrijdag of zaterdag de cupcakes al te maken, want zondag is ie jarig en is het niet zo gezellig als ik in de keuken sta te freubelen. En ze gaan om zes uur 's ochtends van huis weg, dus ook niet iets waarvan je denkt: goh, dat doe ik 's ochtends nog even :D

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-09 00:08


Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-09 00:11

Oh bij mij is laatst ook plots m'n mesje uit het toolsetje geknapt, snap er niks van :? Nu werk ik met die halve stukjes :') Binnenkort maar eens vervangen.

Monique hij is weer geweldig +:)+ Ik moet me toch eens gaan wagen aan een stapeltaart, maar ik durf steeds niet :')

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-09 00:32

mm, denk ook dat mijn smoother gesneuveld is door de vaatwasser idd. uitdrogen klinkt logisch.

monique, gaaaaaaaaf!

hyppolyte, dat zijn nou tips waar we wat aan hebben! zenks hunnie!



yes, mijn bestelling is binnengekomen vandaag! woensdag aan de slag voor oud en nieuw...

wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-09 00:35

Hoe lang is een taart met bijvoorbeeld een bokkenpootjesvulling houdbaar in de koelkast?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-09 00:37

Net zolang als slagroom :D

Ik had op een donderdag een taart gemaakt met als vulling tobleronemousse (met slagroom) en het laatste stukje de woensdag daarna gegeten, smaakte nog prima :D Al zou ik die tijd nooit aan een klant aangeven voor de zekerheid :D

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-09 00:38

Ah, volgens mij is die koekiemonstercupcake gewoon botercreme. Dat is volgens mij wel goed houdbaar in de koelkast, toch? :)

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-09 01:33

Net zo lang als boter dus :P

wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-09 01:40

oke..
De cake word niet droog of klef dus?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-09 02:06

Als je de cake in een transparante pedaalemmerzak bewaard niet :)

wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-09 02:10

Mayo schreef:
Als je de cake in een transparante pedaalemmerzak bewaard niet :)


Ja als je de cake nog niet verwerkt hebt bedoel je?
Dan is die langer te bewaren?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-09 02:17

In beide gevallen :)

Als ik de biscuit gebakken heb en deze afgekoeld is, dan bewaar ik deze in een pedaalemmerzak buiten de koelkast als ik die de dagen daarna ga vullen en bekleden. Gaat het over een week bijvoorbeeld, dan gaat de biscuit met pedaalemmerzak de vriezer in.

Na vullen en bekleden doe ik er weer een pedaalemmerzak omheen om de versheid te bewaren, afhankelijk van de vulling gaat de taart de koelkast in of niet. Als het een vulling is waarvan de ingrediënten normaal gesproken in de koelkast bewaard moeten worden, dan gaat de taart in de koelkast. Zijn het ingrediënten die niet de koelkast in hoeven, zoals jam / pasta / banketbakkersroom van de shop etc, dan kan de taart in een pedaalemmerzak (en eventueel taartdoos) buiten de koelkast bewaard worden.

Is de taart pas voor een week later bijvoorbeeld, dan vries ik de taart in met een pedaalemmerzak er omheen. Ontdooien doe je door de taart 24 uur voor serveren uit de vriezer in de koelkast te zetten met de pedaalemmerzak die er omheen zit, een uur voor serveren haal ik dan de taart uit de koelkast zodat de marsepein kan drogen van eventueel zweten.

wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-09 02:46

Super! dankjewel!!

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-09 02:52

Welcome :)

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-09 03:09

Mayo, heb je ook weleens taart incl vulling ingevroren?

Amigo_

Berichten: 2125
Geregistreerd: 19-01-07
Woonplaats: Kampen

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-09 03:29

*Stipje*

Wil binnenkort een keer crea-bea gaan doen. En zal beetje dit topic doorbladeren voor leuke ideeen

BloemBloem

Berichten: 17108
Geregistreerd: 21-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-09 09:06

BloemBloem schreef:
Iemand enig idee of mascarpone dmv een spuitzak
opgespoten kan worden, zonder dat het inelkaar zakt :')?


Niemand?
Anders ga ik het gewoon proberen :))

Zit er aan klopfix een overheersende smaak?

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-09 09:28

Mayo, super! Dat soort info had ik nou net nodig :)

Appeltje00

Berichten: 5090
Geregistreerd: 28-09-09

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-09 10:56

Als ik van die kleine cakejes bak dan haal ik ze zacht ui de oven maar worden ze later keihard weet iemand wat ik hier aan kan doen?

BloemBloem

Berichten: 17108
Geregistreerd: 21-05-03

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-09 12:05

Waar zoeken jullie de workshops op?
Ik geloof dat er ook 1 in leiden zat, maar kan het toch
niet meer vinden :+

BloemBloem

Berichten: 17108
Geregistreerd: 21-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-09 12:06

fionaf09 schreef:
Als ik van die kleine cakejes bak dan haal ik ze zacht ui de oven maar worden ze later keihard weet iemand wat ik hier aan kan doen?


Sneller opeten :Y)

:(:) sorry geen idee.

Appeltje00

Berichten: 5090
Geregistreerd: 28-09-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-09 12:15

BloemBloem schreef:
fionaf09 schreef:
Als ik van die kleine cakejes bak dan haal ik ze zacht ui de oven maar worden ze later keihard weet iemand wat ik hier aan kan doen?


Sneller opeten :Y)

:(:) sorry geen idee.



haha dat idee is wel goed maar mams vind het vast minder.
ik dacht misschien dat het door snelle tempratuur wisseling?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-09 12:25

BloemBloem schreef:
BloemBloem schreef:
Iemand enig idee of mascarpone dmv een spuitzak
opgespoten kan worden, zonder dat het inelkaar zakt :')?


Zit er aan klopfix een overheersende smaak?

Nee, klopfix proef je niet :) .

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-09 12:26

Volgens mij staan er een aantal workshops per provincie op infotaartje.nl

BloemBloem

Berichten: 17108
Geregistreerd: 21-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-09 12:28

Rinske schreef:
Nee, klopfix proef je niet :) .


Wat denk jij, moet ik dat door het limoenmascarpone mengsel
heen roeren, of zal ik zonder proberen en het na het opspuiten even
laten opstijven in de koelkast?