Taarten decoreren XVI

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-11 12:37

Ja, roomboter wordt echt serieus snel zacht hè?!!

Zonnetje81
Berichten: 19797
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-11 12:37

Ja ik verbaasde me er over hoe snel dat ging :+

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-11 12:57

Ik zet het in blokjes gesneden een krap uurtje buiten de koelkast, dan is het zacht genoeg om verwerkt te worden door je mixer.

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-11 12:58

Ik had van het weekend ook klontjes boter in mijn botercreme. Geen flauw idee waar die vandaan kwamen. Dat was de eerste keer dat ik dat had.
Ik laat mijn boter altijd eerst op tempratuur komen en had dat nu ook weer gedaan, daarna laat ik mijn kenny goed vijf minuten draaien om de boter mooi smeuig te krijgen en dan pas gaat het botercrememixpapje erdoor en dan is hij altijd super smeuig.

tienus63

Berichten: 17257
Geregistreerd: 09-08-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-11 13:36

Valina schreef:
Ja, roomboter wordt echt serieus snel zacht hè?!!

Er zit duidelijk wel verschil in de ene bij de andere roomboter.
Ik vind die van de Nederlandse fabrikanten toch het lekkerst.
Bij gebrek aan beter, wil ik nog een keer Duitse meenemen, maar de Belgische laat ik links liggen.
De Nederlandse is het puurst en het smeuïgst, de Belgische het meest aangelengd met water, is ook veel witter en harder.
Even het zuivelstempel (het ovaaltje met landcode en fabrieknr) checken en je weet waar het geproduceerd is.

Sinds jaar en dag bewaren wij de aangebroken pakjes roomboter niet in de koelkast maar gewoon in de broodkast, alleen als het heel warm in huis is, gaat de botervloot in de koelkast.

tienus63

Berichten: 17257
Geregistreerd: 09-08-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-11 13:37

Mayo schreef:
Ik zet het in blokjes gesneden een krap uurtje buiten de koelkast, dan is het zacht genoeg om verwerkt te worden door je mixer.

20 sec in de magnetron voor goed te smeren op brood, dus om te mixen even iets langer desnoods 2x 10 sec erbij doen. Vol vermogen.

Zonnetje81
Berichten: 19797
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-11 13:40

Boter in de magnetron is toch nergens goed voor? Ik pak de campina grasboter, die is misschien al na 15 minuten zacht!

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-11 13:46

Ik ga meestal gewoon voor AH huismerk. Of die van de Lidl. Hubbie stond vorige week eerst nog met die van de euroshopper in zijn hand, maar hij kon niet goed zien of die ongezouten was dus die heeft hij maar laten liggen.

Zoefff

Berichten: 2232
Geregistreerd: 10-02-09
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-11 13:47

van de euroshopper is ongezout, gebruik ik ook. Als ik het vergeet eruit te halen doe ik het in een plastic zakje even bij de eieren in warm water :)

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-11 13:50

na 20 seconden in de magnetron is die al gesmolten..

Hooguit een paar keer een aantal seconden om smelten te voorkomen...

De C1000 huismerk roomboter is naar mijn ervaring het zachtste, aan de ene kant is dat lekker als je botercreme als vullinggebruikt maar het zakt te snel is als he er dijkjes mee spuit en ermee afsmeert, je verliest dan snel je stevigheid...

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-11 13:54

Het is wel belangrijk dat het ongezouten roomboter is qua stevigheid :)

Zonnetje81
Berichten: 19797
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-11 13:55

Ik ongezouten steviger? Ik heb altijd ongezouten, is zout niet smerigin de boter?

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-11 14:02

Zonnetje81 schreef:
Boter in de magnetron is toch nergens goed voor? Ik pak de campina grasboter, die is misschien al na 15 minuten zacht!


Mee eens. Boter in de magnetron? Getsie, krijg ik geen tof beeld bij.

Ik heb ook altijd de ongezouten roomboter van Campina en die is al heel snel zacht om te verwerken.
En ik heb er afgelopen vrijdag ook gewoon een dijkje mee kunnen maken en goed mee af kunnen smeren!

Zonnetje81
Berichten: 19797
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-11 14:05

Ik maak er altijd dijkjes van en smeer ermee af! :)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-11 14:51

Zonnetje81 schreef:
Ik ongezouten steviger? Ik heb altijd ongezouten, is zout niet smerigin de boter?

Nou een bruin stokbroodje met roomboter en een snufje zout smaakt erg lekker :D

Zonnetje81
Berichten: 19797
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-11 14:56

Ik denk dat ik in het geval van roomboter meer vh zoet ben :+ :D

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-11 16:41

Mayo schreef:
Zonnetje81 schreef:
Ik ongezouten steviger? Ik heb altijd ongezouten, is zout niet smerigin de boter?

Nou een bruin stokbroodje met roomboter en een snufje zout smaakt erg lekker :D

en nog een beetje zwarte peper erop :P heerlijk!!

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-11 18:55

*Flanst nog "even" wat CC's in elkaar voor de jarige juffen morgen* pffff...

Ashleey_

Berichten: 5752
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Eindhoven

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-11 19:01

Ik pak altijd die blokjes boter.. Die goedkope. Vind hem erg fijn werken! ;)

DiekeC

Berichten: 1020
Geregistreerd: 23-10-10
Woonplaats: brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-11 20:01

Ik heb het visrus te pakken... :7

Hihi, ik heb vandaag nog cupcakes gebakken. Je leert nog és wat van zo'n taartenbak cursus. :)) Het resultaat:
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-11 22:19

Wat zijn ze leuk, DiekeC !!!

wietske98
Berichten: 482
Geregistreerd: 04-10-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-11 22:26

de op 3e foto is erg mooi diekeC !! leuk die bloem! (ze zijn trauwens allemaal mooi) :)

DiekeC

Berichten: 1020
Geregistreerd: 23-10-10
Woonplaats: brabant

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-11 22:40

Haha, dankju! Wat moet je anders doen als hongerige 13 jarige in de vakantie? :9

W0PPY

Berichten: 579
Geregistreerd: 30-11-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-11 22:42

Iemand een tip om blanke marsepein zwart te maken, zonder kleurpasta/kleurstof.
Ben op zoek naar een natuurlijke oplossing ivm allergie.
Hoorde al van norit.. Maar of dat nou zo gezond is?
Ik zat zelf aan inktvisinkt te denken. Iemand die daar ervaring mee heeft?

prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-11 08:53

zo weer een beetje bijgelezen...heb het de laatste tijd erg druk gehad met taart en paard :D

Ik heb ondertussen ook weer een paar taarten gemaakt, zal ze er binnenkort weer opzetten. Ik heb wel veel leuke taraten gezien...complimenten voor iedereen! _/-\o_

Ik zag op de vorige pagina ook een heerlijke chocobom...om op te (vr)eten! :9