Taarten Decoreren III

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
oneiros

Berichten: 274
Geregistreerd: 05-03-08
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 10:01

Wat een mooie vlindervleugeltjes zag ik voorbij komen.

Ik vroeg me af of ik met MMF ook kan boetseren of dat ik dan tylose nodig heb? Of is dat alleen als je het uit wil laten harden?

Sunshine80

Berichten: 2298
Geregistreerd: 02-05-06
Woonplaats: Hoeksche Waard

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 11:50

oneiros, het hardt van zichzelf al wel uit, alleen als je dingen wilt maken die echt rechtop moeten blijven staan (zoals opstaande vleugels van een dier ofzo), dan heb je wel tylose nodig.

SuSem

Berichten: 4647
Geregistreerd: 24-11-06

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 12:26

die vlinders zijn gaaf :j

ik heb gister biscuit gebakken, om vandaag te gaan bekleden, maar ben bang dat ik daar vandaag toch geen tijd voor heb.. hoe kan ik dat biscuit bewaren?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 12:27

pedaalemmerzak en dan donker en droog bewaren.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 12:28

Die doe ik er standaard al omheen zodra het biscuit uit de vorm is en afgekoeld.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 12:30

Noem eens een makkelijke combinatie van een chocoladevulling en een aardbeienvulling? :)

Zou chocopasta en aardbeienjam wat zijn?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 12:31

Of bonbonblocmousse en aardbeienjam of aardbeiencrème?

anuschkaatje

Berichten: 262
Geregistreerd: 31-07-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 12:38

een laagje gesmolten chocola over je biscuit gieten even af laten koelen en daar aarbeienjam of aardbeienvlaaivulling op :9
Laagje chocola moet niet te dik zijn anders snijd je hem meteen aan gruzelementen als je m door wilt snijden!

Luckymoon

Berichten: 391
Geregistreerd: 15-09-08
Woonplaats: Elst, Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 12:39

Mayo schreef:
Noem eens een makkelijke combinatie van een chocoladevulling en een aardbeienvulling? :)

Zou chocopasta en aardbeienjam wat zijn?


Ik heb van die chocopasta met "crispies" erin...da's ook lekker en geeft een leuke bite :)

juf_esther
Berichten: 278
Geregistreerd: 19-11-08
Woonplaats: Renesse

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 12:40

anuschkaatje schreef:
een laagje gesmolten chocola over je biscuit gieten even af laten koelen en daar aarbeienjam of aardbeienvlaaivulling op :9


Dit heb ik vorige week geprobeerd en was heel lekker! Geeft een beetje krokante bite en zorgt dat je jam er niet in gaat zitten..

Ik ga vanavond een pigs in the mud maken voor het eerst, maar ik werk tot nu toe altijd met fondant. Ik heb roze genoeg op voorraad voor de varkentjes, maar zou dat ook lukken met boetseren ipv marsepein?

Trouwens, wat een suuuper mooie vlinders waren dat! profi hoor!

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 12:41

anuschkaatje schreef:
een laagje gesmolten chocola over je biscuit gieten even af laten koelen en daar aarbeienjam of aardbeienvlaaivulling op :9
Laagje chocola moet niet te dik zijn anders snijd je hem meteen aan gruzelementen als je m door wilt snijden!

Watvoor soort reep heb je daarvoor nodig? Nog specifieke? Puur/extra puur/melk etc?

Maar ze wil 2 laagjes vulling of bedoel je dit dan ook 2x?

En wat versta jij onder niet té dik?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 12:41

Luckymoon schreef:
Mayo schreef:
Noem eens een makkelijke combinatie van een chocoladevulling en een aardbeienvulling? :)

Zou chocopasta en aardbeienjam wat zijn?


Ik heb van die chocopasta met "crispies" erin...da's ook lekker en geeft een leuke bite :)

Welke is dat? :)

oneiros

Berichten: 274
Geregistreerd: 05-03-08
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 12:49

Dank je wel Sunshine. Ik moet een }:0 boetseren en daar zitten niet echt dunne breekbare onderdeeltjes aan. Dan hoeft er bij deze bestelling in ieder geval geen tylose. ;)

anuschkaatje

Berichten: 262
Geregistreerd: 31-07-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 12:53

Ik gebruik altijd wel pure chocolade weet niet hoe het merk heet is een donkere verpakking (bij de ah) en zit 72% cacao in. Errug lekker! Ja gewoon twee laagjes dus 1 laag chocola en daar direct bovenop de jam en dan nog zo'n laagje. Jammm!! :9

Niet te dik is gewoon een dun laagje hahaha hoe leg je dat uit... uhm... geen heel plakkaat erop, gewoon alsof je boter op je boterham smeert ofzo... zo'n laagje.... weet niet hoe ik het uit moet leggen hahaha!

wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 13:17

juf_esther schreef:
anuschkaatje schreef:
een laagje gesmolten chocola over je biscuit gieten even af laten koelen en daar aarbeienjam of aardbeienvlaaivulling op :9


Dit heb ik vorige week geprobeerd en was heel lekker! Geeft een beetje krokante bite en zorgt dat je jam er niet in gaat zitten..

Ik ga vanavond een pigs in the mud maken voor het eerst, maar ik werk tot nu toe altijd met fondant. Ik heb roze genoeg op voorraad voor de varkentjes, maar zou dat ook lukken met boetseren ipv marsepein?

Trouwens, wat een suuuper mooie vlinders waren dat! profi hoor!



Ja hoor!!Mijn varkentjes waren ook van fondant..

Ik heb trouwens bij mijn laatste taart marsepein en fondant met elkaar gemengt...
Dat vond ik super werken..
Dan heeft het de stevigheid van marsepein, en de rekbaarheid en flexibiliteit van fondant...

LetsgoKelly

Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 13:32

Erg leuk dit :) En voglens mij ook erg lekker :9

BloemBloem

Berichten: 17108
Geregistreerd: 21-05-03

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 13:40

Wat grappig een soort van ravioli :D

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 13:41

anuschkaatje schreef:
Ik gebruik altijd wel pure chocolade weet niet hoe het merk heet is een donkere verpakking (bij de ah) en zit 72% cacao in. Errug lekker! Ja gewoon twee laagjes dus 1 laag chocola en daar direct bovenop de jam en dan nog zo'n laagje. Jammm!! :9

Niet te dik is gewoon een dun laagje hahaha hoe leg je dat uit... uhm... geen heel plakkaat erop, gewoon alsof je boter op je boterham smeert ofzo... zo'n laagje.... weet niet hoe ik het uit moet leggen hahaha!

Helemaal duidelijk, thanks!!

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 13:43

Oh dat is een leuk filmpje :)

Luckymoon

Berichten: 391
Geregistreerd: 15-09-08
Woonplaats: Elst, Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 14:14

Mayo schreef:
Luckymoon schreef:

Ik heb van die chocopasta met "crispies" erin...da's ook lekker en geeft een leuke bite :)

Welke is dat? :)


Heb ik gekocht bij de PLus (supermarkt) het heet: Crunchy Chocopasta. Is er trouwens ook met stukjes hazelnoot erin, dan heet ie Crunchy Hazelnootpasta.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 14:17

Thanks!

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 14:31

Hier de foto's van de vlindertaart (het is een dummie). We hebben de dummie bekleed met fondant en daarna gedecoreerd. Toen het draad gebogen en er omheen gezet, waarna we de vlinders erop vast hebben gemaakt.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Het was een workshop van Nicolette van Something Sweet.

MootjeK

Berichten: 1195
Geregistreerd: 27-07-03
Woonplaats: Vleuten

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 14:37

Wow! :wow: Waar zijn die vlinders van gemaakt? Het lijkt ouwel of piepschuim, maar dat is het ongetwijfeld niet. :D

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 14:38

Nope, is gemaakt van pastilage met tylose :)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-10 14:39

Lijkt zo misschien door de parelmoerspray die we over de taart hebben gespoten :)