Taarten decoreren XIX

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-12 17:19

Roselie schreef:
Breek in:
Iemand in de buurt van Voorhout (bij Leiden)die op 29 april 2012(we hebben nog even)een taart wil maken voor Jasmijn?

En breekt uit ;)


Hè ROOS, dat wil ik wel doen maar meer info is wel nodig...

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-12 17:20

Thema, stijl, kleuren etc.

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-12 17:42

Roselie schreef:
Verjaardag, aantal personen 20
Maar nu zit ik te twijfelen want 28 april zijn wij 2 jaar getrouwd en 29 april wordt Jasmijn 1 jaar...dus misschien een combi hiervan verwerkt in de taart


@benangelique dit zegt ze er na nog dus heb je toch al wat meer info wist neit of je het gezien had

MMares

Berichten: 644
Geregistreerd: 29-09-10

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-12 18:11

Ik heb ook nog even een vraagje...misschien een vrij domme maar ik stel ze toch

Ik ga, als ik genoeg tijd heb, dit weekend proberen een taart te bakken en te bekleden voor de verjaardag van één van mijn nichtjes.
Als ik de taart gevuld heb met botercreme en ook afgesmeert heb met botercreme, moet ik deze dan in de frigo laten opstijven of mag ik de taart meteen bekleden?
Kan de taart ook eventueel enkele uren blijven staan, bv in de kelder want ik heb geen plaats in mijn frigo om een beklede taart met fondant te plaatsen.
Moest de taart toch in de frigo moeten, moet deze dan in een afgesloten door ivm condensatie of niet? Ik denk eerlijk gezegd niet dat ik zo een grote doos heb. Kan ik de taart nog op een andere maniet 'veilig' in de frigo zetten?

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-12 18:31

Opstijven hoeft niet persee ik bekleed wel altijd meteen.
Je hebt geen koelkast vulling dus die kan prima in een donkere koele ruimte bewaard worden.
Ja eventueel zou je er een plastic doorzichte zak omheen kunnen doen dat doe ik wel eens als ik de taart voor mijzelf maak

MMares

Berichten: 644
Geregistreerd: 29-09-10

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-12 18:37

Oh oke...dan kan ik hem beter in de kelder op de tafel zetten. Daar is het momenteel toch fris genoeg. Hij moet ook maar enkele uurtjes blijven staan, geen volledige. Anders zou ik de taart inderdaad in een zak 'veilig'kunnen wegplaatsen.

Bedankt voor de tip.

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-12 09:51

Opstijven is niet noodzakelijk maar ik doe het altijd wel omdat je dan wel strakker kunt bekleden omdat je taart dan gewoon "harder " is...

Ga vandaag ook weer bezig.... 1 Spyro taart en 30 cupcakes...

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-12 10:20

Ben ook begonnen met het Harry Potter boek :j . Zag net op google een hele leuke boeken stapeltaart staan dus zat weer te
twijfelen om die te maken ipv een openslaand boek :D . M'n zus gebeld of ze dat liever had, maar ik mocht kiezen :? .
Oh dat vind ik zó moelijk hé := . Wordt dus toch maar een openslaand boek. Tenminste.....ga het proberen dan :D .
Daarna nog 25 cakepops voor mijn zoontje om morgen op de scouting te trakteren en morgen nog 25 cakepops
voor mijn neefje om op school te trakteren :j
Biscuit staat in de oven, botercemé staat een uurtje op 'rust' dus kan mooi even op bokt :D

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-12 11:57

Jans schreef:
Welke fondant raden jullie aan voor uitharden dan? Voor het bekleden gebruik ik wel altijd funcakes, die rolt lekker uit :j

Voor boetseren haal ik nu meestal maar marsepein, maar niet iedereen vindt marsepein echt lekker :n


Rinske schreef:
Marsepein hard ook niet uit, dus da's ook niet ideaal. Ik zou dan voor Bakels (Pettinice) gaan.


Of Satin Ice, dat wordt ook knoertemhard :j

DmNqUe

Berichten: 2979
Geregistreerd: 12-06-06
Woonplaats: Druten

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-12 12:11

ik had ook nog even een vraagje,
maandag viert mijn oma haar verjaardag en word ze 65.
kan ik de biscuits nu al bakken of niet? ( heb een best druk schema nog en anders zou ik alleen zaterdag middag 2 uurtjes bezig kunnen zijn en zondag avond en dat is te weinig tijd omdat het 2 stapeltaartjes worden)
Als het kan hoe zou ik ze dan moeten bewaren en waar?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-12 12:12

Bakken, af laten koelen, in een pedaalemmerzak en huppekee zo de diepvries in ;)

DmNqUe

Berichten: 2979
Geregistreerd: 12-06-06
Woonplaats: Druten

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-12 12:13

oke super bedankt voor je snelle reactie :j dan ga ik nu aan de bak haha :P

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-12 12:15

Ik ga trouwens een ijstaart maken zometeen :9

IJstaart (1 dag vóór gebruik maken)

2 zakjes schuimkoekjes
1/2 liter slagroom
1 eiwit
springvorm

Breek 1 zakje schuimkoekjes grof en bedek hiermee de bodem van de springvorm.Klop de slagroom met de suiker stijf.
Klop het eiwit stijf
Breek de andere zak schuimkoekjes fijn en schep deze samen met het eiwit en de slagroom voorzichtig door elkaar.
Doe de massa in de springvormen plaats hem in de diepvriezer ongeveer 12 uur.

Het is het lekkerste met die 'schuimbatons' met een laagje chocola eronder. Maar die zijn niet overal te verkrijgen. Heb ze vandaag echter wel gevonden bij de Nettorama :j
Ga er denk ik ook nog wel een schepje 'cappucino' poederkoffie doorheen doen :9

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-12 12:22

Ben benieuwd hoe dat smaakt MM!

Want het is toch eigenlijk gewoon bevroren slagroom? Helemaal geen melk-achtig-iets erin?

Met Pasen en Kerst word je altijd doodgegooid met die schuimpjes!
Heerlijk vind ik ze!! Je hebt ze ook met van die gekleurde spikkels erop.
Die zullen het ook wel leuk doen in zo'n ijstaart!!

avaluna

Berichten: 4429
Geregistreerd: 02-07-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-12 12:32

Hallo allemaal!

Ik kijk hier wel eens vaker en geniet dan van al het moois dat jullie maken.
Zelf bak ik ook graag met m'n dochter, maar dit zijn nog geen hele kunstwerken zoals ze hier veelal voorbij komen.

Ik ben eigenlijk op zoek naar iemand in de buurt van Zuid-Limburg die voor onze dochter een mooie communietaart (uiteraard tegen betaling) zou willen maken. 't Liefst iets met paardjes.

Ik hoop dat ik iemand vind!

Wellicht is het handig om contact via pb te hebben?

Groetjes van Manon

Peachy
Berichten: 1999
Geregistreerd: 08-10-03
Woonplaats: Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-12 15:00

Ik kom even gauw inbreken, als jullie het niet erg vinden.
Ik heb een dringende vraag en ik zit al een paar dagen op het net te zoeken en ik kom er niet uit.

We maken dus een taart met bakkersroom en jam, bekleed met botercreme en fondant hoelang kan ik dit van tevoren maken en hoe deze het beste te bewaren?
Ik gebruik klant en klare taartbodems van de AH die hoef ik dus niet meer te maken (even gemakshalve).

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-12 15:26

bakkersroom moet in de koeling, dus deze taart zal je in de koelkast moeten bewaren. Ik maak zelf een taart maximaal een dag van te voren. Dus zaterdag maken, zondag eten.

Even een extra tip, zou wel een dijkje van botercrème spuiten, voordat je je vullingen erop doet. (een randje langs de buitenkant, zodat je vulling er niet uit komt als je de lagen op elkaar doet)

Anoniem

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-12 15:34

Oh, dát is echt een heel goede tip inderdaad!
Had laatst een taartje met kersen gevuld, en dat kwam er inderdaad uit lopen....
Plak bende, maar wel heeeeeeeel lekker.

KiekKiek

Berichten: 740
Geregistreerd: 07-12-05
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-12 15:40

Ik wil de chocolate cupcakes van de Magnolia Bakery gaan maken. Daarvoor staat op het DLT-forum een recept maar ik heb zo'n vermoeden dat de hoeveelheid bloem niet overeenkomt met de Engelse varianten.
De vertaalde ingredientenlijst van DLT:
270gr Bloem
1tl bakpoeder
227 gr boter(ongezouten, op kamertemperatuur)
200 gr suiker
218 gr licht bruine suiker
4 grote eieren (kamertemperatuur)
170 gr Pure chocolade
240 ml Karnemelk (=botermelk)
1 tl Vanille Extract
Snufje zout

Een Engelse ingredientenlijst:
2 cups all-purpose flour
1 teaspoon baking soda
1 cup (2 sticks) unsalted butter, softened
1 cup granulated sugar
1 cup firmly packed light brown sugar
4 large eggs, at room temperature
6 ounces unsweetened chocolate, melted (see Note)
1 cup buttermilk
1 teaspoon vanilla extract

Kan ik het recept van DLT gewoon volgen of mist daar de helft bloem of is Engelse bloem anders?
Alvast bedankt!

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-12 16:52


IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-12 16:58

M'n Harry Potter boek wordt best wel gaaf :j . Weet alleen dat ik de volgende keer EERST in model moet snijden
voordat ik ga vullen :D . Werkt iets fijner := !

Heb hem net aan m'n zus laten zien (voor zover hij klaar is dan) en ze vond het supermooi *\o/*.
Dusten ook meteen uitgeprobeert (moet een oud boek lijken natuurlijk) en dat is aardig gelukt (al zeg ik het zelf :D ) . Nog niet perfect hoor, maar moet het toch leren hé! :j
Foto komt vanavond ;)

Peachy
Berichten: 1999
Geregistreerd: 08-10-03
Woonplaats: Brabant

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-12 17:06

PriscaZ bedankt voor je antwoord.
Kan het fondant daar wel tegen?

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-12 17:07

Peachy schreef:
PriscaZ bedankt voor je antwoord.
Kan het fondant daar wel tegen?


Graag gedaan! :)

Kan het fondant waar tegen?

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-12 17:09

Ben benieuwd naar je boek Ingrid!

Ik heb een Spyro taart gemaakt...
30 cm rond, gevuld met een laag slagroom met mandarijn stukjes en een laag citroenmousse.
Vooral het draakje boetseren was veel werk, wilde hem niet te plat en iets in 3D hebben

Afbeelding

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-12 17:11

Heel erg gaaf en strak TT!