Taarten Decoreren IV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 11:38

Ik persoonlijk bij die eerste geen champagnecrème doen.

nadita

Berichten: 5032
Geregistreerd: 28-04-05
Woonplaats: Grunneger Laand

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 11:39

SaNNeS88 schreef:
nadita schreef:


Wat gebruik je voor de eerste laag om af te smeren dan om te zorgen dat de lemon curd niet in het biscuit trekt?


is dat nodig dan? misschien een dunne laag chocola (gesmolten)


Ik had begrepen dat sommige jamsoorten vochtig zijn en je biscuit soppig maken. Maar mss is de lemon curd wel gelei-achtig genoeg. Je kan het proberen. Heb je de lemon curd van AH?

SuSem

Berichten: 4647
Geregistreerd: 24-11-06

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 11:40

ga hem zelf maken..

LetsgoKelly

Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 11:47

Mayo schreef:
Ik persoonlijk bij die eerste geen champagnecrème doen.

Welke zou daar beter bij passen? Ik heb alleen nog maar bastognecreme en bokkenpootjes vulling gemaakt/geproefd. :) Zou een van die 2 erbij passen?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 11:50

Maar hoezo wil je 3 vullingen? Gebruikelijker is 2 :)

Lijkt me nite dat die andere 2 erbij passen ook. Maar dat is een persoonlijke mening. Dat dacht ik ook met tobleronemousse en speculoos en dat bleek erg lekker :+

LetsgoKelly

Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 11:55

Oh oke :) Dan doe ik er gewoon twee. Speculoos :9

Hmm dan ga ik nog even denken welke twee.
Of;
laag Crispy chocola van bobonbloc + Vanilliecreme
Of;
laag Tobleronemouse met Speculoos

nadita

Berichten: 5032
Geregistreerd: 28-04-05
Woonplaats: Grunneger Laand

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 11:56

SaNNeS88 schreef:
ga hem zelf maken..


Oke. Laat me weten hoe het is gegaan ;)

Scum

Berichten: 33207
Geregistreerd: 11-08-03

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 11:57

Die Chinese taart is mooi :)

SuSem

Berichten: 4647
Geregistreerd: 24-11-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 12:05

nadita schreef:
SaNNeS88 schreef:
ga hem zelf maken..


Oke. Laat me weten hoe het is gegaan ;)


duurt nog wel even hoor, einde van de maand pas..

Annemiekbram

Berichten: 3529
Geregistreerd: 21-08-04
Woonplaats: Twente!

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 12:25

hallo allemaal!
Ik wil vandaag of morgen 2 taarten maken.
Van de ene taart heb ik alleen doorgekregen dat ze aardbeien lekker vind en de andere weet ik alleen dat ze mergpijpjes lekker vind.

Weet iemand leuke combinaties voor vullingen?

Ik heb nog kersenvlaaivulling staan, kan dat met mergpijpjes vulling?
Verder wou ik iets makkelijks nemen aangezien ik niet veel tijd heb :+

SuSem

Berichten: 4647
Geregistreerd: 24-11-06

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 12:27

hoe maak je mergpijpjesvulling?

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 12:28

Ik denk dat je mergpijpjesvulling maakt het zelfde als bokkenpootjesvulling ofzo :)

SuSem

Berichten: 4647
Geregistreerd: 24-11-06

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 12:31

heb het recept al gevonden op DLT, waar vind je bij de supermarkt mascarpone?

Annemiekbram

Berichten: 3529
Geregistreerd: 21-08-04
Woonplaats: Twente!

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 12:35


SuSem

Berichten: 4647
Geregistreerd: 24-11-06

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 12:37

zou je die vulling kunnen invriezen? en staafmixer, die heb ik niet :n kan vast ook wel met een handmixer toch?

Annemiekbram

Berichten: 3529
Geregistreerd: 21-08-04
Woonplaats: Twente!

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 12:41

staafmixer heb ik ook niet, maar kan vast wel met een handmixer!
Invriezen kan denk ik ook wel!

Wat voor'n vulling zou hier goed bijpassen? Kersenvlaaivulling?

En wat kan er goed bij aardbeienkwark/bavrois?

Annemiekbram

Berichten: 3529
Geregistreerd: 21-08-04
Woonplaats: Twente!

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 12:43

Kun je klopfix ook in de supermarkt kopen? Zo ja, waar ligt dat?
Zo nee, zijn er vervangers voor?

SuSem

Berichten: 4647
Geregistreerd: 24-11-06

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 12:45

ja, ligt naast de zakjes vanillesuiker ;)

liloenstitch

Berichten: 385
Geregistreerd: 04-11-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 12:45

Volgens mij is het de bedoeling dat je de mergpijpjes fijn maakt met de staatmixer. Dat kan dus volgens mij niet met een handmixer. Heb je geen hakmolen of keukenmachine met een cirkelmes? Dan kun je die gebruiken. En anders de mergpijpjes met een gewoon mes fijn snijden.

Klopfix kun je vinden bij de bakspullen of bij de slagroom. Volgens mij hebben ze dat in iedere supermarkt wel.

Annemiekbram

Berichten: 3529
Geregistreerd: 21-08-04
Woonplaats: Twente!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 12:47


Lisette03

Berichten: 1825
Geregistreerd: 23-06-06

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 13:15

ik had champagnecreme met een laag tobleronemousse, was erg lekker :9

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 13:46

Ja toch wel?

Annemiekbram

Berichten: 3529
Geregistreerd: 21-08-04
Woonplaats: Twente!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 13:47


liloenstitch

Berichten: 385
Geregistreerd: 04-11-04

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 13:53

Een staafmixer snijd ook fijn, een handmixer mixt alleen.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 13:58

Annemiekbram schreef:
Weet iemand of ik banketbakkersroom kant en klaar kan kopen?
Kan ik dat ook gebruiken voor het afsmeren?

Misschien zijn er nog mensen die hier belang bij hebben:
[BM] Workshop Taarten Decoreren in Twente!

Ik maak het zelf met de poeder uit de webshop. Poeder, water, 3 minuten mixen klaar :D Ik zou het zelf niet gebruiken voor afsmeren, het is een stuggere pudding en je kan het wel uitsmeren op je biscuit, maar echt plakken doet het niet. Daarnaast wordt het gemaakt met water, dus kan zijn dat je bekleding daarop gaat reageren.