Taarten Decoreren II

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-09 14:32

Ik heb allemaal links naar snoephuisjes in mijn favorieten staan. Heb gewoon altijd op snoephuisje of candy house gezocht. Dus als je de links wil dan moet je maar een gil geven.

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-09 16:50

Oké, nu lees ik dat fondant in elkaar zakt... Nu neem ik aan dat dit bij stevige figuren met een stevige onderkant niet zo snel zal gebeuren, maar de wat dunnere dingen wel? Nu begrijp ik dat dit met behulp van tylose opgelost kan worden? Hoe werkt dat en hoe kom ik daar aan?

Ben inmiddels al van alles aan het opzoeken wat ik op de taart wil en hoe dat te maken is. Als het goed is er zijn er ook nog wat hulpmiddelen onderweg, en ik moet alleen nog even dingen halen om de vulling te maken.
En ik moet gaan onderzoeken hoeveel mix ik in mijn bakblik moet doen. Heb z'n opengeslagen boek-bakvorm

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-09 16:54

Tylose is een poeder. Kun je gewoon bestellen via bijvoorbeeld deleukstetaarten.nl
En volgens mij moet je de poeder er dan gewoon doorheen kneden??

edit:

Citaat:
Tylose
Tylose is een kunstmatige variant van het natuurlijke tragantgom, dat gebruikt kan worden om fondant en marsepein harder en steviger te laten worden. Je hebt 2 theelepels nodig op 500 gram marsepein of fondant. Poeder erdoor kneden en laat minimaal 24 uur* rusten, luchtdicht verpakt. Hierna is het nog prima kneedbaar, perfect te vormen en het wordt steviger na modeleren. Het verkregen mengsel met fondant wordt ook wel MODELING PASTE genoemd. Perfect voor figuurtjes, bloemen waarvan de randjes moeten opstaan of bijvoorbeeld om letters of cijfers na uitharden rechtop neer te zetten op je taart!
*Tylose begint direct te werken, korter intrekken is evt. mogelijk; tragantgom heeft echt minimaal 24 uur nodig om goed zijn werk te kunnen doen.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-09 17:01

Polivy schreef:
En ik moet gaan onderzoeken hoeveel mix ik in mijn bakblik moet doen. Heb z'n opengeslagen boek-bakvorm

Misschien kom je verder als je even de inhoud (lengte x breedte x hoogte) van het bakblik berekent?

_Mariskaa

Berichten: 1131
Geregistreerd: 19-01-08
Woonplaats: Groningen

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-09 17:05

Sorry dat ik hier zo binnen kom vallen, maar wat een géwéldígé taarten komen hier voorbij, ikzelf ben niet zo'n held in de keuken en heb al vele malen geprobeerd een taart te maken, maar het leek altijd weer op een chemische prut dat niet te eten was. :=
Super!

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-09 17:18

MamaMiesje schreef:
Polivy schreef:
En ik moet gaan onderzoeken hoeveel mix ik in mijn bakblik moet doen. Heb z'n opengeslagen boek-bakvorm

Misschien kom je verder als je even de inhoud (lengte x breedte x hoogte) van het bakblik berekent?

Oké, lengte is 37, breedte 26 en hoogte 5,5. Dat maakt een som van 5291. En dan? :)

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-09 17:18

_Mariskaa schreef:
Sorry dat ik hier zo binnen kom vallen, maar wat een géwéldígé taarten komen hier voorbij, ikzelf ben niet zo'n held in de keuken en heb al vele malen geprobeerd een taart te maken, maar het leek altijd weer op een chemische prut dat niet te eten was. :=
Super!

Als je het simpel houdt komt het vast goed :)

kitag1rl

Berichten: 2109
Geregistreerd: 16-11-04

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-09 17:20

ik wil toch even een stipje op dit topic... ik krijg steeds meer zin om ook taarten te maken.. dus wil ff mee kijken in dit topic voor goede tips enzo :)

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-09 17:21

Polivy schreef:
Oké, lengte is 37, breedte 26 en hoogte 5,5. Dat maakt een som van 5291. En dan? :)

Dat is dus een inhoud van 5291 cm3/ml oftwel: 5,291 liter
Nou kijken of we een tabel kunnen vinden waarin beslag in ml wordt aangegeven :D

edit:
Ik vind nog wat anders:
Citaat:
Heb je een afwijkende vorm? Bepaal de inhoud door er water in te doen en meet de hoeveelheid water af. Ook wanneer je geen biscuitmix gebruikt, kan je zo de ingrediënten bepalen. Reken per halve liter één ei. Per ei gebruik je 30g suiker, 25g bloem, 5 gram maïzena en een snufje zout.

Dus dan krijg jij:
11 eieren
330 gr suiker
275 gr bloem
55 gr maizena
11 snufjes zout ( :') )
Laatst bijgewerkt door MamaMiesje op 27-12-09 17:28, in het totaal 1 keer bewerkt

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-09 17:26

Ja, had ook al op leukstetaarten.nl gekeken of er wat voor mijn bakvorm bij stond, maar helaas.

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-09 17:29

Ah, super zeg! Waar heb je dat gevonden?

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-09 17:31

Dank je! Super!
Dat is dan zonder biscuitmix he? Want die had ik ook gehaald, maar dat is dan niet nodig denk ik? Of dan krijg je wat anders?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-09 17:31


Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-09 17:34

Echt, je bent een held. Zag namelijk ook bij zo'n rond bakblik een inhoud van 5,2 liter staan waar ze biscuitmix voor gebruiken. Neem aan dat ik die dan mooi kan aanhouden.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-09 17:35

Ik denk trouwens wel dat het een hele kunst wordt om zóveel beslag én goed te mixen én goed maar toch vlot het meel erdoor te spatelen. Want als je er te lang over doet, verliest het beslag zijn luchtigheid en rijst het niet :=

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-09 17:35

Polivy schreef:
Echt, je bent een held. Zag namelijk ook bij zo'n rond bakblik een inhoud van 5,2 liter staan waar ze biscuitmix voor gebruiken. Neem aan dat ik die dan mooi kan aanhouden.

:j denk het wel!
edit: als ik jou was zou ik ook nog even op tips zoeken over hoe zoiets goed gaar te krijgen.

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-09 17:37

5,2 liter blijft 5,2 liter logisch gesproken :D In een rondje of boekvorm... :)
(oké, het zal wel iets minder zijn, maar de rest kan ik dan in een andere vorm gieten :) )

Ik heb trouwens hulp, ga het samen met mijn zus doen. Dus dan kwestie van goed voorbereiden, alle spullen alvast klaar hebben liggen en dan hoop ik dat het goed te doen is om het luchtig te houden :)

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-09 17:38

Er staat in dat schema dat bij een inhoud van 5,2 liter het 50 minuten moet bakken om gaar te worden.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-09 17:39

aha.
Nou ik ben heul benieuwd wat je ervan gaat bakken :D

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-09 17:39

Ik ook :D Heb al hele grootse ideeën in het hoofd natuurlijk (zo ben ik :D) en met dit als mijn eerste taart wordt dat nog lachen _O-

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-09 21:38

imd schreef:
Ik heb nu net voor het eerst chocoladebiscuit binnen gekregen, ben erg benieuwd naar hoe dat smaakt, dus binnenkort maar eens een simpele taart maken :)

Hou er rekening mee dat chocoladebiscuit hele andere verhoudingen heeft als gewone biscuit.

Stel je hebt voor een gewone biscuit volgens de tabel 3 eieren nodig, dan houd je voor chocoladebiscuit 3 eieren aan, maar dan per ei 82,5 gram biscuit en per ei 19 ml water, dus in dit geval 3x82,5 gram biscuit en 3x19ml water. Heb je 5 eieren nodig volgens de tabel, dan vermenigvuldig je de 82,5 gram biscuit en de 19 ml water x 5. Hoop dat het duidelijk is zo?

Bij mij moet chocoladebiscuit trouwens +/- 10/15 minuten langer in de oven als gewone biscuit.

Katja

Berichten: 42288
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-09 22:42

Ik kwam deze online tegen en wilde hem even hier delen:
Afbeelding

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-09 23:09

Hmmm... In mijn enthousiasme heb ik er overheen gekeken dat de webshop waar ik nu wat spullen heb besteld ook t/m de 3e dicht is, net als leukstetaarten.nl. Dus dat wordt een beetje behelpen, aangezien de taart de 2e af moet zijn.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-09 23:15

Oei ja...
Heb je geprobeerd of er cursusmensen in jouw omgeving zijn (met een site) waar je eventueel wat kan bestellen en afhalen?

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-09 23:21

Ach ja... Het is gewoon zo. Op zich heb ik het belangrijkste binnen :) Botercreme kan ik ook maken zonder botercreme-mix en alle andere dingen zijn meer dingen om het gemakkelijker te maken, dan echt onmisbaar. Alleen wel jammer.