Taarten decoreren XXIII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-12 15:48

Gefeliciteerd Rinske!

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 01-11-12 16:16

Ik vraag mensen 3 weken van te voren te bestellen.
Dit ivm de planning van mijn werk.
En als ik tijd heb doe ik wel eens 'spoedjes' :)

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-12 17:52

Marije112 schreef:
Ik kijk al een tijdje mee naar jullie prachtige taarten, maar ik heb een klein vraagje. Dit zal voor iedereen anders zijn, maar ik wil voor mijn vriend zijn verjaardag een taart laten maken door een van jullie (ik woon bij Leiden), en ik ben benieuwd hoe lang ik dit van te voren moet bestellen. Ik weet dat het bij de bakker een aantal dagen is, maar ik neem aan dat voor jullie de tijd iets langer is. Moet ik hierbij denken aan twee weken of eerder een maand?

Alvast bedankt!

Twee weken vooruit is inderdaad wel fijn. Maken van taarten is zeer tijdrovend namelijk ;-)
De taart die ik vanmiddag op facebook heb gezet was al een soort van spoedje, verzoek kwam eind vorige week binnen.

NorwayFjord

Berichten: 3406
Geregistreerd: 10-02-08

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-12 18:12

De taart op je FB is wel echt schítterend hoor!
Echt wauw!

Rinske gefeliciteerd, geniet ervan!

Robin_Rikkie

Berichten: 3815
Geregistreerd: 19-03-11
Woonplaats: Galder

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-12 13:24

Gefeliciteerd Rinske!
(doe het maar ff, zo ongezellig anders :P)

Ik ga volgend weekend cupcakes maken maar is fondant of marsepein lekkerder/beter? zal een kwestie van smaak zijn Maar ben bang dat ik marsepein niet lust, mezelf altijd voorgehouden dat ik het niet lust :=

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-12 13:49

Is echt een kwestie van smaak. De ene marsepein is de ander niet en ook tussen fondant zit veel verschil.
Ik ben ook nooit fan geweest van marsepein, maar de sinterklaas marsepein is echt anders dan de marsepein van rolkwaliteit.

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-12 15:09

Dorus schreef:
Is echt een kwestie van smaak. De ene marsepein is de ander niet en ook tussen fondant zit veel verschil.
Ik ben ook nooit fan geweest van marsepein, maar de sinterklaas marsepein is echt anders dan de marsepein van rolkwaliteit.


Ik vind die marsepein-repen met een laagje chocolade echt yummie :9

NorwayFjord

Berichten: 3406
Geregistreerd: 10-02-08

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-12 15:30

En ik vind fondant weer echt niet lekker en marsepein juist wel..
Het is idd echt een kwestie van smaak :P

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-12 15:44

Bakels fondant hoef je bij mij ook niet mee af te komen hoor. Verder ken ik alleen funcakes en huismerk van taart en decoratie, die vind ik wel lekker. En laatst had ik een stukje marsepein van zeelandia en die smaakte ook wel.

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-12 16:33

Iemand trouwens ideeen voor een suikervrij (en glutenvrij) alternatief voor botercreme om de versiering op de cakejes vast te plakken?

Robin_Rikkie

Berichten: 3815
Geregistreerd: 19-03-11
Woonplaats: Galder

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-12 16:42

Weet echt niet wat ik moet nemen. Ben bang dat ik het niet lus :=

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-12 16:50

Je zal toch echt zelf een keus moeten maken, daar kunnen wij je niet bij helpen. Iedereen hier heeft een andere mening.

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-12 17:01

Daarbij zit het natuurlijk wel om een taart/op een cupcake. Je eet dus niet alleen de fondant of de marsepein. Je eet dus ook de smaak daarvan erbij + dan nog de vullingen. Ik zou gewoon iets uitproberen, en dan maar zien of je het lekker vindt of niet. Heb je wel al fijn kunnen oefenen :D

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-12 17:39

Ergens klopt er hier iets niet.
Ik moet voor zondag een paar suiker- en glutenvrije cupcakes hebben. Normaal heb ik niet zo'n moeite met bakken, maar ik dacht nu eerst maar eens een keer te proberen voordat ik dadelijk zonder zit. Nou, maar goed ook. Ze staan nog geen 5 minuten in de oven op 160 graden of de voorste is al pikzwart. De rest leek nog wel goed te gaan, maar terwijl ik die ene buiten gooi om uit te roken zijn die andere ook al heel wat bruiner dan goed voor ze is.
Nu liggen ze dus allemaal buiten te stinken en vraag ik me af wat ik verkeerd heb gedaan -O-

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-12 17:53

Ik heb gebruik gemaakt van dit recept:
Citaat:
Benodigdheden:
• 225 gram zachte boter,
• 225 gram suiker,
• 1 zakje vanillesuiker,
• 3 of 4 eieren,
• 225 gram speltbloem,
• 1 zakje bakpoeder,
• 2-3 eetlepels melk
• een cakeblik en een mixer.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de boter in een kom en voeg de rest van de ingrediënten toe. Mix het geheel een aantal minuten op de hoogste stand. Bak de cake 60 - 80 minuten.


De suiker is vervangen heb door fructose (140 gram suiker = 100 gram fructose) en daarom ook de tempratuur naar benden bijgesteld naar 160 graden (fructose wordt glucose bij temperaturen boven de 160 graden), vanillesuiker heb ik achterwege gelaten en de hoeveelheden door 4 gedeeld, omdat ik niet zoveel nodig heb. Bedenk me nu dat ik de melk vergeten ben, maar zou die halve eetlepel het probleem kunnen zijn? Of zou het aan de silicone bakvormpjes liggen die ik gebruikt heb? Of ben ik aan een nieuwe oven toe?
Ik heb de neiging een oventhermometer te gaan halen, alleen heb ik daar momenteel echt het geld niet voor.

Edit: Net de rommel opgeruimd en het cakje dat ogenschijnlijk de minste schade had opgelopen was op de bodem in het midden keihard. Dat hadden ze allemaal dat het vanuit het midden gekomen lijkt te zijn.

jes_sam

Berichten: 1064
Geregistreerd: 06-10-09

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-12 19:18

Ik meld me ook hier :) Ga komend weekend voor de eerste keer een taart decoreren, ben erg benieuwd hoe het gaat :+ Ik ga zo eens al die topics in het begin post lezen kan er vast veel van opsteken :D

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 02-11-12 20:28

Zou het niet weten Diva.
Had je wel de goeie ovenstand?

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-12 20:32

Dorus ;)
Ja, de oven stond gewoon goed. Op 160 graden. Ik ben wel de melk vergeten, maar ik kan me niet voorstellen dat een halve eetlepel melk zoveel verschil kan maken.

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 02-11-12 20:48

DORUS!!!! :D
Tja, van de melk wordt je deeg wel smeuiiger.
Misschien dat het toch daaraan ligt.
Speltbloem ken ik niet...

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-12 20:50

Maar binnen 5 minuten zwarte cupcakes door ontbreken van de melk? Nou ja, dan probeer ik het morgen nog wel een keer. Mijn man heeft de avond weer volgeboekt :roll:

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-12 20:52

Zooo de volgende lading cupcakes zijn ook klaar en opgehaald. Ze was zeeeeer tevreden *\o/*
Vond de naam iets te groot om erop te doen dus deze heb ik maar een paar gedaan en de rest een 4. Ze vond het allemaal
prima. Makkelijke klanten hé :D !

Afbeelding

Vanavond alvast met de taart voor morgen beginnen. Deze is pas voor tegen de avond dus heb heel de dag de tijd :D

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-12 20:54

Piraatjes!
Waar heb je die baard mee gedaan?

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-12 21:03

Dorus schreef:
Piraatjes!
Waar heb je die baard mee gedaan?

Met een stift...uiteraard eetbaar :D

jes_sam

Berichten: 1064
Geregistreerd: 06-10-09

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-12 21:08

Ze zijn erg leuk!

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 02-11-12 21:36

Leuk Ingrid.
Had je al gekeken welke uitsteker en tool je had gebruikt voor de golfjesCC's ?