Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
sanne_shelly schreef:Hoeveel marsepein gebruiken jullie ongeveer voor het mooi maken van een simpele taart met een diameter van ongeveer 26 cm? Heb nu een kilo besteld (wat overblijft gebruik ik voor mijn high-tea hapjes) maar ik vroeg me af wat jullie zoal nodig hebben
Rinske schreef:Hmm, dilemma. Ik moet een bruidstaart maken voor 200 personen, dus dat is GROOT
. Alleen nu heb ik een 17,5, 25, 32,5, en 40cm bakblik, maar dit is eigenlijk maar genoeg voor 100 personen. Alleen dan zou ik ook ergens een grote oven moeten kunnen lenen ofzo, want volgens mij past een 40cm al niet eens meer in mijn eigen oven
. Maar eigenlijk wil ik wel bij een stapeltaart blijven. Grotere bakblikken, weet iemand waar ik die kan kopen
?
20cm blanda 30 minuten in de oven is ook veeeel te kort, een blanda is heel hoog, en dus duurt dat sowieso langer voordat dat gaar is dan een normale vorm. Maar mijn oven is geloof ik raar hoor, want een gewone 20cm moet ik er ook al minimaal 40 minuten in doen.