Taarten decoreren XIV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
asjemenou

Berichten: 9074
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 15:15

Moskovisch beslag was nooit mij favoriet, vind die vruchtjes maar vies.
Maar doen jullie die dan zonder vulling gebruiken?

prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 15:27

mooie taartmagnificent! erg knap gedaan!

Ben benieuwd wat je van moskovisch beslag vind, mayo. Ik ben eigenlijk ook wel nieuwsgeirig of er een verschil in zit. Is de bereiding wel hetzelfde qua tijdsduur van het mixen etc?

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 15:56

Ik had geen vruchtjes hoor.

asjemenou

Berichten: 9074
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 16:04

Waarom heb je moskovisch beslag gemaakt?
Niet aanvallend bedoelt hoor, maar ik ken alleen maar de versie waar je vruchtjes (krenten en rozijnen enzo) in moet doen. :)

Kinke

Berichten: 21157
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 16:04

vruchtjes??
Magnificent, prachtige taart, ik had hem al op het DLT forum bewonderd :)

asjemenou

Berichten: 9074
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 16:05

Ja, vruchtjes. :D

Ben ik nou zo vreemd? :+
Wat is moskovisch beslag volgens jullie dan?

Ik ken het als zoiets:
Afbeelding

RustyK

Berichten: 596
Geregistreerd: 21-02-06
Woonplaats: ergens in Noord Brabant

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 16:07

Wat een leuke taarten komen hier voorbij.
Heeft er iemand nog ideeën voor een communie taart voor een jongen?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 16:08

asjemenou schreef:
Moskovisch beslag was nooit mij favoriet, vind die vruchtjes maar vies.
Maar doen jullie die dan zonder vulling gebruiken?

Vruchtjes? Kan mij niet herinneren dat deze mix dat zou hebben :D

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 16:09

prakkie schreef:
mooie taartmagnificent! erg knap gedaan!

Ben benieuwd wat je van moskovisch beslag vind, mayo. Ik ben eigenlijk ook wel nieuwsgeirig of er een verschil in zit. Is de bereiding wel hetzelfde qua tijdsduur van het mixen etc?

Volgens mij wel :j Ik laat het weten, jammer genoeg heb ik deze week andere taartjes te bakken :D Maar ik laat het weten zodra ik deze heb uitgeprobeerd :)

asjemenou

Berichten: 9074
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 16:10

Nee, moet je er ook zelf indoen. :D
Hihi!

Zoals ik het ken is moskovisch beslag stevig zodat de vruchtjes netjes op hun plek blijven zitten. Als je gewoon cake of kapsel beslag maakt, en je doet daar bv krenten door, dan zakken ze allemaal naar de bodem. :)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 16:11

asjemenou schreef:
Waarom heb je moskovisch beslag gemaakt?
Niet aanvallend bedoelt hoor, maar ik ken alleen maar de versie waar je vruchtjes (krenten en rozijnen enzo) in moet doen. :)

Ik heb het nog niet gemaakt, ik heb een zak mix daarvoor gekocht ;) Cake Boss werkt met Sponge Cake, dat heet hier Moskovisch gebak, dus ik ben benieuwd of het lekkerder is / prettiger verwerkt etc.

Kinke

Berichten: 21157
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 16:12


prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 16:13

Ik ben wel benieuwd, want al het steviger is (zonder de luchtigheid te verliezen) dan is het zeker wel interessant, vooral voor 3D taarten en hoge stapels.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 16:13

Dit is gewoon een zak mix waarbij je net als met biscuit eieren en water etc toevoegt :+
Laatst bijgewerkt door Mayo op 22-03-11 16:14, in het totaal 1 keer bewerkt

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 16:14

prakkie schreef:
Ik ben wel benieuwd, want al het steviger is (zonder de luchtigheid te verliezen) dan is het zeker wel interessant, vooral voor 3D taarten en hoge stapels.

Daarom :j Ik laat het weten :)

prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 16:15

Moet je er geen boter bij doen mayo? want in de link staat dat er boter bij moet (of zouden ze dat in een droge vorm (als dat uberhaupt bestaat) door de mix heen doen?)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 16:16

Weet ik niet, ik heb de zak thuis staan. Maar het recept wat Kinke linkt is van scratch af aan.

asjemenou

Berichten: 9074
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 16:16

prakkie schreef:
Ik ben wel benieuwd, want al het steviger is (zonder de luchtigheid te verliezen) dan is het zeker wel interessant, vooral voor 3D taarten en hoge stapels.

Ik denk dat dat de rede zal zijn!

Kinke

Berichten: 21157
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 16:19


asjemenou

Berichten: 9074
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 16:21

Is ook geen probleem Kinke!
Zonder de vruchtjes issie ook hardstikke lekker. :D

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 16:21

Ehh nee, de meesten gebruiken letterlijk biscuit mix :D

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 16:22

Volgens mij staat er bij mij op de zak van biscuit mix ook sponge cake.. Vond het al zo raar dat ze bij cake boss altijd meerdere lagen op moeten stapelen maar dat is dus heel wat anders :o?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 16:23

Dat meerdere lagen stapelen is voor hun hetzelfde als dat wij onze biscuits in lagen snijden. Hun bakken daarvoor bewust lager, zodat ze kant en klare lagen hebben

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 16:29

Ow oke.. weer wat geleerd, thanks! :D

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 16:47

Cute!
Afbeelding