Taarten Decoreren IV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
arijanne123

Berichten: 345
Geregistreerd: 15-06-06

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 00:03

zo,wereld dat is knap werk.

pubelia

Berichten: 10018
Geregistreerd: 12-03-04
Woonplaats: In een huis

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 00:07

Thnx Ollie! Maar hij was zooeeeetttt :D

Ollie1

Berichten: 1727
Geregistreerd: 28-10-05
Woonplaats: ergens op VP

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 00:08

pubelia schreef:
Thnx Ollie! Maar hij was zooeeeetttt :D


Wat heb je als vulling gebruikt ? Heb je met marsepein of fondant gewerkt ?

c_alsemgeest

Berichten: 22820
Geregistreerd: 18-01-04
Woonplaats: Ergens tussen Den Haag en Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 00:10

Ollie1 schreef:
@c_alesemgeest, hij is absoluut niet lastig om te maken hoor ;)

Tijd... Een paard, een baan en tweemaal een opleiding...
Tel daarbij mijn ongeduldige persoontje op en je hebt misvormde tieten :')

pubelia

Berichten: 10018
Geregistreerd: 12-03-04
Woonplaats: In een huis

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 00:11

Ollie1 schreef:
pubelia schreef:
Thnx Ollie! Maar hij was zooeeeetttt :D


Wat heb je als vulling gebruikt ? Heb je met marsepein of fondant gewerkt ?

Botercreme met gecrushte bastonge koeken. En de buitenkant is marsepein

wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 00:14

pubelia schreef:
Dat is een werk geweest die rijst korrels :D


Ja idd.. en om ze allemaal een beetje hetzelfde fotmaat te krijgen... :))

Ollie1

Berichten: 1727
Geregistreerd: 28-10-05
Woonplaats: ergens op VP

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 00:15

@Publia, daar heb ik ook mijn verjaardagsfototaart mee gemaakt (die groene van een paar pagina's terug) maar dan ook met de Mona kwarktoetje van de maand die Citroenkwark of zoiets en die combi vond ik niet te zoet en erg lekker.

pubelia

Berichten: 10018
Geregistreerd: 12-03-04
Woonplaats: In een huis

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 00:19

Ik heb nu twee lagen bastonge koekjes erin zitten (botercreme) en erover heen een laagje marsepein. Vind het wel knap dat mensen de marsepein zonder scheuren er op krijgen...

Ollie1

Berichten: 1727
Geregistreerd: 28-10-05
Woonplaats: ergens op VP

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 00:24

pubelia schreef:
Ik heb nu twee lagen bastonge koekjes erin zitten (botercreme) en erover heen een laagje marsepein. Vind het wel knap dat mensen de marsepein zonder scheuren er op krijgen...


ok ik heb van allebei 1 laagje gedaan. Kan me voorstellen dat 2 lagen bastognekoeken met botercreme incl. marsepein inderdaad wel wat zoet wordt :=

pubelia

Berichten: 10018
Geregistreerd: 12-03-04
Woonplaats: In een huis

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 00:27

Erg zoet, en erg machtig! Pffff, zit goed vol nu van de cake :D Iemand nog een plakje :D

liloenstitch

Berichten: 385
Geregistreerd: 04-11-04

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 08:21

Mooi creaties weer.

Ik vind het wel grappig. Ik lees af en toe dat meerdere van jullie het lastig vinden om met fondant te werken. Ik ben hiermee begonnen en krijg het inmiddels aardig goed. Heb nu voor de verjaardag van mijn nichtje voor het eerst marsepein besteld en ik ben erg benieuwd. Ben erg bang dat het erg plakkerig is. Zal vast goed komen. Met fondant is in principe alleen een siliconen matje op de ondergrond voldoende. Maarja, we zien het wel. Anders toch lekker knoeien met poedersuiker.

LetsgoKelly

Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 08:53

Super gemaakt wereld! Die chinese taart is ook mijn favoriet. Geweldige details. :D

LetsgoKelly

Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 10:54


newmom
Berichten: 1524
Geregistreerd: 01-05-09

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 10:58

hallo allemaal,
kan iemand mij vertellen hoe lang ik mijn zelf gemnaakte biscuit beslag kan bewaren??
heb wat teveel gemaakt maar niet genoeg bakvormen ne niet genoeg plek in de oven... kan ik dit een paar uur bewaren??

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 11:05

Diana_Mabel schreef:
voor wit neem ik altijd fondant, marsepein kan ik alleen ivoorkleurig krijgen.

maak je dan blokjes met een uitsteker?ben bang dat ik verschil in afmeting krijg.

:n Maak ik met marsepein en Birght White van Americolor. Heb ik gekocht bij www.taartendecoratie.nl

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 11:19

newmom schreef:
hallo allemaal,
kan iemand mij vertellen hoe lang ik mijn zelf gemnaakte biscuit beslag kan bewaren??
heb wat teveel gemaakt maar niet genoeg bakvormen ne niet genoeg plek in de oven... kan ik dit een paar uur bewaren??

Jawel, maar ik zou het dan wel even koel zetten en voordat je het in de bakvorm stort weer even goed mixen om de lucht erin te krijgen zodat het goed kan rijzen :)

nadita

Berichten: 5032
Geregistreerd: 28-04-05
Woonplaats: Grunneger Laand

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 11:20

SaNNeS88 schreef:
Ik had mijn volgende taart zo in gedachten, alleen weet ik nog niet waar ik mee ga afsmeren.. iemand suggesties? (behalve botercreme)

- biscuitmix met zakje vanillesuiker
- laag 1: lemon curd
laag 2: tobleronemousse
- afsmeren met: ????


Wat gebruik je voor de eerste laag om af te smeren dan om te zorgen dat de lemon curd niet in het biscuit trekt?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 11:20

Wereld, leuke taarten! Die chinese is echt leuk +:)+

Pubelia, leuk gedaan. Maar heb je met je vingertoppen aan de onderkant getrokken of geduwd?

Wildflower

Berichten: 867
Geregistreerd: 04-08-08
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 11:21

Wat was nou de slechte fondant versie?
Je hebt namelijk verschillende merken en ik hebe er nog weinig ervaring mee maar wil het voor het makkelijk uitharden als versiering gaan gebruiken

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 11:23

Regal Ice schijnt niet lekker te zijn. Pettinice van Bakels is favoriet bij velen.

nadita

Berichten: 5032
Geregistreerd: 28-04-05
Woonplaats: Grunneger Laand

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 11:24

@ wereld: mooie taarten heb je weer gemaakt. ik vind de middelste (lila met blauwe bloemen) erg mooi. strak en chic.

Wildflower

Berichten: 867
Geregistreerd: 04-08-08
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 11:30

Mayo schreef:
Regal Ice schijnt niet lekker te zijn. Pettinice van Bakels is favoriet bij velen.


Thanks!

SuSem

Berichten: 4647
Geregistreerd: 24-11-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 11:31

nadita schreef:
SaNNeS88 schreef:
Ik had mijn volgende taart zo in gedachten, alleen weet ik nog niet waar ik mee ga afsmeren.. iemand suggesties? (behalve botercreme)

- biscuitmix met zakje vanillesuiker
- laag 1: lemon curd
laag 2: tobleronemousse
- afsmeren met: ????


Wat gebruik je voor de eerste laag om af te smeren dan om te zorgen dat de lemon curd niet in het biscuit trekt?


is dat nodig dan? misschien een dunne laag chocola (gesmolten)

LetsgoKelly

Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 11:36

Zouden dit goede combinaties zijn?

laag Tobleronemouse + Champangecreme + Lemoncurd

laag Crispy chocola van bobonbloc + Vanilliecreme + Lemoncurd

newmom
Berichten: 1524
Geregistreerd: 01-05-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-10 11:38

Mayo schreef:
newmom schreef:
hallo allemaal,
kan iemand mij vertellen hoe lang ik mijn zelf gemnaakte biscuit beslag kan bewaren??
heb wat teveel gemaakt maar niet genoeg bakvormen ne niet genoeg plek in de oven... kan ik dit een paar uur bewaren??

Jawel, maar ik zou het dan wel even koel zetten en voordat je het in de bakvorm stort weer even goed mixen om de lucht erin te krijgen zodat het goed kan rijzen :)


ah mooi, thanks!