Kheb als zand ook bastogne koekjes gemalen, je hebt tegenwoordig ook van die bastogne koeken in 2 kleuren de zogenaamde bastogne duo ik denk dat dat wel een heel mooi effect geeft!
Ik heb weleens gehoord dat mensen mdf platen gebruiken als onderbord voor een taart, dat wil ik eigenlijk ook wel gaan doen ipv de cakedrums die ik nu gebruik, mdf is steviger, en volgens mij ook voordeliger. Gebruikt iemand dat hier ook ?
Ik heb een keer een taart moeten maken waar ik geen bord oid voor had dat groot genoeg was. Ik heb toen een plank mdf uit de garage gepakt en opeenvolgend ingepakt met aluminiumfolie, inpakpapier en plasticfolie. Gaat hardstikke goed en is herbruikbaar. Als je niet zeker weet of de planken terug komen zou je in de plaatselijke bouwmarkt kunnen rondneuzen wat de voordeligste houtoptie is. Meestal kunnen ze het ook nog voor je op maat zagen.
Ja dat wil ik dus, naar de bouwmarkt, een mdf-plaat scoren en die daar laten zagen in plankjes van 35x35 cm
Anoniem
Geplaatst: 02-09-11 16:04
Rinske gebruikt ook die plaatjes! Ik heb er nog 3 in de schuur staan.
Dorus
Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04
Geplaatst: 02-09-11 16:18
mdf werkt goed, maar ik bedoelde eigenlijk te zeggen dat ik niet weet of het de goedkoopste geschikte houtsoort is. Volgens mij is een plank trouwens standaard 240 hoog en 120 breed. Als je dan alleen 35x35 laat zagen kom je aan het eind niet uit. Misschien kan je ook andere maten eruit laten zagen?
Laatst bijgewerkt door Dorus op 02-09-11 16:20, in het totaal 1 keer bewerkt
Samantha_
Berichten: 11748
Geregistreerd: 20-12-02
Geplaatst: 02-09-11 16:20
Wil ik ook nog steeds doen ja, gewoon een hele grote mdf plaat in stukjes van 30 bij 30 laten zagen.
Hoe doen jullie dat met fondant als er tylose bij zit? Ik ben bezig met een strik. Nou had ik vorige keer dat de strik toen hij op de taart kwam, verkleurd was. Hoe kan ik dat tegen gaan?
Ik gebruik MDF! 8mm dik, en laat ze 30x30 zagen, dan kunnen er precies 8 uit een plank! Werkt echt super! Ik doe er alleen aluminiumfolie overheen, want ik doe er fondant op, wordt toch niet opgegeten en onder mijn taarten zit altijd nog een kartonnetje. Mooie lintje om de zijkant heen en je bent klaar . Heb alleen nog geen echt mooie manier gevonden om het lintje er tegenaan te plakken. Icing blijf je altijd een beetje zien en plakt ook niet geweldig aan mdf, maar met spelden gaat ook niet, want die kun je niet in het MDF krijgen .
Volgens mij, als je alleen op de hoeken een dotje lijm gebruikt, dus niet het hele lint langs dikke klodders dan kan het prima Lint vastzetten met een klodder lijm, even goed laten drogen. Daarna om de volgende hoek weer een klodderlijm, lint voorzichtig zo strak mogelijk trekken en weer vastzetten. Even weer laten drogen en zo verder.
Ik wil ze idd ook bekleden met fondant, dat deed ik eerder al vaak bij cakedrums.. waarom is dat allufolie rinske? zodat de fondant blijft zitten? Volgens mij kan fondant toch ook rechtstreeks op het hout?
Ik denk voor het hygienische voor het gevoel. Veel mensen hebben bij hout niet echt een schoon gevoel Ik weet dat mijn man de taart zou laten staan als hij zou zien dat de fondant rechtstreeks op het hout ligt.
maar die fondant op het hout is toch niet om op te eten, er vanuitgaande dat je de hele plank bekleed of de fondant uitsnijdt en onder de taart nog een kartonnetje houdt?
Denk dat het meer het idee is, want de fondant eet je niet toch?
Hoe doen jullie dat met fondant als er tylose bij zit? Ik ben bezig met een strik. Nou had ik vorige keer dat de strik toen hij op de taart kwam, verkleurd was. Hoe kan ik dat tegen gaan?