Taarten Decoreren XVII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Eleionomae

Berichten: 19632
Geregistreerd: 08-01-05
Woonplaats: Friesland

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-11 13:49

das ook nog wel een idee, of een plat taartje maken (rond) en dan daar kleine geboetseerde kopjes en schoteltjes op maken

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-11 14:27

Polivy schreef:
Je kan ook van kleine blanda's kopjes maken?

En die in de pip style decoreren :j

tinkergirl89

Berichten: 1131
Geregistreerd: 22-01-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-11 14:38

bij deze de cupcakes!
Afbeelding

En de Ajax taart:
Afbeelding
Afbeelding

Was even zweten hoor! niet zo makkelijk als ik dacht dat ajaxlogo pfff
hihi

En deze was voor mijn collega's op mijn laatste werkdag
Afbeelding

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-11 15:03

Voor het logo kun je misschien de volgende keer dunne sliertjes fondant gebruiken :D ? Dan kun je het makkelijker verplaatsen als je een foutje maakt :) .

Erg leuk geworden hoor! :)

Eleionomae

Berichten: 19632
Geregistreerd: 08-01-05
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-11 15:03

IngridB schreef:
Polivy schreef:
Je kan ook van kleine blanda's kopjes maken?

En die in de pip style decoreren :j

Pip is wel heel leuk ja :j

Diana_Mabel

Berichten: 7045
Geregistreerd: 04-02-02
Woonplaats: Houten

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-11 15:09

leuk thema engels en high tea


Afbeelding

Samantha_

Berichten: 11748
Geregistreerd: 20-12-02

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-11 15:10

Leuk zeg!

Kitchenaid, ik heb er 1. De classic geloof ik. Alleen geen schenktuit/spatdeksel erbij, zou in sommige gevallen wel handig zijn. :D

Zand, is dat mooier met verkruimelde koekjes/biscuit of met suiker? Moet volgende wk een zand/schelpen taart maken.

Eleionomae

Berichten: 19632
Geregistreerd: 08-01-05
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-11 15:14

Diana_Mabel schreef:
leuk thema engels en high tea


Afbeelding

heej, das cool! gewoon een theepotje er van maken!

Samantha_

Berichten: 11748
Geregistreerd: 20-12-02

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-11 15:17

Lees nog een tip op DLT voor strand/zand, lange vingers in de blender.

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-11 15:17

Samantha_ schreef:
Zand, is dat mooier met verkruimelde koekjes/biscuit of met suiker? Moet volgende wk een zand/schelpen taart maken.

Ik vind koekjes. En lijkt me ook lekkerder. Het is allemaal al zo zoet. Een hap suiker lijkt me dan niet zo...

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-11 15:55

Kheb als zand ook bastogne koekjes gemalen, je hebt tegenwoordig ook van die bastogne koeken in 2 kleuren de zogenaamde bastogne duo :+ Afbeelding ik denk dat dat wel een heel mooi effect geeft!

Ik heb weleens gehoord dat mensen mdf platen gebruiken als onderbord voor een taart, dat wil ik eigenlijk ook wel gaan doen ipv de cakedrums die ik nu gebruik, mdf is steviger, en volgens mij ook voordeliger. Gebruikt iemand dat hier ook ?

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-11 15:59

Ik heb een keer een taart moeten maken waar ik geen bord oid voor had dat groot genoeg was. Ik heb toen een plank mdf uit de garage gepakt en opeenvolgend ingepakt met aluminiumfolie, inpakpapier en plasticfolie. Gaat hardstikke goed en is herbruikbaar.
Als je niet zeker weet of de planken terug komen zou je in de plaatselijke bouwmarkt kunnen rondneuzen wat de voordeligste houtoptie is. Meestal kunnen ze het ook nog voor je op maat zagen.

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-11 16:03

Ja dat wil ik dus, naar de bouwmarkt, een mdf-plaat scoren en die daar laten zagen in plankjes van 35x35 cm :j

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-11 16:04

Rinske gebruikt ook die plaatjes! Ik heb er nog 3 in de schuur staan. :D

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-11 16:18

mdf werkt goed, maar ik bedoelde eigenlijk te zeggen dat ik niet weet of het de goedkoopste geschikte houtsoort is.
Volgens mij is een plank trouwens standaard 240 hoog en 120 breed. Als je dan alleen 35x35 laat zagen kom je aan het eind niet uit. Misschien kan je ook andere maten eruit laten zagen?
Laatst bijgewerkt door Dorus op 02-09-11 16:20, in het totaal 1 keer bewerkt

Samantha_

Berichten: 11748
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-11 16:20

Wil ik ook nog steeds doen ja, gewoon een hele grote mdf plaat in stukjes van 30 bij 30 laten zagen.

Hoe doen jullie dat met fondant als er tylose bij zit? Ik ben bezig met een strik. Nou had ik vorige keer dat de strik toen hij op de taart kwam, verkleurd was. Hoe kan ik dat tegen gaan?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-11 16:35

Ik gebruik MDF! 8mm dik, en laat ze 30x30 zagen, dan kunnen er precies 8 uit een plank!
Werkt echt super! Ik doe er alleen aluminiumfolie overheen, want ik doe er fondant op, wordt toch niet opgegeten en onder mijn taarten zit altijd nog een kartonnetje.
Mooie lintje om de zijkant heen en je bent klaar :D . Heb alleen nog geen echt mooie manier gevonden om het lintje er tegenaan te plakken. Icing blijf je altijd een beetje zien en plakt ook niet geweldig aan mdf, maar met spelden gaat ook niet, want die kun je niet in het MDF krijgen :P .

Samantha_

Berichten: 11748
Geregistreerd: 20-12-02

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-11 16:44

Het lintje kan je toch gewoon met lijm plakken, zit niet tegen de fondant aan, tegen het hout?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-11 16:58

Mjah, alleen lijm lekt misschien door het lintje heen? Geen idee eigenlijk, nog niet geprobeerd. Eetbare lijm kan misschien ook wel.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-11 17:00

Volgens mij, als je alleen op de hoeken een dotje lijm gebruikt, dus niet het hele lint langs dikke klodders dan kan het prima :j
Lint vastzetten met een klodder lijm, even goed laten drogen.
Daarna om de volgende hoek weer een klodderlijm, lint voorzichtig zo strak mogelijk trekken en weer vastzetten. Even weer laten drogen en zo verder.

Samantha_

Berichten: 11748
Geregistreerd: 20-12-02

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-11 17:01

Ik had gewoon met een klein beetje hobbylijm het vastgezet, ging prima, en je zag er niks doorheen.

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-11 17:28

Ik wil ze idd ook bekleden met fondant, dat deed ik eerder al vaak bij cakedrums.. waarom is dat allufolie rinske? zodat de fondant blijft zitten? Volgens mij kan fondant toch ook rechtstreeks op het hout?

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-11 19:19

Ik denk voor het hygienische voor het gevoel. Veel mensen hebben bij hout niet echt een schoon gevoel ;)
Ik weet dat mijn man de taart zou laten staan als hij zou zien dat de fondant rechtstreeks op het hout ligt.

Lisette03

Berichten: 1825
Geregistreerd: 23-06-06

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-11 19:24

maar die fondant op het hout is toch niet om op te eten, er vanuitgaande dat je de hele plank bekleed of de fondant uitsnijdt en onder de taart nog een kartonnetje houdt?

Samantha_

Berichten: 11748
Geregistreerd: 20-12-02

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-11 19:41

Denk dat het meer het idee is, want de fondant eet je niet toch?

Hoe doen jullie dat met fondant als er tylose bij zit? Ik ben bezig met een strik. Nou had ik vorige keer dat de strik toen hij op de taart kwam, verkleurd was. Hoe kan ik dat tegen gaan?