Hebben jullie allemaal en de hoofdletters en de kleinen?
astriidj
Berichten: 2465
Geregistreerd: 15-11-04
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 14-05-10 10:07
Ik heb nu alleen de hoofdletters, de kleine letters ga ik volgende keer meebestellen
romy_b
Berichten: 1374
Geregistreerd: 04-05-07
Geplaatst: 14-05-10 10:24
hoop dat iemand me kan helpen, er zijn al meerdere vragen over geweest. maar als ik nu een taart bak, en wil hem dinsdag gebruiken moet ik hem dan invriezen of kan die ook luchtdicht in de koelkast. ik vul en bekleed hem verder niet het gaat echt om het bakken.
De aardbeienbavarois is in de aanbieding bij de Makro! Met BTW 2,07 voor 750ml
zorro2004
Berichten: 140
Geregistreerd: 12-04-09
Geplaatst: 14-05-10 14:30
Omdat ik vorige week aan de verkeerde kant van Zorro afgestapt ben moest ik voldoen aan de traditie: trakteren op bossche bollen maar aangezien ik die niet lust..... volgende alternatief meegenomen naar stal :
Wel gevuld met twee lagen slagroom. Dadelijk beginnen aan een boektaart voor nichtje dat zondag jarig is!
Ik heb ook nog maar weer eens een taartje gemaakt en wil die graag met jullie delen. Het is pas mijn derde taartje en ondanks dat ik weet dat ik veel moet oefenen om de fondant glad te krijgen, ben ik toch benieuwd of jullie nog handige tips hebben.
Het kleine taartje kreeg ik ook niet netjes afgesmeerd. De bovenste helft verschoof de hele tijd. Ik denk dat dat ook de oorzaak is dat de fondant niet helemaal mooi is.
@Mikkie: 3e taart en dan al stapelen knap hoor.. En ik vind hem erg netjes.. Van mij geen tips ben zelf ook beginner haha
Britt
Berichten: 18992
Geregistreerd: 18-04-04
Geplaatst: 14-05-10 17:29
De details zijn wel heel leuk! Ik heb nu de 3e taart in de oven staan. Ga er twee bakken voor mijn verjaardag, maar vriendje zat hier zo zielig te zijn met die bakgeur in huis dat ik nog een minispringvormpje van 10 cm heb gevuld en gebakken
Ik heb toch maar besloten een klein boltaartje te maken. Ik hou toch over van de witte fondant. Ik heb alleen net de biscuitmix, maar ik kan 'm nu nog niet in de oven doen, want daar staan nu pizza's in Ik heb 'm gewoon op kamertemperatuur staan en ik ga 'm voordat ie de oven in gaat nog even 'opmixen'.. kan dat kwaad?
Hij staat er toch in. De pizza's moesten nog effe wachten. Dus ik denk, ik gooi 'm erin voordat die pizza's komen. Ik was net aan het denken.. ik heb nog verse aardbeien.. dus ik denk dat ik cacao door de botercréme doe en 1 laagje maak met daarin een dunnen laag botercreme met cacao en een dijkje en daartussen de aardbeitjes
Jasper
Berichten: 2027
Geregistreerd: 17-06-02
Woonplaats: Wormer
Geplaatst: 14-05-10 18:47
Een tip tegen de kreukels (geleerd op de cursus): als je de marsepein of fondant op de taart hebt gelegd, de zijkanten van de taart altijd van onder naar boven strijken met je hand (niet opzij of naar onderen). Je marsepein of fondant rekt dan niet zo uit en kan je het makkelijker strak krijgen. Iedere keer de kreukels strak leggen en met je hand van onder naar boven strijken. Als alles mooi erom ligt, met de smoother de laatste 'hobbels en bobbels' wegstrijken.
Mijn taartje is heel zielig geworden. Er zat teveel ei in en ik had iet lang genoeg gemixed.. gelukkig maar heel weinig gebruikt, dus zometeen nog een poging wagen
Misslolliex
Berichten: 2111
Geregistreerd: 14-04-09
Woonplaats: Opheusden. & Lienden
Geplaatst: 14-05-10 18:54
Anne. schreef:
Mijn taartje is heel zielig geworden. Er zat teveel ei in en ik had iet lang genoeg gemixed.. gelukkig maar heel weinig gebruikt, dus zometeen nog een poging wagen
Arm taartje
Marloes_R
Berichten: 2003
Geregistreerd: 15-05-05
Geplaatst: 14-05-10 19:01
Ik heb een vraagje, en die is vast al eerder gesteld maar ik kan het nergens vinden:
Hoeveel Moscovisch mix, hoeveel botercreme en hoeveel fondant heb ik nodig om een rond taartje van 12 cm doorsnee mee te maken?
Alvast bedankt voor het antwoord!
Britt
Berichten: 18992
Geregistreerd: 18-04-04
Geplaatst: 14-05-10 19:36
Is die Moscovische lekkerder dan gewone?
Dit is mijn creatie van de taartenworkshop laatst; Met chocobiscuit, chocoanglaise en fondant
En dit mijn creatie van zonet, mini springvormpje; Lekker simpel in één kleur, niet teveel moeite gedaan Gewone biscuit, met jam en afgesmeerd met mona aardbeienkwarktaart (moest iets hebben om af te smeren en had geen BC ) Achteraf had ik beter ook de kwark in de vulling kunnen doen, was lekkerder geweest. Mijn vriend heeft hem zojuist in zn geheel verorberd