In deze tabellen staat ook het (geschatte) aantal stukjes per afmeting. Hangt wel ook af van hoe hoog je taart na het vullen is natuurlijk. Ik ben een beeeeetje druk op dit moment en juliie nog 2 taarten schuldig. Maar ik lees wel mee
Ik gebruik ook de tabellen van DLT. Moet wel zeggen dat dit de eerste was die niet helemaal blij was. Oh en de ondertaart was, ik geloof, bijna 8,5 cm hoog.
immii_clarr
Berichten: 802
Geregistreerd: 16-08-07
Woonplaats: Zuiderwoude
Geplaatst: 29-10-12 09:26
Had me trouwens wel een beetje vergist in hoeveel werk die angry bird cakepops nog waren! waren er 35, had 80 cent per stuk gerekent, maar heb het idee dat ik er meer voor had mogen vragen. Wat hanteren jullie ongeveer als prijs voor cakepops?? Klant was er in ieder geval heel erg blij mee en vond ze ook erg leuk
Klanten hebben totaaaal niet door hoe machtig een taart is, dat is het probleem altijd. Ze denken dat ze vlaaipunten moeten snijden, maar dat is dus echt niet zo. Heb ik hier ook al een paar keer gehad, om daarna te horen dat ze nog een heel stuk over hadden .
Ik snij voor mijzelf 6 stukken uit een kleine Blanda Maargoed, al zou hij 3 stukken hebben gedaan, dan moet hij alsnog genoeg hebben gehad. Hij had met nadruk gezegt dat de taart echt niet meer moest zijn dan 12 pers. Ik ga me er ook niet druk om maken. Ik krijg ook meestal de vraag van mensen of ze de taart in kunnen vriezen omdat ze nog een groot stuk over hadden.
DIVA2
Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07
Geplaatst: 29-10-12 10:13
Ik moet er echt niet aan denken om een halve Blanda of 1/3 op te moeten eten!! Zo machtig!!! Ik adviseer altijd om plakjes te snijden en vooral geen punten! Plakjes zoals je een plakje cake snijdt. Bij de ronde taarten een gat in het midden maken met bv een ananas(schrijf je dat zo??) boor en vanuit dat gat kan je plakjes snijden.
Ik heb in de vriezer een biscuit staan die nu al, ongevuld, 12 cm is. Doorsnede van 22. De plakken die daarvan gesneden worden kunnen zelfs weer in tweeën verdeld worden.
Getver een halve Blanda, dan ga ik echt over m'n nek. Achja, mensen denken idd dat ze er een flinke punt van moeten snijden zoals appeltaart. En ze denken volgens mij ook dat je een taart in een half uur klaar hebt ofzo
Meiden, wie van jullie heeft de Swirly van Karen Anne gemaakt? Wil 'm nog een keer maken maar loop vast met de uitgesneden stukjes. Om geheim niet te onthullen, hoe de Swirly te maken(zou beetje banketstaaf zijn) zou het verder even via PB moeten.
Nee, van Karen Anne Maar ik heb haar net gesproken en weet inmiddels wat ik wilde weten. De Colette is van Suuz en de Swirly wave geloof ik ook. Google maar eens Swirly Barok. Zijn leuke taarten!
Die lijken inderdaad niet op die van Suuz Dit is absoluut niet mijn smaak, maar vind die Suuz bv wel heel gaaf. Zo'n wavy taart wil ik nog wel eens gaan proberen. Zo jammer dat er geen how to's van zijn.
Die discussie heb ik gemist, maar kan me zo voorstellen dat wanneer je zelf hebt uitgepuzzeld hoe je die biscuits moet snijden, je dit niet snel prijsgeeft (ik had het absoluut niet kunnen bedenken, vind het heel knap bedacht)
Zo , gisteren cupcakes gebakken (grote en mini's - de mini's met de cupcake-maker) waarvan er alweer een deel opgegeten is . Echter op de rest straks toppings maken.
Ik heb inderdaad de workshop van Karen-Anne gevolgd. Ben helaas destijds niet zo slim geweest om alles op te schrijven
Jolien87
Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06
Geplaatst: 29-10-12 22:17
Hm, de m&m taart wordt minder simpel dan gepland/gehoopt. Meneer heeft de gekleurde biscuit ontdekt, dat wordt dus meerdere biscuits bakken.
Weet iemand van jullie trouwens zo ongeveer de lengte van een kitkat? Meneer wil nl. Kitkats om de taart heen maar dan moet de taart natuurlijk niet te hoog worden.
DIVA2
Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07
Geplaatst: 29-10-12 22:32
Kinke schreef:
Ik heb inderdaad de workshop van Karen-Anne gevolgd. Ben helaas destijds niet zo slim geweest om alles op te schrijven
Ik ook niet.... Heb een paar foto's gemaakt maar daarna nergens meer tijd voor gehad. Gelukkig heeft ze mij vanmorgen gemaild en weet ik weer een beetje hoe het moet.