

Ik denk dat ik vanavond iets klaar ga maken met het restje andijvie dat ik nog heb liggen. Eens zien of ik daar een lekker recept voor kan vinden.
Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
F_Orumster schreef:Breghje schreef:Mijn schoonmoeder mishandeldt ze... serieus, die kookt ze 2 (!!!) keer...Dan krijg je van die zachte grijze meuk op je bord, en bij navraag waren dat dan ooit spruitjes. Ze kookt ze twee keer omdat je er dan niet van moet boeren. Naaaa laat mij dan af en toe maar een boertje doen, ík heb in elk geval nog pitamientjes in de spruitjes.
2 keer koken heeft als doel het bittertje kwijt te raken. Zodra het water aan de kook is moet je het weggooien, nieuw water en dan weer aan de kook brengen.
Zoals het klinkt kookt je moeder ze gewoon te lang, dat bereik je ook met 1x koken