De buurman daarentegen, een biologische boer, heeft een zieke koe letterlijk laten verrotten in het land, pas toen ze (naar ik begreep na enkele weken) dood was kwam hij in actie met een trekker om haar op te halen. Daar heb ik heel veel moeite mee en dat soort dingen zet me enorm aan het twijfelen met al mijn goede bedoelingen...
Maar dat van die kaas is tegenwoordig niet meer zo moeilijk hoor! Bijna alle supermarkten hebben tegenwoordig biologische, vegetarisch gestremde kaas, AH zelfs ook nog geraspt. En bijvoorbeeld de mozzarella van Euroshopper, het goedkope merk van Appie, is ook vegetarisch gestremd! Vond ik een hele fijne ontdekking. Zo ontdek ik steeds meer producten waar ik vrolijk van word! Wat Colorado aangeeft, over snoep (en heel veel toetjes trouwens ook) met gelatine, is ook iets waar ik al jaren rekening mee houd, evenals "dierlijk vet" in allerlei koekjes bijvoorbeeld, dat is ook gewoon slachtafval. Maar ja, je kunt niet alles vermijden; aan bloem wordt varkenshaar toegevoegd en dat zit gewoon in al het brood enzo... Je kunt dus niet alles voor zijn, maar ik doe, net als jullie, mijn best en dat is al heel wat!
Op eieren kun je trouwens heel goed zien met wat voor klasse je te maken hebt; als je het doosje opent en even op de eitjes kijkt, daar zit een rode stempel op met een code. Het laatste gedeelte van die code is het bedrijfsnummer, da's allemaal minder interessant, maar de code begint met een 0, 1, 2, of 3. 0 is biologisch, 1 is vrije uitloop, 2 is scharrel (met heel veel per vierkante meter in een schuur, zoals in de reclame van Wakker Dier over kiloknallers) en 3 is legbatterij. Ik trek dus in de supermarkt altijd even de doosjes open
) maar de oorsprong van de melk is imo ook wel belangrijk..
Den Hoorn is op de fiets wel te doen toch? (Moet ik wel weer even mijn goeie fiets weer hebben ipv dat gevalletje wat ik nu heb waar ik 10 km/u op kan
) 
Recepten komen uit de AH kerstspecial, zal ik er ook bij fotograferen. Vooral het voorgerecht van gisteravond vond ik ook lekker. Geroosterd brood met brie en een salade
Vegetariër sinds mijn geboorte, beide ouders zijn vegetariër.
) dat ik de enige ben in mijn omgeving die echt met de aarde bezig is en ik kan er zo niet bij dat niemand hier (hierhier, niet hier in dit topic/op bokt) dat doet. Dat niemand het boeiend vindt dat we de aarde, die ons van alles voorziet, lopen te treiteren, pesten, vernietigen. Of misschien meer verwaarlozen en onderschatten? Dat niemand beseft dat we mogelijk onze eigen ondergang veroorzaken. Dramatisch? Misschien, maar ik moest het even bij iemand anders kwijt dan alleen bij mijn ma en ik dacht, laat ik het hier doen, aangezien oa dit mijn reden is om vegetarisch te eten. Voel je niet aangesproken, ik moest gewoon even mijn BLEEEH-gevoel kwijt en dus bij deze
) Kan ook geen groen afval scheiden.. En tja, ik woon nou ook niet in een milieuvriendelijk gebouwde flat, maar ik hoef wel bijna nooit de verwarming aan omdat mijn buufjes mij warmhouden
Vanavond proefde mijn moeder een stukje van mijn toscaanse appie-carré en vond het zo lekker dat ze het vaker gaat eten


mijn vriend eet wel vlees, maar komt hier nooit wat te kort. Je kunt heerlijk vegetarisch eten
maar je kunt ook prima zonder. Alleen zijn sommige gerechten zo saai dan, naast mijn aardappels en sperziebonen heb ik toch nog graag wat extra's