Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
BelgenGek

Berichten: 2361
Geregistreerd: 28-05-06
Woonplaats: @ midden drenthe

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 20:36

zeg _Mara_ lijkt jou een macadamia-cheesecake niet iets??
heb ik meerdere keren gebakken en die is Zo lekker !

_Mara_

Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 20:40

geef mij dat recept ook maar hoor! Ik heb al een aardig lijstje met recepten die ik wil uitproberen, daar past deze prima tussen. :)

BelgenGek

Berichten: 2361
Geregistreerd: 28-05-06
Woonplaats: @ midden drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 21:40

MACADAMIA-CHEESECAKE:

Ingredienten voor ca. 18 stukken taart:

150 gram koude boter (ik had zoutloze roomboter)
250 gram bloem
225 gram suiker
zout
4 eieren
400 gram mascarpone
200 gram zure room
1 zakje vanillesuiker
1 klein limonade glaasje jus 'd orange
2 EL maizena
150 gram macadamianoten
5 EL donkerbruine basterdsuiker
5 EL slagroom

Springvorm van 28 cm rond

- Vet de springvorm in met iets boter (vloeibare bakboter)
- Kneed met deeghaken vd mixer 250 gr bloem, 75 gr suiker, snufje zout,1 ei, 150 gr boter (even in stukjes doen vooraf)
- Als alles door elkaar zit nog even met de handen tot een glad deeg kneden
- Dek de kom af met folie en zet +/- 30 min in koelkast.

- Verwarm de oven voor (200 gr Electrisch/175 gr hetelucht)
-Roer de mascarpone, zure room, 150 gr suiker, vanillesuiker, jus 'd orange door elkaar
-Roer er een voor een de overige 3 eieren door
- Roer de maizena erdoor.

- Bekleed de vorm met het deeg en maak een randje langd de zijkant van +/- 1,5 cm
- Prik met een vork gaatjes in het deeg
- verdeel de kaasmassa over de bodem in de vorm
-Bak de taart ca 35 minuten

-Hak de noten grof
-Neem de taart uit de oven
-Strooi eerst de noten over de taart
verdeel dan de bruine suiker erover
druppel hierover de slagroom.
-Zet de oven 25 graden hoger
-Bak de taart nog 10 minuten totdat de suiker is gekaramelliseerd
-Laat de taart 3-4u afkoelen

*Hij is het lekkerste als je hem zo vers mogenlijk eet.


BAILEYSTAART MET CHOCOLADE
16 stukken ongeveer

springvorm van 26 cm rond
175 gr boter
1 z vanillesuiker
4 eieren
2 tl bakpoeder
100 gr chocoladevlokken
400 ml slagroom
2 z klopfix
150 gr suiker
zout
300 gr + beetje bloem
150 ml Volle yoghurt
75 ml + 7 el Baileys (die goedkope vd Lidl gebruik ik altijd!)
100 gr Nougatine

Vet de springvorm in en bestrooi hem met een beetje bloem
verwarm de oven voor op 150 graden (Let op ! dit is de temp. vd Hetelucht-oven)
Roer de Boter, Suiker, Vanillesuiker en snufje zout door elkaar
doe de eieren 1-voor-1 bij
meng de bloem, bakpoeder, yoghurt & baileys erdoor
schep daar 3/4 deel vd vlokken en 3/4 deel nougatine door

doe het beslag in de vorm en bak hem 40 minuten
laat de boden Goed afkoelen voor verder gebruik!!

Slop de slagroom met klopfix heel stevig
doe er daarna 5 el Baileys door
verdeel de room over de taart en strooi de overige vlokken/nougatine erover
voor serveren de laatste 2 el baileys erover druppelen.


*Ik heb ze beide vaker gemaakt, ze smaken Prima!*

_Mara_

Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 21:47

Oeeee een Baileystaart met chocolade?! Die gaat denk ik wel in de smaak vallen bij mijn clubavond! Hmm, misschien dat ik die eerst eens ga maken. Maar ik las even het recept door en vroeg me af, kan die 300 gram bloem niet vervangen worden door zelfrijzendbakmeel? Ik vind die EL of TL bakpoeder altijd zijn gedoe aangezien ik maar geen bakpoeder kan vinden in de supermarkt en er in zelfrijzend bakmeel al bakpoeder zit... Of wordt de taart dan veel te hoog? En Nougatine.... ow even gegoogled en weet nu wat het is, nog nooit gebruikt.

En uhm, de laatste stappen, dan moet je de slagroom dus met dat klopfix stevig kloppen (doe je dat met de hand of met een handmixer btw) en daarna moet er nog 5 el baileys doorheen, moet je dat dan nog door de slagroom voorzichtig roeren/spatelen? Sorry voor alle vragen maar wil wel dat die lukt in 1 keer. ^^

Ninaka

Berichten: 1442
Geregistreerd: 03-06-02
Woonplaats: In de buurt van Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 22:22

Bakpoeder kan je ook bij de Lidl halen ;)

Mara, heb jij ook een recept voor die chocolade-pistache fudge? Die klinkt ook heerlijk.

En die Baileys Chocoladetaart klinkt ook al :9

Eigenlijk een heel slecht topic dit ;)

Appeltaart is nu ook klaar en ziet er prima uit, al zeg ik het zelf :o Bodem voor de citroentaart heb ik ook gemaakt. Morgen dan alleen nog even de citroenvulling maken en dan heb ik mijn 3 taarten voor donderdag af. Ben zo benieuwd hoe ze smaken, het ruikt nu in ieder geval heerlijk in huis.

Ik zou eigenlijk ook veel meer willen bakken, maar wil het natuurlijk ook niet allemaal zelf op eten. Zou het wel prima op werk kwijt kunnen hoor, die zijn er alleen maar blij mee ;) Maar ja, al dat bakken kan ook wel weer in de papieren lopen, dus ik hou het maar bij de speciale gelegenheden en af en toe eens tussendoor. Dan blijven ze er ook blij mee op werk....

_Mara_

Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 22:39

Bij de Lidl moeten ze bakpoeder hebben? Hmm, maar eens even kijken dan. :)

http://www.smulweb.nl/recepten/1390364/ ... lla-lawson Dit is een letterlijk vertaald recept van de website van Nigella. Ben nu bezig met de pistache noten te 'ontvellen', wat een werk zeg. Gelukkig kan ik ondertussen lekker British Bake-off kijken.

En idd, zou ook wel veeeel meer willen bakken maar zou niet weten waar het kwijt te moeten en anders wordt het ook wel een duur geintje inderdaad. Maar ik bak ongeveer 2 keer per week iets, één keer op dinsdag en een keer in het weekend. Zo heb ik altijd wel wat lekkers om te eten. :)

Phylos

Berichten: 5723
Geregistreerd: 29-10-06

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 23:11

Ik bak inderdaad ook vrij weinig vanwege de kosten, maar ook vanwege tijd(gebrek) + dat het dan wel allemaal opgegeten moet worden

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 12:13

_Mara_ schreef:
Klinken beiden super lekker Saskia! Maar wat bedoel je met 'knijp de gelatine uit'? Want het zijn toch blaadjes? Hoe kan ik die uitknijpen. :P

Gelatine moet je altijd laten weken in koud water (een minuutje geloof ik ) en dan moet je ze natuurlijk uitknijpen :P

Saskiaa_

Berichten: 3065
Geregistreerd: 10-08-08

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 13:19

Bakpoeder staat hier gewoon in de C1000, bij de bakspullen.

Ik wil vandaag eigenlijk ook wat bakken, maar er is niets in huis. En ik heb ook geen zin om naar de winkel te fietsen. :=

_Mara_

Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 13:56

Oké, ja ik heb nog nooit met gelatine gewerkt, dus geen idee hoe het dan uit dat water gaat komen en of het niet heel kwetsbaar is om dan uit te gaan knijpen. Dus dat gaan we dan maar eens ondervinden.

En ja ook hier hebben ze wel bakpoeder (AH), maar dat zijn dan van die kleine zakjes van Dr. Oetker Backin Powder. Ik wil graag een grote pot/zak/iets. Las al op internet dat ze soms wel te vinden zijn in toko's, dus daar binnenkort maar even rondsnuffelen. Want in recepten staat vaak dat je theelepels of eetlepels bakpoeder moet gebruiken en zo'n klein zakje wordt dan ineens wel heel duur als je je bedenkt dat ze 60 cent per 5 stuks kosten terwijl je misschien een grote pot voor 2/3 euro kan krijgen.

@Saskiaa_: haha zelfs geen bloem/eieren/zelfrijzend bakmeel/suiker/vanillesuiker? Anders kan je zo een cake bakken. Gooi er desnoods nog wat fruit in wat je misschien nog hebt liggen. Of wat gemberpoeder door je cake, ook erg lekker! En anders toch echt op de fiets naar de winkel. ;)

Saskiaa_

Berichten: 3065
Geregistreerd: 10-08-08

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 13:59

Ik heb ook altijd van die kleine zakjes, wist niet dat er ook grote potten waren. Zal die binnenkort ook eens opsnorren!

Ja, ik kan wel een cake bakken, maar dat vind ik zo saai. :Y) Dat recept kan ik dromen, ik wil nieuwe dingen maken :P

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 14:01

De makro heeft een mega bus met bakpoeder :j

_Mara_

Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 14:43

Hmm, kom helaas de Makro niet in zonder pasje zeker? Ik ga binnenkort de toko's hier maar eens af. Ik geloof dat er ook een enorme aziatische supermarkt in de buurt moet zitten, daar maar eens kijken. :)

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 14:50

Nee, dat helaas niet..

_Mara_

Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 14:55

Dat dacht ik al. :P En omg, wat is mijn chocolat-pistachio-fudge heerlijk zeg! Ik kan er van blijven eten! Haha, ik neem vanavond wel wat stukken mee naar me vriendinnen, anders komt het niet goed met mij. :P

Phylos

Berichten: 5723
Geregistreerd: 29-10-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 17:39

haha volgensmij kom ik eens even bij jou op bezoek Mara. Jij bakt zo vaak zo veel lekkere dingen :P

_Mara_

Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 18:20

Hahaha, kom maar langs hoor. ^^ Al ga ik dit weekend naar thuisthuis en ben ik niet in Grunn. :P Dinsdag wordt er weer wat nieuws gebakken. Denk dat ik die baileys chocoladetaart ga maken voor club. :D

Phylos

Berichten: 5723
Geregistreerd: 29-10-06

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 18:33

Ik ben in het weekend ook nooit in Groningen ;) heb je pb gelezen

BelgenGek

Berichten: 2361
Geregistreerd: 28-05-06
Woonplaats: @ midden drenthe

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 21:44

bakpoeder + bloem = zelfde als zelfrijzend bakmeel _Mara_ ;)

ik heb altijd potten pakpoeder vd turk, 400 gram voor 3 euro nogwat
ik doe er altijd zo op de gok wat in, nooit zo precies en zeker niet te weinig :)
daar koop ik ook potten kaneel etc, Veel goedkoper en t smaakt allemaal beter,
als je daar bijv. paprikapoeder koopt dan Proef je dat ook in een gerecht terug.

Klopfix & slagroom in kom, met mixer goed stijf kloppen
dan de baileys erdoor spatelen !

Succes

fjord_brucht

Berichten: 702
Geregistreerd: 31-12-04
Woonplaats: maarssen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 22:20

mmm wat lekker allemaal ga echt ff dingen opslaan

BelgenGek

Berichten: 2361
Geregistreerd: 28-05-06
Woonplaats: @ midden drenthe

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-11 13:03

Keek het net ff na, De Bakpoeder die ik t laatste kocht bij de turk: 390 gram voor 1,95 !

_Mara_

Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-11 13:26

Zo, das niet duur! Misschien dan langs de turkse supermarkt hier. :P

MightyJoe

Berichten: 4999
Geregistreerd: 12-09-10

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-11 16:05

Iemand die een heerlijk recept weet voor pepernoten??

MightyJoe

Berichten: 4999
Geregistreerd: 12-09-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-11 16:06

kruidnoten bedoel ik :P
heb nu deze gevonden.. lijkt me aardig simpel

ngredienten:
* 250 gr zelfrijzend bakmeel
* 125 gr bruine basterdsuiker
* 100 gr koude boter
* 3 el melk
* 2 el speculaaskruiden
* snufje zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Zeef de zelfrijzend bakmeel met het zout en de speculaaskruiden boven een kom.
Voeg de suiker, de boter (in kleine blokjes) en melk toe.
Wrijf de ingredienten met je vingers tot een korrelige massa en kneed het dan tot een soepel deeg.
Je kunt ervoor kiezen om het deeg minimaal een half uur te laten rusten, maar als je haast hebt ga je verder met de volgende stap.
Vorm er kleine balletjes van en leg deze op een ingevette bakplaat (of bekleed deze met bakpapier).
Bak de kruidnoten in ca 20 minuten bruin en gaar.

Als ze uit de oven komen, zijn ze nog wat zacht. Wees gerust, als je ze even laat afkoelen, worden ze vanzelf hard.

TiP: Zorg ervoor dat de kruidnoten van ongeveer gelijke grootte zijn, dan zijn ze allemaal even snel gaar.

Saskiaa_

Berichten: 3065
Geregistreerd: 10-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-11 19:20

BelgenGek schreef:
Keek het net ff na, De Bakpoeder die ik t laatste kocht bij de turk: 390 gram voor 1,95 !

Zo! Dat is niet duur zeg! Als ik in de buurt van een toko kom, ga ik maar even naar binnen om zo'n pot te halen!

Ik wil van de week ook wat bakken, maar ik weet nog niet wat. Aan de ene kant wil ik wel een millionaires shortbread maken, maar aan de andere kant wil ik wel iets nieuws proberen..