Taarten Decoreren VI

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-10 13:11

Patidess met: botercreme, slagroom, beslag....

Tiramisu met rode vruchten?
Cappucino met...eh...ik had afgelopen herfst mocca met een noten/honingmengsel, was ook errrrg lekker.

liloenstitch

Berichten: 385
Geregistreerd: 04-11-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-10 13:26

@Angelique, van harte gefeliciteerd met jullie dochter! Leuke naam!

nadita

Berichten: 5032
Geregistreerd: 28-04-05
Woonplaats: Grunneger Laand

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-10 13:27

SaNNeS88 schreef:
Angelique is bevallen!!! van een dochter, Tessa!


Gefeliciteerd Angelique, met de geboorte van jullie dochter.

melissa_b
Berichten: 1390
Geregistreerd: 28-04-06

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-10 13:56

Ik heb biscuitmix gekocht, kan je daar ook CC van maken?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-10 13:57

Jawel hoor, het is wat anders van structuur maar het smaakt er niet minder om ;)

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-10 14:35

MamaMiesje schreef:
Patidess met: botercreme, slagroom, beslag....

Tiramisu met rode vruchten?
Cappucino met...eh...ik had afgelopen herfst mocca met een noten/honingmengsel, was ook errrrg lekker.


Oke, dankjewel! En je kan dan gewoon botercreme maken en later de patidess toevoegen, of moet je de ingredienten aanpassen? En als je zelf slagroom maakt en die stijf klopt, wordt deze dan niet te dik of slaat die niet door als je er dan nog iets aan toevoegt?
Sorry hoor, moet nog beetje handigheid in die extra toevoegingen krijgen :)

Tiramisu met rode vruchten.. dat is misschien ook wel een optie! Thanx!

melissa_b
Berichten: 1390
Geregistreerd: 28-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-10 15:14

Okeee.. CC met biscuitmix is geen aanrader!! De cake wordt daar veel te luchtig voor |(

Ashleey_

Berichten: 5752
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Eindhoven

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-10 16:30

Gefeliciteerd Angelique!! :D :D

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-10 16:42

Linda, als ik Patidess toevoeg aan de BC dan haal ik het aantal ml aan Patidess eraf van het aantal ml water wat bij de BC zou moeten. Dus bijv. moet er 40ml Patidess bij, dan trek ik 40ml van het totaal aan water af.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-10 16:45

melissa_b schreef:
Okeee.. CC met biscuitmix is geen aanrader!! De cake wordt daar veel te luchtig voor |(

En dus? Is het niet lekker? Stroomt het over? Of wat?

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-10 16:46

Hoeveel patidess doe je door de BC voor champagne BC?

Ik heb namelijk totaal geen idee en ik wil dit weekend mijn 2e poging gaan doen en champagne BC en frambozenmousse leek me wel een lekkere combi.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-10 16:46

Mayo schreef:
Linda, als ik Patidess toevoeg aan de BC dan haal ik het aantal ml aan Patidess eraf van het aantal ml water wat bij de BC zou moeten. Dus bijv. moet er 40ml Patidess bij, dan trek ik 40ml van het totaal aan water af.

En als je gewoon bc maakt van boter en poedersuiker, dan doe je er naar smaak Patidess bij :)

LetsgoKelly

Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-10 17:01

Voor het weekend wil ik een taartje maken met citroen toetje vulling maar ik weet niet zo goed wat ik er dan als 2e vulling bij moet doen. Bij de combi's zie ik alleen citroen kwark met lemoncurd ofzo..
Zou gewone botercreme erbij smaken of botercreme met wat citroensap? Of steekt dat weer teveel af?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-10 17:02

@Kelly: in de OP staat ook een link naar combi's van vullingen, misschien daar eens ff tussen snuffelen?

Luckymoon

Berichten: 391
Geregistreerd: 15-09-08
Woonplaats: Elst, Belgie

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-10 17:09

Gefeliciteerd met jullie dochter Angelique!!

LetsgoKelly

Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-10 17:11

MamaMiesje schreef:
@Kelly: in de OP staat ook een link naar combi's van vullingen, misschien daar eens ff tussen snuffelen?

Ja daar had ik al gekeken maar dan combineren ze alleen met ook een andere citroen vulling. Maar die heb ik niet..

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-10 17:14

Oh...
Nou...es ff denken dan...citroen ennnn....
-slagroom
-banaan
-perzik
-ananas
-mandarijntjes
-chocola

???

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-10 17:18

Anc schreef:
Hoeveel patidess doe je door de BC voor champagne BC?

Ik heb namelijk totaal geen idee en ik wil dit weekend mijn 2e poging gaan doen en champagne BC en frambozenmousse leek me wel een lekkere combi.

Staat op het potje :) Maar ik mik het er eigenlijk op smaak doorheen, steeds even proeven :+

romy_b
Berichten: 1374
Geregistreerd: 04-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-10 17:33

Gefeliciiteerd!

wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-10 18:58

Lindas2 schreef:
Wilde t weekend een biscuit maken met misschien een vulling van tiramisu OF cappucino.. Heeft iemand ideen wat voor combinatie hier lekker bij is?

En hoe werkt een toevoeging van Patidess eigenlijk? Dit voeg je toe aan....?



Cappuccino vulling met een laag bebogeen is heeeeeeerlijk..

Ollie1

Berichten: 1727
Geregistreerd: 28-10-05
Woonplaats: ergens op VP

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-10 19:08

@Angelique, gefeliciteerd met jullie dochter :D

hyppolyte

Berichten: 5914
Geregistreerd: 07-06-05

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-10 19:46

Gefeliciteerd angelique *\o/* *\o/* *\o/* *\o/* *\o/* *\o/* *\o/* *\o/* !!! Nu kun je eindelijk je vriezer leeghalen!!! _O-

LetsgoKelly

Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-10 20:40

MamaMiesje schreef:
Oh...
Nou...es ff denken dan...citroen ennnn....
-slagroom
-banaan
-perzik
-ananas
-mandarijntjes
-chocola

???


Dat klinkt wel goed allemaal. Dan wordt het denk ik of slagroom of chocolade botercreme. Dat is ook wel gemakkelijk om te maken.
Bedankt voor de tips!!

Judie

Berichten: 720
Geregistreerd: 11-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-10 21:00

Anc schreef:
Ik had deze letters gekocht:
http://www.liescakeshop.nl/product_info ... cts_id=439
Maar mijn god, wat zijn die klein!
Niet mee te werken, marsepein bleef vast zitten, ondanks de crisco en als ik ze er na veel gemier uit gekregen had, vond je ze niet weer op de taart :')


Ik wil ook nog nieuwe letters maar weet niet hoeveel cm doorsnee ik moet nemen!
Hoeveel cm had jij?

joyce83

Berichten: 5659
Geregistreerd: 03-10-06
Woonplaats: Vlodrop, limburg

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-10 21:12

Vraagje aan de echte kenners. Ik heb net een appel/kaneel cake gemaakt. maar.. helaas ben ik niet in het bezit van een mixer. Ik heb dus alles op de hand gemengd. Er stond wel dat ik nog met de mixer 2-3 minuten op de hoogste stand moest mixen. Ik heb dat met een garde gedaan zo snel mogelijk, maar ja dat deeg is natuurlijk wat stugger.
Wat gaat er nu met de cake gebeuren? Gaat deze nu niet lekker luchtig worden of wat voor dingen kunnen nog meer anders zijn nu?

Jullie maken trouwens echt geweldige taarten!