Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
_Mara_ schreef:Kokosmakronen?! Oeee, mag ik het recept?
De roze koeken zien er ook goed uit, moet ik misschien ook maar een keer proberen.
Ik heb vandaag een chemische frambozencheesecake gemaakt.http://mijnzoetebesluit.blogspot.nl/201 ... mboos.html
Citaat:Appelwalnotenschuimtaart.
Nodig:
· 1 pak mix voor appeltaart
· 150 gram roomboter of margarine
· 2 eidooiers
· 2 eiwitten
· 225 gram bruine basterdsuiker
· 120 gram gebroken walnoten
· 1 el kristalbloem
· 1 tl cacaopoeder
· Springvorm van 24cm doorsnede
· Mixer met kneedhaken en garden
Oventemperatuur:
· Elektrische oven: 160 ˚C
· Heteluchtoven: 150 ˚C
· Gasoven: 2-3
Bereidingswijze:
Het deeg:
· Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
· Bereid van de eidooiers, de boter en de mix voor appeltaart een deeg volgens het pak.
· Vet de springvorm in.
· Bekleed de bodem en de rand van de spring vorm met het deeg.
De vulling:
· Meng de eiwitten met de helft van de bruine basterdsuiker.
· Zet de beslagkom in een warm waterbad en klop het eiwitmengsel met een mixer met de garde in ca. 5 minuten stijf.
· Meng de gebroken walnoten met de bloem en de rest van de bruine basterdsuiker.
· Spatel het walnotenmengsel voorzichtig door de schuimmassa.
· Verdeel de schuimmassa gelijkmatig in de springvorm.
· Bak de taart ca. in 60 minuten bruin.
· Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen op een rooster.
· Bestuif de taart met cacaopoeder.
Ik heb 'm zelf niet met cacaopoeder bestoven, en ik heb op de bodem nog een appel in blokjes toegevoegd omdat ik het zo weinig vulling vond. Vulling bleek met bakken echter goed te stijven, maar vond het wel lekker erbij. Doodsimpele taart maar wel lekker. Mag nog ruim meer appels of walnoten bij.