Taarten decoreren XIX

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-12 23:14

dat heb ik nog niet gedaan nee. ga morgen wel weer eens rommelen. vind het alleen zo zonde als ik het weg moet gooien steeds. zo goedkoop zijn ze niet!

zal even naar de bouwmarkt gaan, thanx!

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-12 23:43

Wat een gave camera zeg op de taart :j .

Het rode op de cakepops is fondant glazuur met een beetje rode kleurstof erdoor :) (weet even niet meer wie het vroeg :o ).
De cakepop maker is echt ideaal :j . Heerlijk en niet zo'n enorme machtige hap. Echt heel erg lekker :9

josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-12 00:02

benangelique schreef:
iemand trouwens enig idee waar ik een stuk piepschuim vandaan kan halen?


Knutselwinkels zoals Pipoos hebben het ;)

Goed gelukte camara taart zag ik +:)+ en heerlijke vruchtentaartjes :9 , zo kan je ook heel eenvoudig kleinere appeltaartjes maken :j

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-12 00:04

Bedankt voor de reacties!

Leuke camera- taart!! Knap dat je dat al hebt gemaakt voor je 2de taart :).

@ Josie: Klopt! Heb ik ook al weleens gedaan :)

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-12 00:18

@benangelique: doe je er nog iets door om te verdunnen? Ik heb dat toen met olijfolie gedaan omdat ik niet anders in huis had, wordt afgeraden vanwege de smaak, maar ging er goed en proefde je nauwelijks. Maar beter kan je zonnebloemolie of eventueel crisco gebruiken. Gewoon bij marie in bad werkt bij mij echt het beste. En blijven roeren. Kan daarna trouwens ook op de pan met heet water blijven staan, dan blijft het wat warm en stolt niet zo vlug.

Wienn
Berichten: 264
Geregistreerd: 07-01-07

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-12 01:07

Hoi allemaal,
Ik heb morgen mijn laatste stage dag en wil/ga brownie taart maken. Maar is dit lekker met fondant? En zo ja wat voor laag moet ik hier dan tussen doen zodat het blijft plakken?
Wie kan mij op dit late tijdstip nog helpen?
Heel erg dank je wel!

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-12 03:43

Lees de beginpost eens goed door. Marsepein en chocolade gaan prima. Zou wel hele kleine stukjes snijden omdat het onwijs machtig is.

Olie erdoor had ik gelezen ja. Zal wel crisco pakken, dat is smaakloos

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-12 06:33

benangelique schreef:
Olie erdoor had ik gelezen ja. Zal wel crisco pakken, dat is smaakloos

Dat heb je echt nodig hoor, zonder krijg je het echt niet dun genoeg.

lauraP

Berichten: 710
Geregistreerd: 22-10-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-12 09:54

Ik had vorige week een taart gemaakt voir mn opa die jatig was met mn tante. In dit topic stond een tips om chocola etc tevsmelten en dan met slaagroom ofzo. Dat hebben we gedaan en het was echt heeerlijk. De taart was ook wel leuk geworrden. Ga eens kijken of mn tante de voto's snel kan sturen

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-12 10:09

Falona schreef:
benangelique schreef:
Olie erdoor had ik gelezen ja. Zal wel crisco pakken, dat is smaakloos

Dat heb je echt nodig hoor, zonder krijg je het echt niet dun genoeg.


Olie door de candymelts?

Ik wil het nl. ook gaan proberen, maar nu zie ik zoveel verschillende manieren voorbij komen, dat ik niet meer weet wat ik nu het beste kan doen.. :')

Suuszels

Berichten: 7325
Geregistreerd: 19-01-06
Woonplaats: Ridderkerk

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-12 11:42

Hallo,
Hmm ik weet niet of jullie me kunnen helpen, maar ik heb net een biscuitmix van funcakes gemaakt, voor het eerst in een blanda schaaltje..
Hij zag er goed uit toen ie uit de oven kwam en heb hem laten afkoelen op een rooster en nou is hij hastikke zacht ;(
Heb de tabellen van de leukste taarten aangehouden en hem ongeveer 30 minuten in de oven laten staan op 160 graden (hetelucht)
Ziet iemand hier een fout in?

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-12 11:43

Opbouwen... :j Ik begin met 150 voor 10 min, daarna 160 voor 10 min en daarna 175 voor 10 min of langer (ligt ook aan de grootte)

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-12 11:43

ik weet niet of het het probleem is maar met mijn hete luchtoven ga ik tot 180.
en anders de volgende keer een sateprikker erin als die er schoon uit komt is die goed en anders paar minuten langer aanzetten

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-12 11:49

Biscuit is trouwens ook niet heel stevig/hard hoor, is ie wel gaar?

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-12 11:50

De tijden die op verpakkingen staan kloppen echt bijna nooit. (hoe irritant ook) Met een naald of satéprikker erin steken werkt inderdaad erg goed. Recht naar beneden en dan weer eruit halen. Als hij schoon is gebleven is het goed. Of de bovenkant al goed is kan je voelen. Als je er zachtjes op drukt, moet het zacht veren. Als je allemaal geluidjes hoort, is hij ook nog niet gaar.

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-12 11:52

PriscaZ schreef:
Als je allemaal geluidjes hoort, is hij ook nog niet gaar.

Zoals:
"Hey, zet me terug in de oven!!"
of
"Nee joh, ik ben nog niet gaar!"

:j

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-12 11:52

"Doe die deur dicht! Ik krijg het koud!" :D

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-12 11:54

"Wat denk je zelf slimmerd, ben ik al gaar?! NEE dus, zet me teruuuuggggggg!!!!"

Biscuits zijn soms helemaal niet vriendelijk hoor :') .
Laatst bijgewerkt door Rinske op 24-01-12 11:54, in het totaal 1 keer bewerkt

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-12 11:54

hahah die van mij zegt altijd houd op met prikken ben nog niet goed :P

Suuszels

Berichten: 7325
Geregistreerd: 19-01-06
Woonplaats: Ridderkerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-12 11:55

Ja doen jullie bij funcakes ook opbouwen? Vorige keren had ik bij gewoon een ronde springvorm ook 160 heel de tijd aangehouden en geen problemen
Naja hij was niet heel stevig of hard, maar wel zeg maar met een vorm..
ik heb er met een cocktailprikker ingeprikt en die kwam er wel schoon uit.. maar dat was de bovenkant := denk dat de onderkant (of het punt waar ie het meest bol was) niet gaar was dan..

Hahah nee mijn biscuit praatte niet tegen me :=

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-12 11:55

Ik bouw altijd op. Welke mix ik ook gebruik.

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-12 11:56

Ik bouw ook altijd op :j .

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-12 11:57

ik bouw ook op inderdaad en voortaan een lange prikker gebruiken een cocktailprikker is gewoon weg te klein

josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-12 11:57

jullie zijn lekker op dreef _O-

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-12 11:58

Ik gebruik altijd een breinaald ofzo. Ligt bij ons standaard in de la.