Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
BrittKitt schreef:Ik wil zometeen mijn biscuit gaan kleuren, doe ik de kleurstof er dan bij voor ik de bloem erbij schep of tijdens, of hoe?
Setti schreef:Dank je voor je tips!
Het recept van de champagnecreme is:
◦De helft van de suiker met het sap van de citroen, de citroenschil en de champagne aan de kook brengen, ongeveer 5 minuten laten trekken.
◦Het vocht zeven, iets laten afkoelen.
◦De eidooiers met de andere helft van de suiker luchtig kloppen.
◦Mengsels bij elkaar doen en zachtjes verwarmen tot het gaat binden, daarna de geweekte gelatine erbij doen.
◦Slagroom stijf kloppen.
◦De champagnecrème op ijs of in ijskoud water kloppen tot het afgekoeld is.
◦De champagne crème mengen met de stijfgeklopte slagroom.
Dus echt met slagroom. Zoals het er nu uit ziet is er iets minder warm weer voorspeld (23 graden) voor maandag. Dat scheelt al wat. Ik zal inderdaad maandag die vulling pas maken. De rest is zonder slagroom en moet eerst verwarmd worden. In de koelkast blijft dat wel goed. Ik kan zondag al wel de marsepein kleuren en de roosjes maken, dus dat komt wel goed. Verder wordt er een simpele taart verlangd, dus ik hoef geen extreem moeilijke dingen te doen. Dinsdag kan ik gelukkig ook nog een en ander doen.
De botercreme is overigens alleen voor dijkjes en afsmeren. De taarten mogen incl vulling ook maar maximaal 8 cm hoog worden ivm de standaard. Wat denk je dan? Is 3 keer voldoende? Of voor de zekerheid 4? Kan de botercreme natuurlijk altijd invriezen natuurlijk.
Mayo schreef:Lekker veel ruimte Jaime!
Er komt alleen direct 1 vraag bij mij op.. Hoe hygiënisch kan het daar zijn met een reliëfmuur die je niet kan boenen (denk ik tenminste?) en met overige opslag zoals een fiets en een zadel
BrittKitt schreef:Had ik idd ook maar bedacht Mies, dan straks nog maar even plat
Wat een gave werkplek Jaime, lekker alle plek voor jezelf! Maar is het daar nu niet ook heel warm? En in de winter heel koud? *brr*
zorro2004 schreef:Mayo schreef:Lekker veel ruimte Jaime!
Er komt alleen direct 1 vraag bij mij op.. Hoe hygiënisch kan het daar zijn met een reliëfmuur die je niet kan boenen (denk ik tenminste?) en met overige opslag zoals een fiets en een zadel
Ben blij dat ik niet als enige kriebels kreeg![]()
Los daarvan veel plek om te werken.