Taarten Decoreren IV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Ilsemarie

Berichten: 6848
Geregistreerd: 16-12-04
Woonplaats: Haren (gn)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-10 21:04

justahorse schreef:
@ Ilsemarie.
Bij deze de link naar het starterspakket.
http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod ... ts_id=2336


Oké dankjewel! Die heb ik inderdaad wel gezien. Is gewoon misverstand dat ik iets anders bedacht bij startspakket (meer qua gereedschap).

Maargoed, ik heb me wel gered. Misverstandje, mijn excuses :o

newmom
Berichten: 1524
Geregistreerd: 01-05-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-10 21:06

asjemenou schreef:
Newmom:
Heb je je kapsel van mix gemaakt, of van eieren-suiker-bloem?


eieren suiker en bloem (dacht dat doe ik we even... even voor t uitproberen)
hoezo??

Wildflower

Berichten: 867
Geregistreerd: 04-08-08
Woonplaats: Deventer

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-10 21:08

en de eieren minstens 10 min geklopt en in warm water?

Wildflower

Berichten: 867
Geregistreerd: 04-08-08
Woonplaats: Deventer

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-10 21:10

als je deze exact volgt (echt lang kloppen) dan komt er bij mij altijd een mooie luchtige biscuit uit.

Basisbiscuit

Ingrediënten

* 5 eieren
* 150 gr. suiker
* 125 gr. bloem
* 25 gr. maizena
* zakje vanillesuiker
* zout

Deze hoeveelheid is goed voor een ronde vorm van 24cm of een vierkante van 20x20.

Werkwijze

* Beboter de bakvorm en bestuif deze met bloem of bekleed de bodem met bakpapier en vet deze ook in.
* Doe de eieren met de suiker en vanillesuiker in een kom
* Zet de kom in een bak met heet water en klop de suiker door de eieren; klop tot de suiker volledig is opgelost en er een dikke, lichte en schuimige massa is ontstaan; klop zeker 10 minuten!
* Mix je met een keukenmachine, leg de eieren dan vooraf in warm water
* Schep de gezeefde bloem, de maizena en het zout er voorzichtig door; niet mixen maar spatelen!
* Schep het beslag in de bakvorm
* Bak het gebak in ca. 45 minuten in het midden van de tot 185° C voorverwarmde oven; voor optimaal resultaat: laat de temperatuur vanaf 140° C geleidelijk oplopen naar de 185° C
* De biscuit is gaar als een breinaald die je in de taart steekt er droog weer uit komt (controleer dit regelmatig na ca. 35 min. bakken)
* Laat de biscuit afkoelen op een rooster

liloenstitch

Berichten: 385
Geregistreerd: 04-11-04

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-10 21:11

Kun je de maizena ook vervangen door bloem?

Wildflower

Berichten: 867
Geregistreerd: 04-08-08
Woonplaats: Deventer

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-10 21:13

nee want de maizenia zorgt er juist nog extra voor dat het vocht word weggenomen. Ik heb het wel een keer met custard geprobeerd maar dat werd te machtig.

liloenstitch

Berichten: 385
Geregistreerd: 04-11-04

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-10 21:21

Oke, bedankt voor je snelle antwoord.

newmom
Berichten: 1524
Geregistreerd: 01-05-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-10 21:28

Wildflower schreef:
als je deze exact volgt (echt lang kloppen) dan komt er bij mij altijd een mooie luchtige biscuit uit.

Basisbiscuit

Ingrediënten

* 5 eieren
* 150 gr. suiker
* 125 gr. bloem
* 25 gr. maizena
* zakje vanillesuiker
* zout

Deze hoeveelheid is goed voor een ronde vorm van 24cm of een vierkante van 20x20.

Werkwijze

* Beboter de bakvorm en bestuif deze met bloem of bekleed de bodem met bakpapier en vet deze ook in.
* Doe de eieren met de suiker en vanillesuiker in een kom
* Zet de kom in een bak met heet water en klop de suiker door de eieren; klop tot de suiker volledig is opgelost en er een dikke, lichte en schuimige massa is ontstaan; klop zeker 10 minuten!
* Mix je met een keukenmachine, leg de eieren dan vooraf in warm water
* Schep de gezeefde bloem, de maizena en het zout er voorzichtig door; niet mixen maar spatelen!
* Schep het beslag in de bakvorm
* Bak het gebak in ca. 45 minuten in het midden van de tot 185° C voorverwarmde oven; voor optimaal resultaat: laat de temperatuur vanaf 140° C geleidelijk oplopen naar de 185° C
* De biscuit is gaar als een breinaald die je in de taart steekt er droog weer uit komt (controleer dit regelmatig na ca. 35 min. bakken)
* Laat de biscuit afkoelen op een rooster


dat is precies wat ik heb gedaan.... maar ergens is t fout gegaan.. :(
denk dan toch te kort geklopt.. of nee, ik heb t met de mixer gedaan... kon toch ook?
maar heb kom in bak met warm water gezet en toen met de mixer en misschien idd niet tien min...
heb niet op de klok gekeken eerlijk gezegd.. is dat dus wat fout is gegaan.
morgen beter :D

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-10 21:48

Ollie, erg gave taart!! Ben ook benieuwd hoe je nou een foto op marsepein krijgt. Dat is toch helemaal verkloot zodra je iets te hard rekt?

asjemenou

Berichten: 9081
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-10 21:53

Waarom doen jullie eigenlijk maizena erdoor?
Daar had ik nog nooit van gehoord.

Je moet je eieren net zo lang kloppen tot je een 8je kunt draaien. Dat betekent dat je je klopding (ben even naam kwijt :+ ) los moet maken, en van het ei wat er van af loopt een 8 op je beslag moet kunnen tekenen. Deze moet blijven liggen.
En idd je bloem er heel voorzichtig en beetje bij beetje er door heen spatelen, zodat je luchtbelletjes heel blijven. :)
Succes!

Vanes

Berichten: 3164
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-10 22:09

Wildflower schreef:
en de eieren minstens 10 min geklopt en in warm water?


Dat doe ik dus echt nooit he.... Al jaren niet. Bij de banketbakker ook nooit gedaan.

Ollie1

Berichten: 1727
Geregistreerd: 28-10-05
Woonplaats: ergens op VP

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-10 22:18

imd schreef:
Ollie, erg gave taart!! Ben ook benieuwd hoe je nou een foto op marsepein krijgt. Dat is toch helemaal verkloot zodra je iets te hard rekt?


Ik heb hem er écht opgelegd en niet meer aangezeten. Alleen morst ik wat op de foto met mijn water/poedersuiker maar gelukkig droogde het op zonder dat je er nog wat van ziet :o

justahorse

Berichten: 3017
Geregistreerd: 05-06-04
Woonplaats: Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-10 22:22

Ilsemarie schreef:
justahorse schreef:
@ Ilsemarie.
Bij deze de link naar het starterspakket.
http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod ... ts_id=2336


Oké dankjewel! Die heb ik inderdaad wel gezien. Is gewoon misverstand dat ik iets anders bedacht bij startspakket (meer qua gereedschap).

Maargoed, ik heb me wel gered. Misverstandje, mijn excuses :o


Die heb je wel op www.liescakeshop.nl maar die is tijdelijk uitverkocht.

Katja

Berichten: 42302
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-10 22:22

newmom schreef:
maar heb kom in bak met warm water gezet en toen met de mixer en misschien idd niet tien min...
heb niet op de klok gekeken eerlijk gezegd.. is dat dus wat fout is gegaan.
morgen beter :D
10 minuten is heel lang, als ik denk dat ik er 10 op heb zitten en ik kijk dan op de klok zijn het er vaak pas 4 dus met een beetje pech heb je gewoon veel te kort gemixt.

Men_Sven

Berichten: 2571
Geregistreerd: 02-09-03
Woonplaats: Texel!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-10 22:23

Nou ik heb ook mijn biscuit gemaakt maar het kwam niet mooi uit de oven! het heeft er bijna 40 min ingestaan op 160 graden...maar het was niet echt omhoog gekomen en een beetje fluffy....iemand tips?

(heb het met de biscuit mix van DLT shop gemaakt )

asjemenou

Berichten: 9081
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-10 22:27

Vanes schreef:
Wildflower schreef:
en de eieren minstens 10 min geklopt en in warm water?


Dat doe ik dus echt nooit he.... Al jaren niet. Bij de banketbakker ook nooit gedaan.

Nee, deden wij ook nooit.
Maar op school moesten wel de eieren op kamertemperatuur zijn.
(dus werden gewoon de pakken ei in het warme water gegooid voor de les begon :D )

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-10 22:30

Ollie1 schreef:
imd schreef:
Ollie, erg gave taart!! Ben ook benieuwd hoe je nou een foto op marsepein krijgt. Dat is toch helemaal verkloot zodra je iets te hard rekt?


Ik heb hem er écht opgelegd en niet meer aangezeten. Alleen morst ik wat op de foto met mijn water/poedersuiker maar gelukkig droogde het op zonder dat je er nog wat van ziet :o

Maar hoe maak je zoiets dan? Heb je het laten printen, of heb je het zelf geprint, of werkt het anders?

melanie_h

Berichten: 2989
Geregistreerd: 19-11-04
Woonplaats: Kingswood

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-10 22:40

:wave:

Wat gaan jullie toch hard hou het niet bij hier :D
Wil woensdag weer een taart gaan bakken met moccavulling. Heb nog nooit moccavulling gemaakt.
Welk recept is het lekkerst :9 ?

Vanes

Berichten: 3164
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Noord-Holland

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-10 22:46

Imd, Foto's of plaatjes kan je met een foodprinter maken op ouwel of icing sheets..

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-10 23:05

Ja maar zij had het op marsepein gedaan zei ze, toch?

Vanes

Berichten: 3164
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-10 23:14

Ouwel of icing sheet leg je op marsepein of fondant.

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-10 23:21

Ja dat weet ik :P Maar iemand vroeg waar het plaatje van gemaakt was en toen zei Ollie van fondant. Dus ik vroeg even door om te weten te komen of het dus ook op fondant kan of dat het gewoon ouwel/icing was..
Ollie1 schreef:
pubelia schreef:
@ Ollie: Waarvan is die foto gemaakt?

Van fondant.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-10 23:23

Ollie, gave taart +:)+

Ik zet de kookwekker voor het mixen, ik mix standaard 13 minuten en het rijst bij mij letterlijk de 'pan' uit :+

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-10 23:31

Haha mayo dat doe ik ook :j eerst op 10 minuten.. dan klop ik op de hoogste stand, en dan nog 2 minuten op de laagste stand.. idd met kookwekker :D

Ollie1

Berichten: 1727
Geregistreerd: 28-10-05
Woonplaats: ergens op VP

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-10 00:17

Zo mijn 1e tietentaart is aardig gelukt (vind ik zelf). Als ik bij Ikea kom dan ga ik wel kleinere Blanda schaaltjes halen want dit zijn wel écht grote boobies _O- .

Zonder Marlies Dekkers :o
Afbeelding

Met Marlies Dekkers ;)
Afbeelding