Wildflower schreef:als je deze exact volgt (echt lang kloppen) dan komt er bij mij altijd een mooie luchtige biscuit uit.
Basisbiscuit
Ingrediënten
* 5 eieren
* 150 gr. suiker
* 125 gr. bloem
* 25 gr. maizena
* zakje vanillesuiker
* zout
Deze hoeveelheid is goed voor een ronde vorm van 24cm of een vierkante van 20x20.
Werkwijze
* Beboter de bakvorm en bestuif deze met bloem of bekleed de bodem met bakpapier en vet deze ook in.
* Doe de eieren met de suiker en vanillesuiker in een kom
* Zet de kom in een bak met heet water en klop de suiker door de eieren; klop tot de suiker volledig is opgelost en er een dikke, lichte en schuimige massa is ontstaan; klop zeker 10 minuten!
* Mix je met een keukenmachine, leg de eieren dan vooraf in warm water
* Schep de gezeefde bloem, de maizena en het zout er voorzichtig door; niet mixen maar spatelen!
* Schep het beslag in de bakvorm
* Bak het gebak in ca. 45 minuten in het midden van de tot 185° C voorverwarmde oven; voor optimaal resultaat: laat de temperatuur vanaf 140° C geleidelijk oplopen naar de 185° C
* De biscuit is gaar als een breinaald die je in de taart steekt er droog weer uit komt (controleer dit regelmatig na ca. 35 min. bakken)
* Laat de biscuit afkoelen op een rooster
dat is precies wat ik heb gedaan.... maar ergens is t fout gegaan.. 
denk dan toch te kort geklopt.. of nee, ik heb t met de mixer gedaan... kon toch ook?
maar heb kom in bak met warm water gezet en toen met de mixer en misschien idd niet tien min...
heb niet op de klok gekeken eerlijk gezegd.. is dat dus wat fout is gegaan.
morgen beter