Taarten decoreren XXI

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-05-12 22:20

Fnanne wat een mooi kado <3 Ik ben ook zooooooo blij met de mijne :D Kan nu al niet meer zonder _O-

Chantal wat is je boetseersel moooiii :D :))

Dames.. Ik heb die parelmold voor een randje met bolletjes... Zo'n siliconen ding, erg zacht en beweegbaar iig. Maar echt, ik kan er GEEN mooi bolletjes-randje uit krijgen -O- Tips? :P

corinne1981

Berichten: 2604
Geregistreerd: 11-11-05

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-05-12 22:22

Even in de vriezer hard laten worden? Zo doe ik dat met siliconen mallen.

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-05-12 22:24

ff egopostje tussendoor....paardje gaat morgen richting Nederland. Als het goed is arriveert ze hier maandag :)

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-05-12 22:26

Ohh.. dat moet ik maar ff proberen dan Corinne... Duurt het alleen wel even voor je een randje gemaakt hebt, een 25cm taart heeft 3x zo'n rand nodig om rondom te kunnen bekleden.. Dan ben ik nog bijna sneller met balletjes rollen :+ *hoewel, je kan als dat in de vriezer zit in de tussentijd wat anders doen..*

Spannend Kinke :D :D Ben heel benieuwd!!!

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-05-12 22:50

Ik vouw hem altijd soortement van open waardoor de pareltjes er zo ongeveer uit vallen. En even insmeren met crisco. Ff oefenen, maar dan kan je de vriezer overslaan ;)

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-05-12 23:01

Maar dan zitten ze niet meer aan elkaar?? Want dat is toch juist de handigheid? :+
Ik doe er teveel of te weinig in... (teveel moet je een randje weghalen wat niet mooi wordt, te weinig zijn niet alle balletjes mooi rond) -O-

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-05-12 23:11


Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-12 00:02

Nee, ik vouw de mold open zodat de pareltjes netjes aan elkaar eruit vallen. En als er per ongeluk een paar van elkaar loskomen op het smalle punt dan kan je ze heel netjes weer tegen elkaar duwen ;)

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-12 08:14

Zo doe ik net ook hoor Falona.
Fondant er netjes in doen, afsnijden zodat er niets buiten de vorm zit, in de vriezer en dan in de lengterichting de mold opstropen. Valt het er zo uit.
En dan is vervolgens: lang leven de lijm :)

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-12 08:20

ik dpe het op de zelfde manier alleen doe ik hem niet in de diepvries

meggiemeg

Berichten: 12610
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-12 09:09

Kinke schreef:
ff egopostje tussendoor....paardje gaat morgen richting Nederland. Als het goed is arriveert ze hier maandag :)


Spannend!

Marisje76

Berichten: 1999
Geregistreerd: 20-02-09
Woonplaats: noord-brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-12 09:24

Falona schreef:
Nee, ik vouw de mold open zodat de pareltjes netjes aan elkaar eruit vallen. En als er per ongeluk een paar van elkaar loskomen op het smalle punt dan kan je ze heel netjes weer tegen elkaar duwen ;)


yep zo doe ik het ook, wat er teveel in zit duw ik de mold even voor zichitg naar elkaar en schraap de rest met het palletmes eraf
..en ik ben echt een ramp in slangetjes draaien dus ik gebruik mn gun om slierten te maken echt een briljante oplossing al zeg ik het zelf! :o

gabyfedde

Berichten: 11904
Geregistreerd: 17-11-02
Woonplaats: Gällivare (Zweeds Lapland)

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-12 09:54

Nou... net mijn eerste biscuit gebakken in de 12cm Blanda. Funcakes mix voor biscuit gebruikt en ongekoeld ei. Alle instructies van DLT gevolgd. Gemixt in de keukenmachine, 8 minuten snel en 2 minuten langzaam. Beslag was nagenoeg wit en kon er pieken van maken. Resultaat: niet mooi omhoog gekomen en absoluut niet gaar. Cocktailprikker kwam er schoon uit, dus ik dacht dat ie gaar was. Niet dus. Jammer... :(
Ik heb de heteluchtoven continu op 160 graden gehad en de biscuit heeft er zo'n 40 minuten in gestaan. Aangezien we een kleine heteluchtoven hebben (magnetronformaat) heb ik de Blanda op het bodemrooster gezet.
Graag advies aangezien ik toch vandaag wel graag een taartje wil maken. Andere temperatuur (evt opbouwen)? Andere hoogte in de oven (is dan meteen heel hoog)?

sharonalover
Berichten: 2693
Geregistreerd: 27-12-04
Woonplaats: ergens op een plekje van de wereld

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-12 09:56

ik bak ze op 175 graden hete lucht oven, zo'n 35 minuten.

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-12 09:58

Ik kan ook geen slangen rollen en frot er altijd maar gewoon wat in. Idd overtollige afsnijden (let op met scherpe messen ivm beschadiging mold), nog een keer aandrukken en zo eruit laten vallen.

@gaby: 8 minuten lijkt mij kort, maar als je wel pieken hebt weet ik het ook niet. De rest klinkt goed, mss wat lang in de oven zelfs. Of het ligt aan je oven.
Bij mij gaan er altijd 4 12cm Blanda's tegelijk in de oven. 3x 10 min op ongeveer 150, 160, 180 graden.

gabyfedde

Berichten: 11904
Geregistreerd: 17-11-02
Woonplaats: Gällivare (Zweeds Lapland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-12 10:01

sharonalover schreef:
ik bak ze op 175 graden hete lucht oven, zo'n 35 minuten.

Ok, temperatuur moet dus hoger. Duidelijk.

Falona schreef:
@gaby: 8 minuten lijkt mij kort, maar als je wel pieken hebt weet ik het ook niet. De rest klinkt goed, mss wat lang in de oven zelfs. Of het ligt aan je oven.
Bij mij gaan er altijd 4 12cm Blanda's tegelijk in de oven. 3x 10 min op ongeveer 150, 160, 180 graden.


Mixtijd stond op de verpakking van de mix. Liever langer mixen dan?
In eerste instantie dacht ik dat 30 minuten goed zou zijn, maar toen kwam de prikker er nog nat uit. 5 Minuten later weer en 5 minuten later niet meer. Dus vandaar 40 minuten...
Laatst bijgewerkt door gabyfedde op 01-06-12 10:03, in het totaal 1 keer bewerkt

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-12 10:03

ik mix die van funcakes ook gewoon 20 min hoor

gabyfedde

Berichten: 11904
Geregistreerd: 17-11-02
Woonplaats: Gällivare (Zweeds Lapland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-12 10:03

dancertje schreef:
ik mix die van funcakes ook gewoon 20 min hoor


Ok, ga ik ook doen. Nog een bepaald aantal minuten snel/langzaam?

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-12 10:06

gabyfedde schreef:
dancertje schreef:
ik mix die van funcakes ook gewoon 20 min hoor


Ok, ga ik ook doen. Nog een bepaald aantal minuten snel/langzaam?

die 18 min snel en dan 2 min op de laagste stand van mijn mixer

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-12 10:07

De mix moet zo lobbig worden dat je de kom om kan keren zonder dat het er uit loopt. (tenminste...niet direct ;) )

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-12 10:20

@ kinke: spannend zeg! :)

@ chantaltje: gaaf geboetseerd zeg!

sammiesam

Berichten: 1141
Geregistreerd: 13-08-05

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-12 13:27

Jeetje 20 mins mixen, dat kan mijn handmixer
sowieso niet aan. Ik kijk et altijd een beetje aan.
Op internet stond dat te lang mixen ook niet goed is
omdat op een gegeven moment alle lucht eruit
gaat en et dan nog niet kan rijzen

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-12 14:20

sammiesam schreef:
Jeetje 20 mins mixen, dat kan mijn handmixer
sowieso niet aan. Ik kijk et altijd een beetje aan.
Op internet stond dat te lang mixen ook niet goed is
omdat op een gegeven moment alle lucht eruit
gaat en et dan nog niet kan rijzen

Ik heb nog nooit 20 min gemixt :n en m'n biscuits zijn tot nu toe allemaal gelukt :j
Ik mix 10 min op de hoogste stand en dan nog een minuutje op de laagste stand.

roosje78

Berichten: 2361
Geregistreerd: 10-09-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-12 14:52

Euh, die van mij heeft net 50 minuten in de oven gestaan op 150 graden. Ik moet hem nog snijden, maar hij voelde goed aan toen ik hem net uit het blik haalde. Vanavond weer lekker frubbelen met een vriendinnetje.

@Kinke: Leuk dat je paardje komt! Hopelijk gaat alles goed onderweg!

gabyfedde

Berichten: 11904
Geregistreerd: 17-11-02
Woonplaats: Gällivare (Zweeds Lapland)

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-12 15:08

Nou, waar het aan gelegen heeft weet ik niet, maar poging 2 is gelukt!
Ik heb langer gemixt (minuut of 16 in totaal) en de oven heeft op hogere stand gestaan (voorverwarmd op 160 en toen ik de blanda erin zette verhoogd naar 180). Inmiddels is ie bekleed en al. Dank voor de tips!