Taarten decoreren XVI

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Samantha_

Berichten: 11752
Geregistreerd: 20-12-02

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 14:58

O das wel zo handig idd, speciale vorm. Alleen het bekleden lijkt me erg lastig?

Paardenmeis1

Berichten: 10659
Geregistreerd: 15-11-04

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 15:20


Kinke

Berichten: 21159
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 15:30

Bekleden zal inderdaad wat lastiger kunnen zijn met die hoekjes enz. :)

Naomi_Haffie

Berichten: 6948
Geregistreerd: 18-02-07

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 15:34

kers met mandarijn.. smaakt dat ? :+

Zonnetje81
Berichten: 19802
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 15:39

Ik vind van niet maar ik doe al snel moeilijk hahaha.

Kinke

Berichten: 21159
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 15:47

lijkt mij ook geen goede combi.

Naomi_Haffie

Berichten: 6948
Geregistreerd: 18-02-07

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 16:12

volgens mij gebruiken wij ook kersen in die chipolata taarten, alleen dat zijn natuurlijk zonder pit etc ..

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 16:17

Kers en mandarijn?

:n

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 16:18

Kers en mandarijn... lijkt mij niet.

Kers/chocola is lekker en mandarijn/mocca ook. (net als mandarijn chocola)

Naomi_Haffie

Berichten: 6948
Geregistreerd: 18-02-07

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 16:20

het waren van die rooie dingen.. ik zal wel eens opzoeken hoe dat heet..

heb nu maar gewoon kersenjam gedaan met daar boven slagroom met stukjes kers. :+

MightyJoe

Berichten: 4999
Geregistreerd: 12-09-10

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 16:37

Hoi!

Ik ga vandaag weer een taart bakken

Heb nu mijn biscuit in de oven. Ik doe er jam tussen en mona toetje aardbeikwarktaart.
Alleen nu wil ik hem niet gaan bekleden met maresepein of fondant. Ik wil er een beetje een slagroomtaart idee van maken. Hoe kan ik dat het beste aanpakken? Ik heb dat nog nooit eerder gedaan!

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 17:10

MightyJoe: gewoon vullen, en helemaal afsmeren met slagroom. Wel klopfix erdoorheen doen!
Dan kun je de taart iets schuin houden en bijvoorbeeld van die nootjes op de zijkant strooien, die blijven wel plakken in de slagroom :) .
Voor bovenop zou je toeven slagroom met een spuitzak kunnen spuiten. En dan in de toeven een stukje fruit of chocolade steken?

Dat lijkt mij de simpelste manier van een slagroomtaart :P .

MightyJoe

Berichten: 4999
Geregistreerd: 12-09-10

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 17:42

Dankje! oliebol heb alleen geen klopfix.. Haal ik dat morgen even :D dat kan gewoon door klopklop slagroom?

Kinke

Berichten: 21159
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 18:47

klopklop is veel dunner dan slagroom, dat zou ik niet gebruiken.

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 19:01

Ik zou inderdaad ook verse slagroom halen, die je nog moet opkloppen, geen klopklop.

Heb net weer een bestelling gedaan bij DLT, bijna 100 euro :') .

Kinke

Berichten: 21159
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 19:27


IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 19:46

Kinke schreef:
Hebben jullie dat sugarveil taartje gezien op het DLT forum? Zooooo gaaf. Dat wil ik ook nog eens proberen :)
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi ... ?id=156760

Zag hem ook staan, inderdaad erg gaaf :j .
Maar ik dacht dus echt dat dat iets van kant was :+
Is dat dan marsepein of fondant wat met een mat zo is gekregen?

Ashleey_

Berichten: 5752
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Eindhoven

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 19:51

Wel super gaaf die taart zeg!

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 20:02

Prachtige taart, maar mijn hemel, 70 euro voor zo'n mat!!! Niet normaal zeg :\ .

Samantha_

Berichten: 11752
Geregistreerd: 20-12-02

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 20:58

Wauw das mooi, maar jeetje wat een geld! :oo

Ik heb een boek, daar staat een taart in met kant (niet zo'n groot stuk als hier hoor) en daar hebben ze met gewoon kant dit gedaan. Het valt altijd te proberen toch?

astriidj

Berichten: 2465
Geregistreerd: 15-11-04
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 20:59

Het lijkt wel echt kant, wat een prachtige taart is dat zeg! 't is alleen wel heel veel geld, anders had ik 'm nu meteen besteld haha

Naomi_Haffie

Berichten: 6948
Geregistreerd: 18-02-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 21:06

Afbeelding
Afbeelding
Gevuld met kersenjam, en een laagje slagroom met stukjes kers.

Had liever het lint zwart gehad.. maar dat had ik nu niet.

wietske98
Berichten: 482
Geregistreerd: 04-10-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 21:09

Naomi_Haffie schreef:
Afbeelding
Gevulg met kersenjam, en een laagje slagroom met stukjes kers.

Had liever het lint zwart gehad.. maar dat had ik nu niet.


Mooi, dat patroontje bovenop!

Kinke

Berichten: 21159
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 21:10

IngridB schreef:
Zag hem ook staan, inderdaad erg gaaf :j .
Maar ik dacht dus echt dat dat iets van kant was :+
Is dat dan marsepein of fondant wat met een mat zo is gekregen?


dat is een soort suikermengsel, die smeer je in een soort reliefmat en het wordt dan hard maar blijft flexibel.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 21:11

En het is vast een HELS karwei om het er heelhuids uit te peuteren :')