Taarten Decoreren VIII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-10 12:53

Oke, en dankjewel voor de tip +:)+ .

Ettesil

Berichten: 453
Geregistreerd: 30-11-04
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-10 15:07

@linda2, ik heb vorige week toevallig de bbr van dr oetker gemaakt omdat ik niks meer in huis had. Deze was zeer goed te eten hoor.

Verder nog een vraagje. Ik moet dinsdag 4 taarten af hebben voor een bruidstaart. Ze worden woensdag gegeten, maar gaan 1 dag eerder naar de locatie toe. 1 is met champagnecreme (de echte, niet de bc-variant en de ander met sinaasappelcreme en witte-chocolade/yoghurtvulling. Deze laatste zal wel redelijk goed blijven aangezien er geen slagroom in zit, maar hoe lang van te voren kan ik de champagnecreme het beste maken? Is maandag te vroeg? Ik red het nooit om alle taarten op 1 dag te doen, dus wil maandag ook al een flink deel gemaakt hebben. Dinsdag kan ook nog, maar liever alleen de finishing touch.

Roosjes etc kunnen wel van te voren, maar kan ik die ivm het warme weer dan beter in de koelkast bewaren?

En ik heb Frosty besteld voor erop. Dat zijn zeer mooie plaatjes (had ze al voor de probeertaart). Nu wordt mij aangeraden om ze met pipinggel te plakken, maar zou dat ook met eetbare lijm kunnen? Of smelten ze dan?

En tot slot, hoeveel botercreme zou ik moeten maken voor 4 taarten van 26 cm?

Ik hoop heel erg op jullie hulp. Had er van te voren natuurlijk geen rekening mee gehouden dat het zo warm zou worden.

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-10 16:24

@ Setti: misschien als je de taarten maandag maakt en ze zoveel mogelijk in de koelkast houdt dat het wel gaat. Misschien is dit voor de roosjes ook wel een idee..
Heb zelf geen ervaring met pipinggel of eetbare lijm. Ik gebruik altijd gewoon een 'papje' van poedersuiker met water als plakmiddel.

Heeft iemand ervaring met dit boek: http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod ... ts_id=3739
Zo ja, hoe bevalt het? Wilde deze anders binnenkort gaan bestellen..

NanceMiss
Berichten: 890
Geregistreerd: 08-02-09

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-10 20:18

@Lindas2: ik heb het boek ook, mooie foto's, goede uitleg!

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-10 09:56

Setti, wat is het recept van de champagnecrème? Weet ik zo snel even niet. Betreft de frosty's geen idee helaas, daar heb ik nog geen ervaring mee. Ik heb voor de maten 28-24-20-15 enkellaags BC vulling 3 porties gemaakt. Dus dan zou ik toch zeker 5 porties maken. Of is het alleen voor afsmeren?

Maandag kan wel hoor, als je ze maar zo laat mogelijk vult, dus eerst alles voorbereiden qua bekleding en decoratie en dan pas je vullingen maken en zsm de koelkast in.

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-10 16:46

Vanavond komen de foto's van mijn werkplek :j

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-10 19:16

Zoals ze zeggen, belofte maakt schuld, dus hierbij de foto's van mijn werkplek :D (tevens onze schuur :+ )

Keukentje in zijn geheel:

Afbeelding

In die rode mappen zitten allemaal tijdschriften over wonen, tuin en creatieve onzin, daar konden we helaas geen andere plek voor vinden.. dus dan maar zo :+


Afbeelding

Bovenste kastjes:

Afbeelding

Hier staan o.a.:
Dummies
Bakspray
Allerlei vullingen en ingredienten, zoals bakmixen, bcmix, bbrmix, eiwitpoeder crisco tylose etc.
Cupcakebakvormpjes
Lustresprays
Moulds
In die blauwe bak zitten allerlei uitstekers


Onderste kastjes:
Afbeelding
Hierin zit o.a.:
Allerlei soorten bakvormen
Fondant
nog 5kg biscuitmix
bijna 10kg marsepein :')
fondant
cakeboards
Snoepzakken (voor t spuiten van icing en dijkjes etc) als je er een paar wil hebben MM? Ik heb er genoeg ;)
In die doorzichtige plastic bak zitten al mijn 'restjes' gekleurde marsepein en fondant enz.

Lade nummero 1:
Afbeelding

Hierin zit o.a.:
In de etui allerlei moddeling tools
Heel veel kleurstoffen, kleurpoeders en glanspoeders
Sierrand uitstekers
Sugargraftcun :D
Allerlei smaakstoffen stuk of 10
Decoratiestrooisels zoals pareltjes enz.

Andere lade:
Afbeelding
Met o.a. taartdozen en taartkartonnetjes

Mijn nieuwe oven:
Afbeelding

En het andere lange aanrechtblad:
Afbeelding
Dat linker witte ding is de koelkast, en dat witte ding helemaal rechts is de vriezer :j

Kben er iig erg blij mee :D :D :D Zijn jullie al jaloers? O:)

meikemarieke
Berichten: 3429
Geregistreerd: 12-07-04
Woonplaats: Achterhoek

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-10 19:26

nou ik ben zeker jaloers!

liloenstitch

Berichten: 385
Geregistreerd: 04-11-04

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-10 20:20

Wauw, mooie werkruimte hoor. Ben er helemaal jaloers op. Ik zit maar iedere keer te klungelen in de keuken of aan de kamertafel.

Leuke taarten trouwens weer gezien.

Chernique

Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-10 20:43

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauw! :~
Wat ontzettend gaaf dat je je eigen plekje zo hebt!

Ik zit ook steeds maar iedereen in de weg te lopen in onze keuken en de eetkamer enzo.. :')

Thomas

Berichten: 4212
Geregistreerd: 06-05-08

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-10 20:45

Chille werkplek, veel ruimte om te werken, moooi! :D

x_Jeanine_x

Berichten: 9263
Geregistreerd: 09-04-08
Woonplaats: ----

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-10 21:33

Mooi joh zo'n ruimte :D

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-10 21:50

Woooow Jaime, dat is echt super handig!! :D :D

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-10 21:51

*Gaat in het vervolg wel bij Jaime aan de slag; heb ik de rotzooi ook niet in huis _O- *

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-10 21:52

Haha, dat is slim, MM 8-)

Neela

Berichten: 1340
Geregistreerd: 03-02-08

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-10 22:03

moooie werkplek :D :D

Eefske

Berichten: 4747
Geregistreerd: 26-02-05
Woonplaats: Rotterdam

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-10 22:14

Ik wil van de week appelcupcakes maken met kleine stukjes appel en kaneel erdoor. En ik wil er graag een toef op maken met een klein marsepeinen appeltje erop gedecoreerd.
Maar waar kan ik die toef het best van spuiten? Kan dat gewoon met botercréme?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-10 22:19

:j

Eefske

Berichten: 4747
Geregistreerd: 26-02-05
Woonplaats: Rotterdam

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-10 22:20

Nog suggesties voor een lekker smaakje botercreme bij de appel?
Prachtige werkplek hierboven btw! :j Doe mij ook. ;)

Attitude

Berichten: 3099
Geregistreerd: 17-01-06
Woonplaats: voor jou een vraag voor mij een weet

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-10 22:21

Drama vandaag om een taart te maken met dit warme weer..
Zucht..

Maar uiteindelijk toch gelukt.

Vulling is aangevette slagroom met bros stukjes erdoor heen. Smaakte al erg :9

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-10 22:22

Eefske schreef:
Nog suggesties voor een lekker smaakje botercreme bij de appel?
Prachtige werkplek hierboven btw! :j Doe mij ook. ;)

Vanillesuiker of ook weer kaneel?

xFioon

Berichten: 4898
Geregistreerd: 15-09-06

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-10 22:59

Gave werkplek Jaime! en wat heb je veel spullen! bijna een winkel :P

Britt

Berichten: 18992
Geregistreerd: 18-04-04

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-10 07:42

Pff ben al een uur wakker doordat die *piep*kat liep te etteren. En maar om me heen lopen en vissen en pakken met de pootjes, koppies geven met tandjes. Dan weer spelen met iets op de grond. AAAARGH HOU OP TOT HET OP ZN MINST 8 UUR IS OFZO...
Goed, ik ben dus wakker en heb nu een ochtendhumeur :')
En nu loopt ze aan de hordeuren te pielen omdat ze naar buiten wil, katten weten ook echt niet wanneer ze op moeten houden geloof ik :=

Nu heb ik bedacht dat ik dan maar een taartje ga bakken voor straks met het WK. Dat wilde ik al doen, maar heb het maar afgeblazen met de voorspelde 38 graden vandaag := Maar nu is het nog niet zo heet!

Ettesil

Berichten: 453
Geregistreerd: 30-11-04
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-10 07:44

Mayo schreef:
Setti, wat is het recept van de champagnecrème? Weet ik zo snel even niet. Betreft de frosty's geen idee helaas, daar heb ik nog geen ervaring mee. Ik heb voor de maten 28-24-20-15 enkellaags BC vulling 3 porties gemaakt. Dus dan zou ik toch zeker 5 porties maken. Of is het alleen voor afsmeren?

Maandag kan wel hoor, als je ze maar zo laat mogelijk vult, dus eerst alles voorbereiden qua bekleding en decoratie en dan pas je vullingen maken en zsm de koelkast in.


Dank je voor je tips!
Het recept van de champagnecreme is:
◦De helft van de suiker met het sap van de citroen, de citroenschil en de champagne aan de kook brengen, ongeveer 5 minuten laten trekken.
◦Het vocht zeven, iets laten afkoelen.
◦De eidooiers met de andere helft van de suiker luchtig kloppen.
◦Mengsels bij elkaar doen en zachtjes verwarmen tot het gaat binden, daarna de geweekte gelatine erbij doen.
◦Slagroom stijf kloppen.
◦De champagnecrème op ijs of in ijskoud water kloppen tot het afgekoeld is.
◦De champagne crème mengen met de stijfgeklopte slagroom.

Dus echt met slagroom. Zoals het er nu uit ziet is er iets minder warm weer voorspeld (23 graden) voor maandag. Dat scheelt al wat. Ik zal inderdaad maandag die vulling pas maken. De rest is zonder slagroom en moet eerst verwarmd worden. In de koelkast blijft dat wel goed. Ik kan zondag al wel de marsepein kleuren en de roosjes maken, dus dat komt wel goed. Verder wordt er een simpele taart verlangd, dus ik hoef geen extreem moeilijke dingen te doen. Dinsdag kan ik gelukkig ook nog een en ander doen.

De botercreme is overigens alleen voor dijkjes en afsmeren. De taarten mogen incl vulling ook maar maximaal 8 cm hoog worden ivm de standaard. Wat denk je dan? Is 3 keer voldoende? Of voor de zekerheid 4? Kan de botercreme natuurlijk altijd invriezen natuurlijk.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-10 07:45

Juist heel verstandig van die poes van jou, Britt! Nu is het nog uit te houden en vanmiddag gaan jullie gewoon samen een siësta doen :D