Voor wie het vroeg, die suikerbloemen is royal icing en dan de stevige variant en ja die kan je zelf maken mits je dus royal icing hebt en spuitzak en geschikte spuitmondjes en handig bent Royal icing is suikerbakkerspoeder, water, citroenzuurpoeder en eiwitpoeder (vers eiwit is af te raden ivm salmonella) maar je kan ook kant en klare mix kopen waar alleen nog water bij moet.
Heb zelf de royal icing mix van de taartenshop gekocht, en die vind ik best goed gaan (behalve dan de kramp in je handen) mijn eerste project waren zwarte pietjes (hoofdjes) en nee ik kan ze nog niet verkopen maar ben niet ontevreden (als iemand foto wil, ze staan nog op het toestel )
Vanavond chococakjes gemaakt, even snel met zo'n shakerding, en toen met marsepein opgeleukt, rondje erop en een worteltje en het zag er leuk uit vonden ze hier Als het goed is krijg ik morgen nog een foto want ben ze allemaal al weer kwijt hihi
Deze taart had ik vrijdag voor mijn neefje gemaakt. Eerst met rolfoldant geprobeert, maar dat wou echt niet. Toen heb ik maar gauw dure marsepein gehaald en dat alsnog erover heen gedaan. De lol was er dus allang vanaf, maar het resultaat mag ik niet over klagen. Dit is in totaal mijn 3de taart die ik gemaakt heb.
Suikerbakkerspoeder is een soort poedersuiker, maar dan veel fijner. Maar meestal alleen te koop bij de sligro enz. in pakken van minstens 5 kg.
En vlekken van je marsepein krijgen? Eigenlijk kan dat niet. Gewoon niet knoeien. Haha. Maar iig niet eraan gaan zitten, dan wordt het alleen maar erger.
waauwww wat een super mooie taarten allemaal !! ziet er echt enorm lekker uit maar echt zonde om op te eten! wilde dat ikhet zou kunnen en het geduld er voor had * zucht *
Hehe klopt van dat suikerbakkerspoeder, kon het idd bij de sligro ook alleen vinden en in 5 kilo. De complete mix bevalt me gelukkig prima
Nienewiep, heb je nog tips over het uitrollen van de marsepein? Waarop en waarmee doe jij dat? Mijn marsepein kleeft standaard aan alles vast, dat waar het op ligt, dat waar ik het mee rol, alles. Vind het niet zo grappig meer
Ik doe het gewoon op het aanrecht, poedersuiker verdelen over het aanrecht, je marsepein een beetje platdrukken en aan de onderkant ook 'insmeren' met poedersuiker, en een heel klein beetje op de bovenkant. Dan steeds rollen vanuit het midden en na 2/3 keer rollen je marsepein een kwartslag draaien, en dit herhalen totdat je de goede grootte hebt.
Vooral dat draaien is erg belangrijk, anders plakt het snel vast. En af en toe je marsepein optillen en er weer wat poedersuiker onder strooien.
Een tip voor het makkelijker rollen van marsepein: Gebruik speksteenpoeder. Dit is veel fijner dan poedersuiker, en het grote voordeel is ook dat het niet vochtig en plakkerig wordt van vocht. Hierdoor bijft je masrepein tijdens het bekleden van je taart superglad, en is het heel makkelijk te vormen. De witte waas kun je achteraf weg borstelen met een hele zachte bostel, of een nieuwe en schone stoffer van een stoffer en blik.
Ik wrijf altijd gewoon een beetje over poedersuikervlekken, en meestal zie je er dan weinig meer van. Verder doe ik het uitrollen hetzelfde als Nienke, maar dat speksteenpoeder klinkt ook goed.
Ik ben weer bezig geweest Ik blijf het moeilijk vinden om de marsepein mooi over de rand te krijgen dus ik vrees dat jullie verlopig nog taarten met rand te zien krijgen Maar goed..dit taartje voor mijn vriend zijn werk gemaakt.Hij werkt op de spoedeisende hulp in het haga leyenburg ziekenhuis.Hij vertelde dat ze zo weinig gebak altijd krijgen, dus vandaar... De kleuren van het ziekenhuis zijn paars/groen.Kwam goed uit dat ik paarse kleurstof had Nou ja..de foto's: Het was al donker dus de tweede foto komt niet erg mooi uit..maar ach;)
Ondanks dat de foto donker is, ziet hij er nog steeds prachtig uit! Wil je ook verslag doen van hoe ze SMAKEN? (Of een verslag van de geluksvogel die hem gaat verorberen)