Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly


En je hebt het met melk gekookt of water? Florenc schreef:MoonChloe schreef:Havermout gewoon in yoghurt vind ik eigenlijk best lekker. Lekkerder dan met melk, juk.
Inderdaad, gewoon de avond op voorhand de havermout al bij de yoghurt doen, zodat het een nachtje kan 'opzwellen'. Of met karnemelk. De karnemelk zelf smaakt niet heel fel door, maar het smaakt toch meteen al minder "plat" dat gewone havermoutpap met melk.
Ook een goeie combinatie is met stukjes appel en rozijnen erdoor (eventueel met wat kaneel of honing erbij). Of met banaan en 1/2 el cacaopoeder.
Mijn honger blijft met havermout sowieso een stuk langer weg, dan met brood/cornflakes...
Ik vond het persoonlijk in yoghurt niet lekker, maar ik ben benieuwd wat je ervan vind.
). Vanmiddag es kijken of ik chiazaadjes vind. Nu ik er aan denk, heeft Sonja Kimpen geen brood dat Chia heet?
). Maar: ik gebruik nu 60 gram havermout en zit dan nog niet vol genoeg voor de hele ochtend. Begin echt te rammelen en om 12 uur val ik aan op mijn boterhammen. Eigenlijk alle genoemde extra's vind ik niet echt lekker. Appel of banaan gaat nog wel, maar de apartere dingen (pindakaas, kaneel, bessen/andere vruchten) is niet aan mij besteed. Bestaat er ook een extra vullende havermoutvariant of moet ik gewoon nog meer gebruiken?

Amandelschaafsel klinkt ook wel goed, maar heb ik nu niet in huis. Wel amandelstukjes, maar dat vind ik niks (had ik al getest met mn potje appeltaart-jam
).