Die cake pops zien er lekker uit! Heel vrolijk ook met die gekleurde balletjes. en slagroomtruffels Krijg spontaan honger van dit topic! Ik kijk zo af en toe even mee wat jullie allemaal maken en ben heel erg onder de indruk en doe zo ook weer leuke ideetjes op voor als ik zelf een taart wil versieren
De laatste tijd heb ik zelf ook wat taarten gemaakt en versierd.
Eerst versierde ik de taarten met marsepein:
Maar nu vind ik fondant toch fijner (en lekkerder) omdat het minder kleeft, hoeft nauwelijks poedersuiker te gebruiken bij het uitrollen! Echt een uitvinding
Deze is gemaakt voor de verjaardag van een vriendin, het gele is marsepein en de bloem is gemaakt van fondant.
en deze geheel versierd met fondant, maar helaas had ik niet genoeg donkerroze fondant
Hoeveel fondant gebruiken jullie gemiddeld voor het bedekken van de taart, want dit was een pakje van 250 gr, maar dat was dus niet genoeg, maar nu moet ik wel zeggen dat dit ook wel een groot biscuit was.
Pakje van 250 gram is lang niet genoeg om een taart te bekleden nee . Ik houd dit schema aan voor bakken, voor het bekleden doe ik er 200 gram bij, om een zo groot mogelijke lap te hebben (dat bekleed makkelijker en strakker). http://www.deleukstetaartenshop.nl/maat ... vormen.pdf
Ziet er heerlijk uit Ingrid!! jij bent lekker bezig geweest!!
IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden
Geplaatst: 23-01-12 15:54
Dank jullie wel, het was een hele klus, maar dan heb je ook wat hahaha.
Dank je voor het compliment Valina, leuk om te horen
benangelique
Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04
Geplaatst: 23-01-12 15:54
wie kan me helpen met candy melts? heb er iedere keer ruzie mee. ze smelten niet goed of ze gaan schiften. een dunne gladde substantie is me nog niet gelukt...
het lukt me ook niet met een scheutje olie of een schepje crisco. het blijft dik en bij verder verwarmen wordt het brokkelig en kan er weer 4 euri de prullenbak in
Rinske
Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand
Geplaatst: 23-01-12 16:04
benangelique schreef:
wie kan me helpen met candy melts? heb er iedere keer ruzie mee. ze smelten niet goed of ze gaan schiften. een dunne gladde substantie is me nog niet gelukt...
Hoe heb je ze laten smelten?
Valina
Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur
Geplaatst: 23-01-12 16:09
Moet dat niet au-bain-marie en nog wat (ongeklopte) slagroom erbij?
IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden
Geplaatst: 23-01-12 16:13
Ik heb ze in de magnetron laten smelten maar wel veel langer dan op de verpakking staat anders was het echt niet gesmolten bij mij. Om de ca 20 seconden even roeren en toen was het perfect bij mij
eerst in de magnetron, maar dat was geen succes. vervolgens 'in bad met marie ' en later nog eens in de magnetron maar dan op ontdooistand (gevonden via DLT)
Valina
Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur
Geplaatst: 23-01-12 16:16
Oke, dat moet ik even onthouden! Ik ga ze binnenkort met een dinnetje maken!!
Maakt het nog uit of je biscuit vers is? Of plakt/verkruimeld het beter als de biscuit eerst ingevoren is geweest?
ik maak het altijd met vers, geen problemen mee gehad.
IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden
Geplaatst: 23-01-12 16:18
benangelique schreef:
eerst in de magnetron, maar dat was geen succes. vervolgens 'in bad met marie ' en later nog eens in de magnetron maar dan op ontdooistand (gevonden via DLT)
hahaha moest even twee keer lezen wat je nou toch schreef