Taarten decoreren XVI

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-11 14:59

Lijkt me inderdaad niet fris om dat in de magnetron te ontdooien... Ik vries hem eigenlijk nooit in. Het is in de koelkast al zo lang houdbaar, dan is hij echt wel al op.

Zonnetje81
Berichten: 19809
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-11 14:59

Hij was niet zo snel ontdooit als ik voorzien had :+ en die magnetron was ook geen strakke actie :')

wietske98
Berichten: 482
Geregistreerd: 04-10-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-11 15:05

ik wil ook een een taart gaan maken voor mijn moeder (verassing) maar wat is het blauwe gekleurde dat over de taart zit .. hoe heet het en waar kan je het kopen of hoe kan je het evt. maken. ? heb even een foto om het te laten zien, gaat om het blauwe, zijn de letters daar ook van ?? alvast bedankt!

Afbeelding

DiekeC

Berichten: 1020
Geregistreerd: 23-10-10
Woonplaats: brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-11 15:07

wietske98: Dat heet fondant, of je kan ook marsepein gebruiken.



Hallo, Ik heb gister een traarten-cursus gedaan. En wilde graag even het resultaat laten zien. Zelf alles bekleed etc, alleen de cake was al gebakken. Het thema was Pip.

Volgensmij heb ik een nieuwe hobby! :))

Afbeelding
Afbeelding

edit: typo... :o
Laatst bijgewerkt door DiekeC op 06-07-11 15:31, in het totaal 1 keer bewerkt

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-11 15:08

wietske98 schreef:
ik wil ook een een taart gaan maken voor mijn moeder (verassing) maar wat is het blauwe gekleurde dat over de taart zit .. hoe heet het en waar kan je het kopen of hoe kan je het evt. maken. ? heb even een foto om het te laten zien, gaat om het blauwe, zijn de letters daar ook van ?? alvast bedankt!

http://94.100.118.111/1342900001-134295 ... _1xbI.jpeg

Misschien kun je beter de openingspost en/of (een deel van) het topic doorlezen. Daar staat het in.

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-11 15:10

Leuk gedaan DiekeC !!!

Waar is de taart mee gevuld?

Enneh,.... je bent gewaarschuwd: het is verslavend als je het nu al leuk vind!!
En dit topic overigens ook,.... hihihi

DiekeC

Berichten: 1020
Geregistreerd: 23-10-10
Woonplaats: brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-11 15:13

Valina schreef:
Leuk gedaan DiekeC !!!

Waar is de taart mee gevuld?

Enneh,.... je bent gewaarschuwd: het is verslavend als je het nu al leuk vind!!
En dit topic overigens ook,.... hihihi



*oeps* vergeten erbij te zetten. Hij is gevult met aarbeienjam, en iets van een soort créme die smaakt naar cake deeg. (sorry, ik weet niet meer hoe het heet...) :o Maar hij is echt verrukkelijk!! *\o/*

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-11 15:14

DiekeC schreef:
*oeps* vergeten erbij te zetten. Hij is gevult met aarbeienjam, en iets van een soort créme die smaakt naar cake deeg. (sorry, ik weet niet meer hoe het heet...) :o Maar hij is echt verrukkelijk!! *\o/*


Botercreme?

DiekeC

Berichten: 1020
Geregistreerd: 23-10-10
Woonplaats: brabant

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-11 15:15

Ik denk het... :+

Zonnetje81
Berichten: 19809
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-11 15:18

Creme dat smaakt naar cake deeg........??

DiekeC

Berichten: 1020
Geregistreerd: 23-10-10
Woonplaats: brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-11 15:22

Zonnetje81 schreef:
Creme dat smaakt naar cake deeg........??


Ik weet niet hoe ik het anders kan omschrijven... het nijgt ook een beetje naar vanille. Ik denk dat dat het is.*pakt nog een stuk, want ik moet het wel even proeven! :9 *

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-11 15:29

En Marsepein doet geen pijn ;)

DiekeC

Berichten: 1020
Geregistreerd: 23-10-10
Woonplaats: brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-11 15:32

Mayo schreef:
En Marsepein doet geen pijn ;)


Ik verander het wel even... :o

Zonnetje81
Berichten: 19809
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-11 15:35

Is het van die gele roomcreme?

DiekeC

Berichten: 1020
Geregistreerd: 23-10-10
Woonplaats: brabant

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-11 15:45

Nee, meer wit/ créme kleurig. Ik denk toch vanille ofzo. (dus geen pudding broodjes vulling.) :)

Kinke

Berichten: 21161
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-11 15:59

zal vast botercreme zijn, misschien met extra vanille.

Ashleey_

Berichten: 5752
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Eindhoven

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-11 17:36

Ja dat doe ik meestal ook met extra vanille extract ;)

magnificent
Berichten: 209
Geregistreerd: 12-05-09
Woonplaats: amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-11 19:45

Vandaag had ik eindelijk tijd om koekjes te decoreren met royal icing, iets wat ik al heel lang wilde doen. Ik had alleen niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden :D Na de cupcake verslaving zijn nu de koekjes aan d3e beurt :D :D :D
Afbeelding
en koekjes net uit de oven (keurig in vorm gebleven, niet uitgelopen)
Afbeelding

Bo_Y

Berichten: 4864
Geregistreerd: 29-11-06
Woonplaats: ergens bij mijn grote liefdes

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-11 20:30

ik kom jullie taarten topic ook even binnenvallen...
Na de mooie plaatjes van Samantha en BA in ons huiskamertopic, ook maar eens hier komen spieken.

Ik heb maandag de eerste dingen besteld voor mijn taart en wil zaterdag eens in alle rust gaan prutsen. Ik heb bij de leukstetaarten.nl, marsepein besteld, maar ik las hier dat mensen ook fondant gebruiken. Kan iemand mij uitleggen wat het verschil is en wat beter is?

Verder wil de cake, van gewone cakemix maken, zoals in het voorbeeld van de boltaart.

Ik zal jullie zaterdag het eindresultaat natuurlijk laten zien. (tenzij hij echt mega mislukt.)

Zoefff

Berichten: 2232
Geregistreerd: 10-02-09
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-11 22:41

sinelia, wat ik hier altijd heb begrepen is cake met gewone cakemix te zwaar voor een dergelijke taart.

FOndant is suiker met toevoeging, marsepein is amandel met toevoeging staat paar pagina's terug duidelijk uitgelegd.

Magnificent, leuke koekjes! is dat met royal icing uit pakje en dan kleur stof er door??

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 07:09

@magnificent, hele leuke koekjes zeg :j

Ik heb mijn eerste taartje ook met cake gemaakt, maar dat valt heel zwaar vind ik.
Biscuit is veel luchtiger!

magnificent
Berichten: 209
Geregistreerd: 12-05-09
Woonplaats: amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 07:25

mogguh alle :) @ zoefff, nee helemaal zelfgemixt van suikerbakkerpoeder en merenquepoeder. Ik vind de kant en klare mix toch vaak iets te zacht blijven. En ik doe er altijd een beetje glycerine door, gaat t mooi van glanzen

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 10:20

IngridB schreef:
Ik heb mijn eerste taartje ook met cake gemaakt, maar dat valt heel zwaar vind ik.
Biscuit is veel luchtiger!


Klopt!

Ik heb mijn eerste (bol)taartje ook gemaakt van gewone cake-mix, net zoals in de beginpost omschreven wordt.
Hij valt inderdaad wat zwaar, maar dan snij je gewoon een kleiner puntje af. Probleem opgelost!
Op die manier haalde ik uit dat (relatief) kleine boltaartje toch nog best aardig wat stukjes!!

Veel succes en ik ben benieuwd naar het resultaat!!

Bo_Y

Berichten: 4864
Geregistreerd: 29-11-06
Woonplaats: ergens bij mijn grote liefdes

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 10:49

Zoefff schreef:
sinelia, wat ik hier altijd heb begrepen is cake met gewone cakemix te zwaar voor een dergelijke taart.

FOndant is suiker met toevoeging, marsepein is amandel met toevoeging staat paar pagina's terug duidelijk uitgelegd.

Magnificent, leuke koekjes! is dat met royal icing uit pakje en dan kleur stof er door??



Ik heb inderdaad niet alle pagina's teruggelezen, wel een paar. De opmerking over fondant en marsepein dus gemist.

Ik ga zaterdag eerst gewoon cakemix proberen en bevalt dat niet en het taart maken opzich wel dan kan ik altijd nog wel biscuitmix bestellen.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-11 10:52

Ik vind dat cake al een eigen smaak heeft, die niet altijd perfect gaat met de smaak van de vulling. Bij biscuit komen de smaken van de vullingen beter naar voren.