EBay, maar let wel op de verzendkosten. Ik merk zelf direct het verschil tussen de originele en de namaak uitstekers.
Myou
Berichten: 930
Geregistreerd: 30-06-09
Geplaatst: 21-02-13 13:04
annastasia schreef:
EBay, maar let wel op de verzendkosten. Ik merk zelf direct het verschil tussen de originele en de namaak uitstekers.
Dat is wel een goede, ga even kijken.
nientje78
Berichten: 3432
Geregistreerd: 29-09-07
Woonplaats: Hanzestad
Geplaatst: 22-02-13 14:54
Nou....is eindelijk na de 2de poging de bisquit gelukt, krijg ik ruzie met het fondant Vorige keer ging het redelijk,maar nu helemaal mis Waar rollen jullie de fondant op uit en hoe doen jullie/krijgen jullie hem mooi om de boltaart heen?
Ziet er toch netjes uit? Wel lekker als je er veel moet maken dat er een tussen zitten met weinige eisen. Anders blijf je bezig.
Ik moet voor zondag voor mijn nichtje een K3 taart maken. Net ff wat inspiratie zitten googelen en ik denk dat het een regenboogtaart wordt. Maar dat wordt dus in lagen bakken en nou vroeg ik me af hoe lang de biscuit in de oven moet als die maar 1/6 hoog is van wat ik normaal in de oven zet. Normaal gaat hij tussen de 30 en 40 minuten erin bij mij, ben ik bij zo'n dunne laag dan in 10/15 minuten klaar of moet het toch langer?
Ik hoop dat ik het effect krijg wat ik op google tegen kom, want ik wil de taart natuurlijk wel vullen met slagroom en jam zoals ik altijd doe en de lagen die ik vul zijn meestal dikker dan wat ik op google tegen kom.
Leuke taarten zijn er weer voorbij gekomen! Ik ga met 2 weken weer een taart maken, afscheidstaart voor m'n werk. Nu even rustig aan met alle lekkernij aangezien alle taarten die ik maak ook door onszelf opgegeten worden
Wel nog een vraagje, is bebogeen (caramelpasta) te nat om een taart mee in te smeren voor er marsepein overheen gaat? Het lijk met namelijk zo lekker om dat er onder te doen
Bebogeen wordt wel gebruikt om bv de kitkats nee vast te plakken. Dus dit zou ook wel moeten lukken. Anders eerst even proberen voordat je de hele taart doet
Jaa daar had ik het voor mijn vorige taart ook voor gebruikt inderdaad, maar lees hier vaak dat dingen niet gebruikt kunnen worden in combinatie met marsepein omdat dit dat zou smelten of iets. Vandaar de vraag of iemand er al ervaring mee heeft Anders probeer ik het inderdaad gewoon op een stukje, maar als ik de info van te voren al kan hebben zou dat alleen maar handiger zijn
nientje78
Berichten: 3432
Geregistreerd: 29-09-07
Woonplaats: Hanzestad
Geplaatst: 22-02-13 16:49
annastasia schreef:
Ik rol het uit op de tafel. Zijn ook menden die er een snijplank onderleggen. Flinke smeer crisco eronder en uitrollen maar.
En hoe krijg je hem opgepakt en wel mooi om de taart heen, dat mislukt elke keer bij mij. Nu om de rol gehad en bleef de helft weer plakken aan elkaar
Mijn man was opgestaan met hoofdpijn, maar hij heeft mij er ondertussen ook een bezorgd. Ipv in de garage aan zijn kever te sleutelen zodat ik op m'n gemak een taart kan maken zit hij in de woonkamer te vloeken op z'n kever, te vloeken op de computer en te vloeken op mij omdat ik geen tijd heb om te helpen. Ondertussen loop ik gigantisch achter op schema en heeft zijn nichtje morgen waarschijnlijk geen taart. En maar klagen tegen mij dat ik niet help, dat ik de verkeerde reactie geef, etc.
Mannen zijn altijd zo zielig als ze wat mankeren, het is altijd 10x erger dan de hoofdpijn die wij vrouwen hebben, 100x erger dan de griep die wij hebben....
Het is het gezeur over die kever waar ik gek van wordt. Hij moet altijd alles meteen af hebben en als iets dan niet wil dan krijgt iedereen de schuld. Normaal kijk ik mee met dat soort dingen, maar dat gaat vandaag niet en dat snapt hij wel. Maar toch moet het vandaag af en als wat hij dan probeert ook niet lukt krijg ik de volle laag. En deze taart brengt al genoeg plannen waar ik horendol van wordt met zich mee. En het is voor ZIJN nichtje.
Hij is al dagen in de garage aan het sleutelen, ik douw hem nu niet graag fondant in de handen Maar hij heeft zich ondertussen weer in de garage verstopt dus we kunnen weer vooruit. Mijn hoofd is ook weer redelijk tot rust gekomen dus ik ga achter aan de tafel maar eens ruimte maken voor deel twee van project taart.
Ow, dit is echt briljant. Heb ik vanochtend die regenboogtaart gemaakt voor mijn nichtje, komt mijn zusje net aan zetten met iets dat ze gezien heeft voor haar bruidstaart 'ik weet alleen niet of je dat kan maken'. Juist ja, een regenboogtaart!