Taarten decoreren XXII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-12 20:16

Mijn taarten gaan pas op het bord als ze helemaal af zijn.
De ene keer is dat een plaat hout wat ik heb ingepakt, de andere keer een onbeklede drum en soms ook een drum met fondant.
Ik zet ze eerst in de koelkast en als ze goed zijn uitgehard verplaats ik ze. Dan ook pas stapelen.

_MG

Berichten: 2878
Geregistreerd: 31-10-03

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-12 20:51

Even een kleine update vanaf hier over mijn eerste taartenbak avontuur!

Het is me ontzettend meegevallen. Ik had een vriendinnetje om hulp gevraagd, en samen zijn we er redelijk goed uitgekomen, Het is uiteindelijk maar een kleine taart geworden, voor 6 mensen. Het afsmeren met de botercreme van de xenos was geen probleem en lukte eigenlijk beter dan ik verwachtte, en het afwerken met fondant ook. Al moet ik wel zeggen dat ik het blok wat klein vond. Taart had een diameter van 20 cm en was ongeveer 4 tot 5 cm hoog en ik heb echt nog maar een klein stukje over, terwijl ik eigenlijk dacht dat ik genoeg had aan de helft. Het uiteindelijke afwerken van de taart was iets minder, omdat we te veel botercreme over hadden (ik had maar een half pakje gemaakt omdat het zo'n kleine taart was, maar omdat hij niet heel hoog was, kon hij niet gevuld worden) en mijn zus het leuk vond om hem heel uitbudnig te versieren. Uiteindelijk wilde mijn moeder ook meewerkene n heeft ook nog uitbundig mee gedaan waardoor het eindresultaat heel erg blij was. Uiteindelijk hebben we hem samen opgegeten en hij was echt ontzettend lekker. Ik heb me voorgenomen om de volgende keer alleen aan de slag te gaan, zodat er geen wild versierde taart uit resulteert, maar ik heb de smaak echt te pakken nu!

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-12 20:54

Nou, hier mijn vrolijke freubel van gisteren!!

Men neme, een ster-biscuit! (deze is echt heel geliefd bij bestellingen hihi)
Afbeelding

Open snijden (3 lagen)
Afbeelding

Bonbonbloc-mousse :9 En die was lekker :oo
Afbeelding

Vullen (onderste laag is met swiss merengue boterceme) ik maak overigens áltijd een dijkje, of het nu uitloopvulling is of niet.
Afbeelding

Afsmeren en de koelkast in :)

En bekleden (best strak, gewoon met SMBC afgesmeerd, das nog zachter dan gewone BC)
Afbeelding

Paardje boetseren <3
Afbeelding

Hekjes maken. Heb gras geschilderd met kleurstof :)
Afbeelding

En verder decoreren en klaar :D
Afbeelding

Afbeelding

Incl. schepje met poepjes *meisje lag in een stuip*
Afbeelding

Was een érg leuke taart om te maken :):)

Miss_Blimm
Berichten: 4429
Geregistreerd: 03-02-04

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-12 20:58

Oh wat is die gaaaaaf!!! WAt is smc nog iets?

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-12 21:00

Swiss Mernegue boter creme :j Is bc-poeder van Wilton. Moet je poeder (eiwit) met suiker en water au bain marie verwarmen, opkloppen (eiwit) en dan boter erbij. En dan nog ong. 20-30 min laten kloppen, is echt súperzacht en zo lekker van smaak! <3

S_in_Balance

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-12 21:02

Mooi Patries!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-12 21:02

Jeetje die is goed gelukt Tries!!

Het is jammer dat je zo'n eind weg woont, anders had ik ook binnenkort een opdracht voor je :j

S_in_Balance

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-12 21:02

DIVA2 schreef:
Mijn taarten gaan pas op het bord als ze helemaal af zijn.
De ene keer is dat een plaat hout wat ik heb ingepakt, de andere keer een onbeklede drum en soms ook een drum met fondant.
Ik zet ze eerst in de koelkast en als ze goed zijn uitgehard verplaats ik ze. Dan ook pas stapelen.


En daarvoor, op een gewoon bord of draaiplateau?

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-12 21:03

Wat heb je 'm mooi strak bekleed!!
Dat vind ik nog steeds het lastigste dingetje. Het strak krijgen van de fondant/marsepein.
Ben iedere keer weer opgelucht als ik het er omheen heb zitten.
Komt ws doordat ik nog steeds te dun uitrol. Moeilijk af te leren ;-)

Op draaiplateau Maris.
Heb ze altijd op het draaiplateau voor die tijd.

Miss_Blimm
Berichten: 4429
Geregistreerd: 03-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-12 21:06

Patriciavt schreef:
Swiss Mernegue boter creme :j Is bc-poeder van Wilton. Moet je poeder (eiwit) met suiker en water au bain marie verwarmen, opkloppen (eiwit) en dan boter erbij. En dan nog ong. 20-30 min laten kloppen, is echt súperzacht en zo lekker van smaak! <3


Aha ziet er echt gaaf uit. Dank voor de uitleg. Die poepschep is echt leuk. Dus het randje o
De bonbonbloc crème is dus een soort bescherming dat ie niet uitloopt? Zo'n overzicht is wel heel leuk!!!!

Miss_Blimm
Berichten: 4429
Geregistreerd: 03-02-04

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-12 21:08

Oja dat paard boetseren, heb je dat uit de losse hand gedaan?

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-12 21:09

Nee Miss Blimm. De bonboncreme zit in het midden, het witte randje aan de buitenkant is het dijkje en dat zorgt ervoor dat je vulling er niet tussen uitkomt als je de lagen weer op elkaar legt. :-)

Van het paardje staat een duidlijke HOW TO op het De Leukste taarten forum.

DaisyE

Berichten: 254
Geregistreerd: 30-09-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-12 21:09

@Patricia
De varkentjestaart is chocolade biscuit met BBR
De Dinotaart is gewone biscuit met chocomousse

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-12 21:12


Miss_Blimm
Berichten: 4429
Geregistreerd: 03-02-04

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-12 21:13

Oja sorry. Zie het nu net ook. Echt heel leuk dat paardje. Ga ik ook eens proberen.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-12 21:15

In dat geval... O:)

Die SMBCdinges klinkt goed trouwens!!

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-12 21:24

Lente schreef:
In dat geval... O:)

Die SMBCdinges klinkt goed trouwens!!


Volgens ANWB.nl 31 min :Y) Hoezo ik kan goed gokken <<)

AshleyZoet

Berichten: 508
Geregistreerd: 09-07-06
Woonplaats: Zeewolde

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-12 21:32

Wauw !!! Wat een kunstwerken ! Heb vandaag me eerste taart gemaakt ! Maar ben absoluut niet creatief wil sowieso nog een keer workshop volgen !

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-12 21:34

Waar is de foto Ashley??? O:) :D

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-12 21:49

Ooooh je hebt m'n paardje gejat Patries :oo
Nee grapje hoor, ik had m ook van DLT-forum :=
Hij 's echt leuk, die drollen ervoor ook _O-

MssMaris, ik gebruik al heel lang glaceermessen, superhandig.

Ik smeer mijn taarten altijd eerst af (en vullen natuurlijk) op een bord, daarna gaan ze gelijk op een cakeboard of cakedrum.
Daarna ga ik ze bekleden.

Nou taartje voor morgen is af, samen met mijn zoon gemaakt.
Hij heeft de kleuren gekozen en alle figuren uitgedrukt.
Ik heb de taart net bekleed en ingericht. (werd voor hem wat te laat).
Afgesmeerd met ganache en JAAA wat zat de fondant er rete-strak omheen *\o/*
Afbeelding

Zijkant:
Afbeelding

Vind ganache wel wat meer werk dan met botercreme, maar het resulaat is dan ook de moeite waard.

MG, Ashley, foto's???

Miss_Blimm
Berichten: 4429
Geregistreerd: 03-02-04

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-12 21:53

Die is leuk! De opmaak van boven is mooi. Mooie vlakverdeling en mooie kleuren.

S_in_Balance

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-12 22:01

Leeeuk claudia!!

Hier ook weer eentje af, bedank taartje voor dinnetje. Helaas ging niks zoals ik wilde en waren er diverse productieve problemen (schiftende vullen en te dunne ganache, piping met icing kan ik echt niet dus hoppa, wie geeft er een ws. vervolgens had ik veel haarscheurtjes bij het bekleden en de uitvoering van wat ik wilde ziet er ineens heel anders uit |o )

Maar verder, ach best leuk geworden :') Zal zo even foto's posten.

_MG

Berichten: 2878
Geregistreerd: 31-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-12 22:03

Ik heb helaas geen foto meer, de taart was te snel op! Maar ik heb babyroze fondant gebruikt, en als versiering heb ik gewoon strooisel gebruikt, dat je ook voor bv. koekjes neemt (roze hartjes en roze bolletjes), samen met botercreme. Het eindigde erin dat er heel veel botercreme hoopjes ontstonden (mijn zus had de spuit gebruikt en wilde alle opzet stukken even proberen), waarna mijn moeder en nog flink wat roze hartjes overheen gegooid heeft. Volgend ekeer wil ik graag met meerdere kleuren en figuren gaan werken!

AshleyZoet

Berichten: 508
Geregistreerd: 09-07-06
Woonplaats: Zeewolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-12 22:05

Patriciavt schreef:
Waar is de foto Ashley??? O:) :D


Haha ja zal morgen even kijken of ik een foto kan maken haha

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-12 22:06

Zo Claudia, wat ben je aan het priegelen geweest!!
Dat randje ;-)!!