
maar ik kan sowieso niet zo heel goed tegen varkensvlees...eet af en toe een bio filetlapje of spekjes ergens door, maar niet vaak

lijstje gemaakt voor de tuinen en de natuurvoedingswinkel.
moet sowieso kokosolie, honing, wat zaden, noten en gedroogde vruchten halen , panir want dat heb ik al heel lang niet meer op...
havervlokken en zemelen etc, speltmeel, en wat andere melen.
en dan ga ik weer eens lekker aan de bak wat betreft brood
wil ook even kijken naar wat dingen voor de vitamientjes etc, moet even weer wat beter opletten ...
gaat vrij goed op het moment, eet braaf mijn drie maaltijden, fruit tussendoor

alles volkoren, zilvervlies en met mate wat betreft vlees, vetten en koolhydraten,
wel ruim fruit, groente, zelf geperste sapjes , thee, koffie beperken tot 's morgens
en 's avonds na het eten een bakje ...
maar vezels mag omhoog en moet even opletten met magnesium, calcium en de D-vitjes
Maar het is voor mensen zonder die allergie ook wel lekker én gezond om meelsoorten af te wisselen, afwisseling is namelijk altijd gezond
Want die vond ik zo lekker, maar na een paar keer mijn eigen cake gegeten te hebben vind ik die uit de fabriek eigenlijk niet meer te eten en echt véél te zoet.) Ik probeer met bakken toch wel op te letten met suikers, zo had ike en recept voor brownies met 500 g suiker, een halve kilo! Wow, dat heb ik ondertussen terug gebracht naar 200 gram suiker en het smaakt er zeker niet minder om. Morgen maak ik een chocolademoussetaart, dat wordt ook niet de gezondste taart, alhoewel er heel weinig suiker in gaat en héél veel pure chocola. Ach, moet kunnen voor een keertje.

kom er achter dat mijn kookboekenplank een puinhoop is 