Taarten Decoreren VI

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-10 20:04

Oeps, even vergeten dat banketbakkersroom en fondant niet zo leuk zijn samen. Dus nu maar paaseitjes in de banketbakkersroom gelegd :D

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-10 20:10

odenxia schreef:
even een vraagje.. Ik ga zo mijn taart vullen met BBR en lemoncurd. moet ik hier een dijkje voor spuiten???

Ik GOK dat het bij beiden niet hoeft, want ze zijn allebei nogal stijf en gaan niet gauw 'lopen'. Maar als je het zekere voor het onzekere wil nemen...

odenxia

Berichten: 1301
Geregistreerd: 12-03-09

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-10 20:16

dan neem ik het zekere voor het onzekere.. Zou het lekker erbij zijn om een beetje vanille extract door me bc te doen om afte smeren? Of is dat geen goede combi??

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-10 20:16

Ja hoor, gewoon doen :)

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-10 20:16

Dat kan prima, maar denk je niet dat die smaak wegvalt tegen de smaak van de poedersuiker?

blackpegasus

Berichten: 4819
Geregistreerd: 22-07-05
Woonplaats: delfgauw

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-10 20:19

Ik was ook benieuwd maar ik had nog een potje citroenrasp van Dr.Oetker staan en die erdoor gedaan. Je proeft nu echt het frisse van de citroen :9

Anoniem

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-10 20:25

De volgende keer dan dus minder poedersuiker en dit vervangen door de oreokruimels? :)

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-10 20:35

blackpegasus schreef:
Ik was ook benieuwd maar ik had nog een potje citroenrasp van Dr.Oetker staan en die erdoor gedaan. Je proeft nu echt het frisse van de citroen :9

Ja citroensmaak proef je wel goed, samen met die poedersuiker. Maar ik vroeg me dus af of poedersuiker en vanille niet tegen elkaar wegvielen. Of eigenlijk dus: of je de vanille nog wel proeft.

Wat betreft die Oreokoekjes: het lijkt me gewoon uberhaupt geen goed idee om dat door de bc te doen als je die bc gaat gebruiken voor het afsmeren. Als vulling natuurlijk prima, maar niet als afsmeermiddel.

odenxia

Berichten: 1301
Geregistreerd: 12-03-09

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-10 20:52

ik heb er net een beetje vanille door gedaan en moet zeggen het smaakt prima..

Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-10 21:35

Polivy schreef:
Oeps, even vergeten dat banketbakkersroom en fondant niet zo leuk zijn samen. Dus nu maar paaseitjes in de banketbakkersroom gelegd :D


Echt niet? Wat is daar dan niet leuk aan?
Ik heb nu een taartje klaar staan voor de high tea van morgen. Gevuld met bokkepootjes-banketbakkersroomvulling en een tweede laag met aardbei-jam. Beide lagen hebben een laagje gesmolten chocolade.

Fondant heb ik er trouwens weer niet mooi over gekregen. Ik ga nu toch marsepein proberen. Jammer dat ik dat niet zo lekker vind. Begin mei ga ik naar een workshop, dus ik hoop dat ze me daar wat tips kunnen geven. Had de fondant nu bewust niet zo dun uitgerold.

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-10 21:37

Bedoel op elkaar. Omdat banketbakkersroom veel water in zich heeft. Had er fondant op gelegd (cupcake) en dat ging dus 'smelten'.

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-10 00:52


Ollie1

Berichten: 1727
Geregistreerd: 28-10-05
Woonplaats: ergens op VP

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-10 09:38

@Polivy, ziet er goed uit zeg dat haasje met al die bloemetjes en peentjes. Ik vind dat boetseren erg lastig!

AngelofLove
Berichten: 3801
Geregistreerd: 28-09-08
Woonplaats: vlakbij de paardjes :-)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-10 10:24

bloempje08 schreef:
wauw wat een leuke paastaart zeg heel leuk bedacht met die rand van paaseitjes.

ik had cupcake`s gebakken met een paaseitje er in maar die zijn dus totaal mislukt. weet niet wat ik verkeerd heb gedaan


Ik heb ze gister ook gemaakt maar die van mij zijn gewoon cupcakes met een eitje erin, niks mislukt aan (ja, behalve dat ze misschien wat donkerder mogen maar dat ligt eerder aan de combi van mijn moeder dan aan de cupcakes ;))

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-10 10:45

Vind dat boetseren ook lastig hoor. Vooral toen we begonnen met het haasje. Ik zie dan echt nog lang niet hoe dat ooit gaat worden wat als voorbeeld was. :D

Katja

Berichten: 42288
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-10 10:58

Ik heb ook nog een hoop problemen met boetseren maar vind het wel leuk om te doen.

Ollie1

Berichten: 1727
Geregistreerd: 28-10-05
Woonplaats: ergens op VP

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-10 11:22

meiden we blijven gewoon oefenen ;)

Ladyloe

Berichten: 2459
Geregistreerd: 23-01-07
Woonplaats: Zeeland

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-10 11:24

echt super gedaan Polivy !

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-10 11:26

Inderdaad, we geven de moed niet op :D
Voor mijn engeltjes heb ik in ieder geval al wel bedacht dat ik a)spaghetti's ga gebruiken om de 'hiep hiep hoera'- armpjes omhoog te houden tijdens het drogen en b) dat ik het mondje gewoon met een inkeping/streepje maak en niet met een zwart 'wormpje'

sabje1985

Berichten: 634
Geregistreerd: 31-07-07
Woonplaats: Koekangerveld

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-10 11:51

even een vraagje,mijn vent is dinsdag jarig en wil dan een taart maken maar heb geen marsepein meer.Hoe kan ik de taart dan mooi versieren.Moet wel op de standaard winkel komen hihih

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-10 11:53

Sabje, 't is ff een uurtje rijden, maar in Duitsland -bij de K&K- verkopen ze kant en klare lappen marsepein. Saai blank welliswaar, maar dan heb je in ieder geval wat. Maar dan moet je dus dinsdagochtend op pad.
Ik weet niet wat je verder nog in huis hebt???

sabje1985

Berichten: 634
Geregistreerd: 31-07-07
Woonplaats: Koekangerveld

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-10 12:06

Nou niet veel meer wou weer wat gaan bestellen,maar dacht eigenlijk niet meer aan Mario zijn verjaardag :o
Dus ik wou eigenlijk de vulling van banketbakkersroom en verse aarbeien doen ofzo

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-10 12:46

Dus vulling heb je wel, maar niks om mee af te smeren?

wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-10 12:52

Kun je de randen niet met hagenslag doen en bovenop toefjes slagroom?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-10 12:54

wereld schreef:
Kun je de randen niet met hagenslag doen en bovenop toefjes slagroom?

:j Randen insmeren met bc, dan hagelslag erop plakken. En bovenop laagje jam en toefjes slagroom?