Taarten Decoreren deel XXIV

Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-13 14:19

Dan eet je die maar als toetje ná de taart.

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-13 14:52

Ik hou ook van andijviestamppot, maar sommige producten zijn nou eenmaal niet zo geschikt als vulling :P .

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-13 15:16

justdjen schreef:
Ik zat zelf te denken om klopfix erbij in te doen en eerst een heel dun laagje BBC te smeren, volgens mij kan het dan geen kant op. Maar idd, ik zal een proeftaartje maken en hier het resultaat vertellen! :o

Klopfix in luchtige vla? Denk niet dat dat hetzelfde effect geeft als bij slagroom :=

Dorus

Berichten: 13686
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-13 15:23

Ik denk dat als je luchtige vla gaat opkloppen je er juist de lucht (die zorgt voor de stijfheid) eruit slaat. En om effect te hebben van de klopfix moet je opkloppen. Ik zou mezelf de moeite dus besparen en die vla lekker opeten ipv verknallen met klopfix om vervolgens weg te moeten gooien.
Er zijn genoeg andere (aardbeien) vullingen die net zo lekker zijn.

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-13 15:35

Ik heb ook weleens die monavullingen gebruikt. Niet uit een pak overigens maar uit die plastic bakjes. Roeren = lucht eruit. Hou je maar een kwart over van wat er in het bakje zit.
Deze vullingen spuit ik er het liefts met een zak op. Beetje glad smeren en klaar. Maar ook na glad maken al minder lucht.
Klopfix zal dus ook geen verbetering geven.

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-13 15:37

Rinske schreef:
Ik hou ook van andijviestamppot, maar sommige producten zijn nou eenmaal niet zo geschikt als vulling :P .
_O- _O-
Maak jij ook eens een proeftaartje. Met andijviestampot! Misschien wel een gat in de markt :D

Purkii

Berichten: 723
Geregistreerd: 23-02-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-13 21:12

whahaha het hartige taartentopic dan maar als aanvulling ;-)

BalouArera
Berichten: 1358
Geregistreerd: 23-01-12

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-13 21:48

Wat heb ik verkeerd gedaan?
Een biscuit gemaakt, alles precies gedaan zoals op de verpakking stond maar nu is hij dus maar 5 cm. omhoog gekomen... Ik heb er een puntje afgesneden, hij smaakt gewoon goed alleen heel erg droog...

_PassoaJus

Berichten: 4299
Geregistreerd: 12-05-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-13 22:00


KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-02-13 23:15

Leuke foto!

Hoe lang bad je gemixed? Verder hangt het er erg van af hoe groot je vorm waas en hoeveel beslag je er in gedaan hebt. En alleen biscuit is inderdaad erg droog. Hij heeft echt vulling nodig.

SpikkelFire

Berichten: 6835
Geregistreerd: 14-06-05

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-13 23:25

Heeft iemand hier de Red Velvet Bakery Emulsion van Lorann (volgens mij). Ik dacht namelijk dat er ook chocoladesmaak aan zat, maar volgens mij is dat niet zo. :\

BalouArera
Berichten: 1358
Geregistreerd: 23-01-12

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-13 23:33

Dankje kozie, ik heb gewoon ergens een foutje gemaakt, mijn 2e is wel gelukt.
Maar kan ik hem vullen met vlaaivulling? En dan afsmeren met botercreme? Of trekt de 'saus' van de vlaaivulling dan in de biscuit?

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-02-13 00:28

dat trekt er wel in, maar dat hoeft niet eens vervelend te zijn. Als je niet wilt dat het er intrekt, kan je een dun laagje botercrème op de biscuitlagen smeren. En een dijkje moet je altijd spuiten met vlaaivulling.

Afsmeren met botercrème is zeker een goed idee. Er zijn eigenlijk maar 2 manieren van afsmeren. Botercrème of ganache.

BalouArera
Berichten: 1358
Geregistreerd: 23-01-12

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-13 01:03

Oke, bedankt! Ik ga morgen aan de slag...

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-13 01:22

Of afsmeren met witte of bruine chocopasta. Pot zonder deksel paar seconden in de magnetron en smeren maar.

DaisyE

Berichten: 254
Geregistreerd: 30-09-11

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-13 12:34

Bij deze mijn Fairy die ik overlaatst bij Wendy gemaakt heb..
Afbeelding Afbeelding

Superleuke dag!

josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-13 13:59

Wauw, echt heel mooi!! Mag je trots op zijn.

ClaudiaHS

Berichten: 8158
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-13 14:08

Heeel mooi Daisy

Jolien87

Berichten: 17780
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-13 14:34

Wat een prachtige Fairy, Daisy! Heel mooi gemaakt. :D

Ik kwam deze tegen op 9gag, het zal je maar gebeuren:
Overgelopen cupcakes

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-13 15:30

AAAHHHH, nog zo'n mooie Fairy!!
Zo leuk om te doen he?!
Binnenkort mag ik de barokdame nog gaan maken bij Wendy.

Vanmorgen stond ik met dummy en cricut is Lelystad; niemand te zien en deur dicht.
Kwam nog iemand aan maar wat er ook gebeurde; deur werd niet open gedaan.
Stonden we dan.....
Gebeld naar Linda, blijkt ze ziek te zijn.
Dus kon ik weer naar huis.
Woensdag heeft ze wel een mail gestuurd maar die is dus niet bij mij aangekomen, ook niet bij die andere dame.
Dus nu ga ik 2 maart weer die kant op ;-) Krijg na de basisuitleg ook uitleg voor 'gevorderde'. Ter compensatie.
Puntje is wel dat ik voor de volgende dag nog een taart heb staan. Dus dat gaat nachtwerk worden.

nientje78

Berichten: 3432
Geregistreerd: 29-09-07
Woonplaats: Hanzestad

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-13 15:36

Wauw,die is echt mooi :j

Jolien87

Berichten: 17780
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-13 15:38

Lekker dan Irene. Dit is de tweede keer in korte tijd dat je een workshop aan je neus voorbij ziet gaan. Wel netjes dat het zo wordt gecompenseerd. :j

sloffiee

Berichten: 2305
Geregistreerd: 12-05-08
Woonplaats: Leeuwarden

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-13 15:41

* komt binnen vallen...

Komt 1 van jullie ook uit friesland toevallig die een mooie taart wil en kan maken voor de verjaardag van mijn zoontje :j *D

Jolien87

Berichten: 17780
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-13 15:43

Nee sorry, ik woon in Zwolle. :n

ullaatje

Berichten: 3133
Geregistreerd: 06-01-06
Woonplaats: op mijn landgoed

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-13 16:24

ppppffff daar sta je dan zeg.

Hele mooie fairy dame!