Die pinguins blijf ik leuk vinden , zit er nou marsepein op, of is het icing ofzo? Hoe krijg je dat er een beetje knap opgeplakt, die negerzoenen zijn vrij kwetsbaar volgens mij? CC's zijn ook leuk geworden, die moet ik ook nog steeds gaan maken .
Maar moet ook nog kokosmakronen en schuimpjes maken. En voor morgen hapjes voor m'n moeders verjaardag.....
Heb het met fondant gedaan, witter dan m'n marsepein. Opgeplakt met poedersuiker/ water mengsel, niet te nat dan gaan ze glijden! Heb wel een marsepeinen pupil erop gedaan
ik zie het idd ze leveren nog voor de kerst gelukkig. Ben al lekker aan het snuffelen mijn winkelwagen zit vol vriendinnetje is bevallen en nu wil ik voor haar gaan bakken twijfel nog tussen cupcakes en een taart.....
Ethelate
Berichten: 21138
Geregistreerd: 02-10-01
Geplaatst: 18-12-09 23:53
Weer erg mooie taarten op de vorige pagina! Die stertaart is erg leuk! Hoe krijg je die marsepein zo wit? Of is het fondant?
Die Mickey is sprekend!
Heb de eerste marsepein gekleurd, maar gebruiken jullie handschoentjes? Want ik was met rood begonnen en kreeg toch het idee met blauw en groen dat dat te zichtbaar op mijn handen wordt
Mijn oma is volgende week jarig en ivm haar gebit wil ze geen taart maar zo'n zachte cake lust ze wel. Heb dus zo'n standaard kant en klare boerencake gekocht en wil die dus leuk gaan versieren in winterstijl. Alleen het is wel een lange vorm om te bekleden
ik heb geen handschoenen aan maar ga dat wel doen. Afgelopen zondag heb ik gekleurd en het zit nu nog op mijn handen, schaam me dood op mijn werk.
Het wordt een geboorte taart ipv cupcakes heb net marsepein besteld en een babymold.
hyppolyte
Berichten: 5914
Geregistreerd: 07-06-05
Geplaatst: 19-12-09 00:59
Maar biscuitcake is toch veel zachter dan gewone cake? Lijkt me makkelijker. Ik heb ook nog blauwe kleurstof aan mijn handen van gisteren, vergeet steeds die handschoentjes . Je moet ook wel handschoentjes hebben zonder poeder, ik ga morgen naar de sligro, maar even kijken of ze die daar hebben.
De sneeuw is kokos, die had ik alvast liggen voor m'n kokosmakronen en de koekiemonster cc's. Vond het effect inderdaad wel leuk . Ga misschien nog wat poedersuiker over de boompjes heen strooien morgen, maar weet ik nog niet zeker.
Die bakvorm zou inderdaad ook van de ah kunnen zijn, dan was het iets anders bij de action, ben waarschijnlijk in de war met een uitschuifbaar bakblik, die had ze daar gezien. Maar weet ook niet of het assortiment in elke action gelijk is?
Ik heb trouwens dit keer gewoon witte marsepein besteld in de hoop dat het witter zou worden dan de marsepein die ik zelf gekleurd had, maar het scheelt niet echt veel . Je kunt het dus gewoon zelf kleuren, ik heb americolor witte kleurstof en bright white poeder gebruikt, maar je hebt wel flink wat nodig hoor. Kant en klaar kopen is dan eigenlijk makkelijker (qua prijs maakt het niet echt uit )
Ik had dus wel handschoenen aan gedaan, maar de rechter bleek lek tussen middel en wijsvinger, dus die is nu groen/blauw gekleurd Ziet er niet uit, de knokkels zijn echt alsof ze aan het afsterven zijn van de kou Iemand de gouden tip om het er af te krijgen?
Denk dat ik de volgende keer gewoon weer voorgekleurd marsepein koop Moet zo toch weer terug voor zwart..
Mijn oma geef ik liever iets waarvan ik weet dat ze het eet dan dat ik veel moeite doe en ze probeert het niet eens Heb een potje cranberry jam voor vulling en denk met pasta afsmeer, probeer eerst even of die combi lekker is
Das wel een slimme *schrijft nog ff cocos op het boodschappenlijstje *
Kun je zelf biscuit maken, zonder de mix? En wat gebruiken bakkers hiervoor? Ik ga straks even bij de bakker vragen, maar kon hier op google en deleukstetaarten niets over vinden..
Op deleukstetaarten staan wel recepten voor biscuit hoor. Heb het recept dat ik altijd maak daar ook vandaan. Het is erg makkelijk (ik heb het zelfs nog nooit met een mix gemaakt). Als je de beschrijving helemaal volgt (dus óók met het au bain marie kloppen en de baktemperatuur langzaam opvoeren), kan het haast niet misgaan. http://www.deleukstetaarten.nl/index.ph ... sisbiscuit
Zo lekkere/leuke taarten weer! Had gister ook mijn taart gemaakt, ipv. biggetjes een sneeuwpop en witte chocolade. Had zelf geen foto gemaakt maar iemand anders wel. Alleen werd de witte chocolade eerst normaal vloeibaar tijdens het au bien marien, en opeen werd het veel droger Dus toen nog zo goed mogelijk uitgesmeerd op de taart, was iig geen glad geheel, baalde daarvan maarja Smaakte iig goed
Exodus
Berichten: 2327
Geregistreerd: 13-09-04
Woonplaats: Bergeijk
Geplaatst: 19-12-09 18:16
Zo jij bent goed bezig geweest zeg Ze zien er allemaal echt super goed uit. Echt heel mooi. De strikken die je gemaakt hebt voor de 3e taart is zilver kleurig toch? Waar heb je die kleuring vandaan?