Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Loolotte schreef:Lijnzaadolie wordt ook wel eens gebruikt om ei te vervangen geloof ik.
Hebben jullie tips om zelf guacamole te maken? Meestal gebruik ik een kruidenzakje van de AH, maar niet zo'n zin om alleen daarvoor naar het centrum te gaan
mar_fay schreef:Mijn oma zei dat ook altijd Magrathea, 'zo gauw ge 't in uwe mond stopt, is al 't mooie weg'
Bij Bosh stond laatst een recept voor worteltaart, met glazuurachtig iets. Misschien is dat wat? Afgelopen week geloof ik, zag er goed uitIk stond hier net al van 'potdikkie ik heb zin in worteltaart', maar ik heb wel wortels, alleen geen bloem of gist of iets dergelijks, dus de rest wordt lastig. Ik was al bijna in staat om te kijken of er hier nog een winkel open is
Die site is echt heerlijke foodporn trouwens.
Picassox schreef:- Shortbread (vegan snickers): http://thegreenhappiness.com/essential_ ... ad-heaven/
Bananenbrood met walnoten en rozijnen
En het bananenbrood met walnoten en rozijnen is een beetje een eigen creatie geworden:
- 300 gram speltmeel/boekweitmeel (kan waarschijnlijk ook gewoon tarwemeel/volkorenmeel zijn)
- 50 gram kokosbloesemsuiker
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 50 gram havermout
- 2 tl kaneel
- 2 tl koekkruiden/speculaaskruiden
- 100 ml ongezoete amandelmelk
- 1 el azijn
- 3 rijpe bananen
- 100 ml water
- 50 gram walnoten
Ik gooi alles in een keer in de keukenmachine, behalve de rozijnen en de walnoten. Die mix ik later door het beslag. Dan doe ik bakpapier in een cakevorm, giet ik het mengsel erin en bak de cake af op 180 graden +- 40 tot 45 minuten.
Selka schreef:Ja ik moet ook maar eens naar de XL. Hier geen vivera en/of vegetarische slager Vegan verkrijgbaar. Ook bij de jumbo geen Vegan kaasdoe ik meteen de ekoplaza weer eens aan.
Is Bosh alleen op Facebook? Heb dat niet en na een tijdje ben ik verplicht om in te loggen