Taarten Decoreren deel XXIV

Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
pjer
Berichten: 1853
Geregistreerd: 18-03-05
Woonplaats: Aa en Hunze

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-13 13:13

Hum net een chocolade blanda (12cm) geprobeerd te maken.. maar dat is m niet.. hij is heel laag gebleven en keihard.

(mix van de sligro, iets minder mix, klein schepje cacao, 1 heel ei en 5 gr water, 15 vminuten gemixt en 30 minuten gebakken)

experiment 2 staat er nu in (oven gelijk op temperatuur ipv opbouwend)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-13 13:39

30 minuten? := Dat is wel heel lang. Een kleine blanda is +/- 12 minuten voldoende.

pjer
Berichten: 1853
Geregistreerd: 18-03-05
Woonplaats: Aa en Hunze

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-13 13:43

ah dat verklaard waarom hij zo hard is :-)

nouja experiment 2 is dus ook hard en klein.
Heb het nu anders gedaan, geen blanda maar een kleine ronde vorm van ca 15 cm.
130gram mix, 2,5 ei, en 17 gram water.. staat nu nog te mixen..
hoe lang zou dat er in moeten?
ik zal wel prikken na 15 minuten :)

Dorus

Berichten: 13686
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-13 13:45

Bij mij gaan de blanda's wel iets langer dan 12 minuten erin. Maar ik heb er ook altijd 4 tegelijk in staan. Wat ik op dat moment niet nodig heb gaat de vriezer in en komt altijd wel een keer van pas.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-13 14:06

pjer schreef:
ah dat verklaard waarom hij zo hard is :-)

nouja experiment 2 is dus ook hard en klein.
Heb het nu anders gedaan, geen blanda maar een kleine ronde vorm van ca 15 cm.
130gram mix, 2,5 ei, en 17 gram water.. staat nu nog te mixen..
hoe lang zou dat er in moeten?
ik zal wel prikken na 15 minuten :)

Zou ik niet doen, na 15 minuten, dan stort ie haast zeker in. 15cm gaat er bij mij +/- 25 minuten in

pjer
Berichten: 1853
Geregistreerd: 18-03-05
Woonplaats: Aa en Hunze

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-13 14:23

Hij zit nu inderdaad op 25 minuten (heb hem gelukkig niet tussentijds geopend) en ziet er prima uit. stokje was licht vochtig dus ik heb 'm nog 5 minuten gegeven.

CarinaR

Berichten: 12121
Geregistreerd: 15-10-04
Woonplaats: Net buiten ons dorp

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-13 16:02

Grrr... Oven en ik zijn geen vriendjes. Mn cupcakes gaan ineens heel hard omhoog.
Temp zelfs lager dan normaal en alles goed gedaan.... Grrr..
Zo maar plank erop.

nientje78

Berichten: 3432
Geregistreerd: 29-09-07
Woonplaats: Hanzestad

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-13 16:12

Ben jij ook bezig :D

Dit is mijn creatie geworden.
Voor mij de eerste keer met bisquit,en de 2de keer een taartje.
Had al wel een andere taart gemaakt,maar die is beetje mislukt (al smaakte hij wel prima :9 )
Heb nu het fondant ook dunner uitgerold.
Alleen de afwerking onder aan de rand kan wat netter.
Afbeelding
Afbeelding

MMares

Berichten: 644
Geregistreerd: 29-09-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-13 16:15

Ben deze ochtend maar vroeger opgestaan om de taart te vullen, af te smeren en af te werken. Ziet er smakelijk uit toen ik hem maakte maar heb mijn twijfels. De botercreme was niet zo 'hard' als anders, en had deze ochtend geen tijd om de taart in de ijskast te zetten eens hij afhesmeerd was. Heb hem gewoon afgewerkt en ben naar mijn werk gereden. Daar heb ik hem gelukkig wel in de ijskast kunnen zetten. We gaan hem straks aansnijden, hopelijk gaat hij smaken. Klein vraagje, hoelang moet hij uit de ijskast alvorens aan te snijden of heeft dit geen belang?
Vind het wel spijtig dat ik geen tijd meer over had om voor vriendlief nog een taart te bakken.

CarinaR

Berichten: 12121
Geregistreerd: 15-10-04
Woonplaats: Net buiten ons dorp

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-13 16:31

Ah lekker Nien.
Nou voorste cc zijn prima gelijk. Achterste iets te hoog. Apart. Had bij de lidl silicone ccvormpjes gehaald. Toch apart. Wel milieubewust.

NorwayFjord

Berichten: 3435
Geregistreerd: 10-02-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-13 16:39

MMares schreef:
Ben deze ochtend maar vroeger opgestaan om de taart te vullen, af te smeren en af te werken. Ziet er smakelijk uit toen ik hem maakte maar heb mijn twijfels. De botercreme was niet zo 'hard' als anders, en had deze ochtend geen tijd om de taart in de ijskast te zetten eens hij afhesmeerd was. Heb hem gewoon afgewerkt en ben naar mijn werk gereden. Daar heb ik hem gelukkig wel in de ijskast kunnen zetten. We gaan hem straks aansnijden, hopelijk gaat hij smaken. Klein vraagje, hoelang moet hij uit de ijskast alvorens aan te snijden of heeft dit geen belang?
Vind het wel spijtig dat ik geen tijd meer over had om voor vriendlief nog een taart te bakken.

Oeh dan zou ik hem er nu uit gaan halen! Volgens mij moet dat normaal met een biscuit al 12 uur van tevoren..

_PassoaJus

Berichten: 4299
Geregistreerd: 12-05-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-13 16:52

Ik kom net bij de taartenwinkel vandaan! Ben nieuwe uitstekers, bakvorm en een siliconen matje met uitsteek vormpjes rijker! :D Kan ik mijn idee weer uitwerken!

Dorus

Berichten: 13686
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-13 16:55

In België noemen ze volgens mij de koelkast een ijskast.
Ik snij hem altijd rechtstreeks vanuit de koelkast aan. Als hij in de vriezer staat moet je hem 24 uur van te voren verplaatsen naar de koelkast om te ontdooien en dan een uur van tevoren uit de koelkast halen om uit te zweten.

Ik zag trouwens gisteren bij de Action vlinder uitstekers liggen.

CarinaR

Berichten: 12121
Geregistreerd: 15-10-04
Woonplaats: Net buiten ons dorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-13 17:08

Afbeelding
voor t eerst met marsepein gewerkt. En ben niet goed in hartjes maken.
Helaas letters niet naastcelkaar. Maar mannetje zal t vast smaken.

MMares

Berichten: 644
Geregistreerd: 29-09-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-13 17:08

oeps sorry, Ja ik bedoelde de koelkast.

Collega's vinden hem erg lekker. Gelukkig..had echt even schrik. Foto's zijn bagger want zijn met mijn gsm genomen en staat er maar half op. Ik ga proberen ze op de pc te zetten en hier te posten. Iedereen bedankt voor de tips.

Dorus

Berichten: 13686
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-13 17:14

Ik vind ze juist leuk met die letters een beetje speels erop!

Purkii

Berichten: 723
Geregistreerd: 23-02-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-13 17:20

zou een valentijnstaartje worden maar ...ik denk dat t door de sneeuw komt :+ ... lijkt meer op een kersttaart :o ,ach als ie maar gaat smaken, gevuld met 1 laag aardbeienvlaaivulling, 1 laag aardbeienvlaaivulling met monchou en dan nog een laag aardbeienvlaaivulling....zal wel errug machtig zijn :D

http://i64.photobucket.com/albums/h181/ ... 3aba8c.jpg

asjemenou

Berichten: 9082
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-13 08:35

Hoi dames, sorry dat zomaar binnen kom vallen.
Heb vorige topics wel gevolgt, maar kan het niet bijhouden.

Er is me gevraagd of ik een workshop cupcakes zou wiilen verzorgen, hardstikke leuk natuurlijk, maar nu heb ik wat vraagjes over de opbouw van de avond.
Is er iemand die wel eens zo`n workshop heeft gevolg/of heeft gegeven, die ik er wat vragen over mag stellen?
Alvast bedankt! :)

justdjen

Berichten: 322
Geregistreerd: 10-03-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-13 10:32

Hoi!
Ik ben nog steeds druk bezig om bij te lezen :+ maar ik lees in de vorig topics dat er mona toetjes als vulling wordt gebruikt. Zou "luchtig toetje" (wat in een pak zit) er ook tussen kunnen? Of verzuipt de hele taart dan? Alvast bedankt!

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-13 10:45

Even ego postje; mijn foodprinter is binnen. Tralalalalalalalala.
Besteld bij Bouwhuis. Ze hebben momenteel 1 printer daar en die was vorige week in de aanbieding dus ik zag mijn kans schoon.
Blij!!!

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-13 10:52

Just; luchtig toetje weet ik niet hoor. Misschien als je dat eerst goed doorroert wel. Natuurlijk is dan wel alle lucht eruit maar je kan wel zien hoe dun het dan wordt. Maar een proeftaartje voor jezelf binnenkort. Dan weet je gelijk wat het resultaat is, lekker of sopzooitje.
En natuurlijk ons dan vertellen he ;)

Gisteren een poging gedaan om een geit te maken van fondant. (Zie facebook)
Ben nog niet tevreden, diegene voor wie de geit is wel, dus ik ga nog voor geit twee. Heb tijd genoeg want hij hoeft half maart pas klaar te zijn :)
Aantal topics geleden had ik het voorwerken nog niet uitgevonden, nu wel!! AANRADER!!!

Morgen workshop cricut in Lelystad. Zo nog even een dummy bekleden.
Die moeten we namelijk meenemen om figuurtjes op te kunnen plakken.
Mag ook een echte taart zijn maar ik ga voor de dummy.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-13 11:02

Zou ik niet doen! Dat is net vla. En van de Mona toetjes zijn niet de gewone gelei achtige pudding dingen die gebruikt worden, maar de stevige mousse achtige.

justdjen

Berichten: 322
Geregistreerd: 10-03-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-13 12:01

Ik zat zelf te denken om klopfix erbij in te doen en eerst een heel dun laagje BBC te smeren, volgens mij kan het dan geen kant op. Maar idd, ik zal een proeftaartje maken en hier het resultaat vertellen! :o

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-13 13:55

Waarom pak je dan geen mousse? Die luchtige vla is veel te dun.

justdjen

Berichten: 322
Geregistreerd: 10-03-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-13 14:09

Ik vind de aarbei-variant zoohoo lekker!!! :D