
Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Leffroi schreef:Recept voor 4 personen
Tijd: 20 min.
Benodigdheden:
450 gr Griekse yoghurt
200 gr monchue
5 el poedersuiker
500 gr aardbeien
150 gr lange vingers
Bereidingswijze:
Voor de tiramisu heb je een kleine ovenschaal nodig. Meng de yoghurt, monchou en de poedersuiker in een kom. Klop dit met eenelektrische klopper door elkaar. Wanneer er geen klontjes meer inzitten, pureer je de helft van de aardbeien met een staafmixer of een vork. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als het pureren niet lukt. Meng de gepureerde aardbeien door de yoghurt en monchou met een lepel. Bedek de bodem van een kleine ovenschaal met lange vingers. Verdeel hier ongeveer de helft van het aardbeien-yoghurt mengsel overheen. Daarna weer een laag lange vingers en daarna de rest van de yoghurt. Afmaken met verse aardbeien bovenop en een snufje poedersuiker.
Ik vind het lekker om de tiramisu nog een paar uur te laten opstijven in de koelkast. Maar dat hoeft niet per sé (als je daar bijvoorbeeld geen tijd voor hebt).
StormMilagro schreef:Leffroi schreef:Recept voor 4 personen
Tijd: 20 min.
Benodigdheden:
450 gr Griekse yoghurt
200 gr monchue
5 el poedersuiker
500 gr aardbeien
150 gr lange vingers
Bereidingswijze:
Voor de tiramisu heb je een kleine ovenschaal nodig. Meng de yoghurt, monchou en de poedersuiker in een kom. Klop dit met eenelektrische klopper door elkaar. Wanneer er geen klontjes meer inzitten, pureer je de helft van de aardbeien met een staafmixer of een vork. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als het pureren niet lukt. Meng de gepureerde aardbeien door de yoghurt en monchou met een lepel. Bedek de bodem van een kleine ovenschaal met lange vingers. Verdeel hier ongeveer de helft van het aardbeien-yoghurt mengsel overheen. Daarna weer een laag lange vingers en daarna de rest van de yoghurt. Afmaken met verse aardbeien bovenop en een snufje poedersuiker.
Ik vind het lekker om de tiramisu nog een paar uur te laten opstijven in de koelkast. Maar dat hoeft niet per sé (als je daar bijvoorbeeld geen tijd voor hebt).
Tiramisu met yoghurt en monchou, laat het de Italianen maar niet horenKlinkt ael heel lekker, die hou ik in mijn achterhoofd
Donna89 schreef:Gisteren hier verjaardag gevierd
had een stuk of 20 eters.
minestrone soep (geen foto helaas)
Pasta carbonara salade
[ [url=m/qhgQrl.jpg]Afbeelding[/url] ]
Rijst salade (zooo lekker)
[ [url=m/NhngG1.jpg]Afbeelding[/url] ]
En nog een gewone salade met pa. Meloen spek en ei
[ [url=m/Tl2mAH.jpg]Afbeelding[/url] ]
Iemand enig idee hoe lang ik de pasta salade nog kan eten?
ellepel schreef:Chili con carne![]()
Met ene beetje geraspte kaas, en oh ja gewoon uit een potje, alleen gehakt en wat kruiden er bij gedaan, lekker makkelijk!!!
[ [url=m/kUzs5H.jpg]Afbeelding[/url] ]