Taarten Decoreren deel XXIV

Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Imke1998

Berichten: 1643
Geregistreerd: 23-11-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-13 18:58

leuke taart & proficiat met je eerste bestelling. :)

Astor

Berichten: 5603
Geregistreerd: 09-07-05
Woonplaats: Blaricum

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-13 21:34

Astor schreef:
Ga vanavond voor het eerst mijn eigen biscuit maken... Hoop echt dat het lukt... Heb wel een vaste bakvorm (hart).
Krijg ik de biscuit wel goed los van de vorm? Uiteraard ga ik hem heel goed in smeren met boter van te voren..

En ga hem vullen met aarbeien bavarois, laagje jam en botercreme. Allemaal voor het eerst zonder hulp van de cursus haha :P


Biscuit mislukt |( Nou wil hem zo graag afhebben voor Valentijn....
Beslag was al best dun en had toen wat extra mix toegevoegd om het nog wat dikker te krijgen...
In de oven ging hij mooi reizen en zag het er goed uit! Na 30 min ging ik even voelen.
En hij voelde goed aan maar van binnen erg zacht. Ik hem eruit gehaald en omgedraaid.

Is mijn hele biscuit hol? En is de binnenkant nog vloeibaar? Alles onder natuurlijk :(
Wat heb ik nou fout gedaan? Heb netjes op het pak van de bakzolder gekeken.
En me gehouden aan de hoeveelheden.... :( Baäl ontzettend....

Astor

Berichten: 5603
Geregistreerd: 09-07-05
Woonplaats: Blaricum

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-13 21:36

Morgen maar zo snel mogelijk naar de taarten winkel hier in de buurt.....

Lynn_FDA

Berichten: 2015
Geregistreerd: 05-06-12
Woonplaats: in een huis

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-13 21:40

Wat raar

_PassoaJus

Berichten: 4299
Geregistreerd: 12-05-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-13 21:41

Hoelang moest het biscuit in de oven Astor? :) Ik heb namelijk ook wel vaak dat ik te gehaast ben en net te vroeg prik en dan zit er nog één en al ''smurrie'' aan m'n prikstok. 5 minuten later issie dan wel goed.... :)

Astor

Berichten: 5603
Geregistreerd: 09-07-05
Woonplaats: Blaricum

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-13 21:51

Dit was geen 5 min later beter geweest :( Snap er niks van.... Buitenkant was wel goed.... Heb hem 30 min in de oven gedaan..

_PassoaJus

Berichten: 4299
Geregistreerd: 12-05-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-13 21:52

Dat heb ik dan ook.... :) Van welk merk is je biscuit mix?

Astor

Berichten: 5603
Geregistreerd: 09-07-05
Woonplaats: Blaricum

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-13 21:53


_PassoaJus

Berichten: 4299
Geregistreerd: 12-05-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-13 21:54

Euh, dan weet ik het even niet! Ik gebruik Funcakes en die hoef ik er echt niet te vroeg uit te halen..... Zoals ik zei met die 5 minuten! :P

Astor

Berichten: 5603
Geregistreerd: 09-07-05
Woonplaats: Blaricum

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-13 21:56

Zie net dat hij eigenlijk 35-40 min moest :o Maar denk niet dat het dan beter was geweest...
Het beslag was gewoon veels te vloeibaar en niet mooi luchtig? Denk dat mijn biscuit dan heel sponzig was....

Nouja morgen opnieuw proberen :(

_PassoaJus

Berichten: 4299
Geregistreerd: 12-05-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-13 22:04

Die van mij moet ook 35-40 minuten. Maar met 30 minuten issie echt nog vloeibaar inderdaad, dan kleeft alles aan mn prikstokje! ;-)

Naomi_Haffie

Berichten: 6948
Geregistreerd: 18-02-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-13 22:09

Mischien langer mixen ? Had je he oven goed ingesteld

Astor

Berichten: 5603
Geregistreerd: 09-07-05
Woonplaats: Blaricum

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-13 22:13

Hmm ons hele aanrecht lag vol met het vloeibare beslag.... Snap het als ze nog niet helemaal gaar zijn en dat ze blijven plakken aan het stokje.
Maar dit was gewoon echt te vloeibaar naar mijn idee op dat tijdstip :P Maar ga het morgen even goed navragen!
En dan hopelijk kan ik morgen alsnog mijn taart afmaken :o

Naomi: Ik heb al langer gemixt dan nodig was.... Oven ingesteld op 160 gaden en 30 min.
Maar had die instellingen ook maar via internet gevonden.. Morgen langs de winkel voor de juiste hoeveelheid voor mijn bakvorm.
Misschien was dit ook wel teveel of te weinig :P Een echt beginner haha

nientje78

Berichten: 3432
Geregistreerd: 29-09-07
Woonplaats: Hanzestad

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-13 22:13

@Astor; wat balen van je cake zeg,hopelijk lukt het de 2de keer wel.



@_PassoaJus; mooie taart geworden :j mooi strak en simpel,daar hou ik ook wel van :)

Astor

Berichten: 5603
Geregistreerd: 09-07-05
Woonplaats: Blaricum

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-13 22:15

Op welke stand zetten jullie de oven?

Naomi_Haffie

Berichten: 6948
Geregistreerd: 18-02-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-13 22:34

Ik zet de oven altijd op 175 :)

Astor

Berichten: 5603
Geregistreerd: 09-07-05
Woonplaats: Blaricum

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-13 22:43

Oké! Toch wel! Ik had hem op 160. En op welke stand? Kwa hete lucht of alleen onder warmte of boven en onder etc?

Naomi_Haffie

Berichten: 6948
Geregistreerd: 18-02-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-13 22:44

Ik heb een hele boel standen dus zet hem op de taart stand Hahah.
anders op onder en boven

_PassoaJus

Berichten: 4299
Geregistreerd: 12-05-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-13 22:55

Ik heb de oven altijd op 160 graden! :)

Jolien87

Berichten: 17780
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-13 22:55

Ik gebruik altijd de hetelucht-stand.
Je zegt dat je de tijd op de verpakking hebt aangehouden, maar op basis van hoeveel mix was dat?
De baktijd is namelijk afhankelijk van de hoeveelheid mix.

Kinke

Berichten: 21297
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-13 22:58

ik gebruik altijd de mix van de Bakzolder, nooit problemen mee. Ik bak hetelucht op 160 graden.
Hoe lang heb je het beslag gemixt?

Naomi_Haffie

Berichten: 6948
Geregistreerd: 18-02-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-13 09:53

Ik ga zo het taartje voor m'n vriend maken

En ik denk dat ik een mini m&m taartje ga maken...
Even kijken of ik dat bebogeen haal of chocopqsta en denk dat k m vul met slagroom

Purkii

Berichten: 723
Geregistreerd: 23-02-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-13 10:28

@Dorus...bedankt voor je tip...je hebt mn (computer)leven weer een stuk eenvoudiger gemaakt :-p

sharonalover
Berichten: 2693
Geregistreerd: 27-12-04
Woonplaats: ergens op een plekje van de wereld

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-13 10:32

Ik heb hier wel eens een poosje meegelezen, maar ben jullie toen een poosje kwijt geweest.

Ik bak niet zo heel vaak, vind het wel erg leuk om te doen, maar het komt er niet zo vaak van :) Ik ben ook lang niet zo goed als de meeste hier :Y) .

Heb er nu wel weer een in de oven staan :) Vanavond komt n meisje hem bekleden/versieren. Moet een pinguin opkomen, dus dat wordt weer een mooie uitdaging :Y) (ik ben gewoon van de uitsteekfiguurtjes :P )

Sjimbel
Berichten: 203
Geregistreerd: 28-01-09
Woonplaats: Midden van Nederland

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-13 11:52

Hallo!
Ik wil vandaag lekker een taart bakken, heb nog 650 gr aan biscuitmix liggen dus dat moet genoeg zijn. Ik zou de taart het liefste afsmeren met ganach. Maar nu zoek ik nog tips voor een lekkere vulling of vullingen. Ik dacht aan chocolade en een fruit soort ofzo? Iemand hier een geniaal idee? En ik twijfel nog tussen naturel of chocolade biscuit... Wie helpt me uit de brand! :)