Taarten Decoreren X

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-10 20:01

Ik denk dat hij het maar gewoon moet doen met kersen op de taart :+

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren X

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-10 20:02

@Kinke: in een lege eierdoos :)

LetsgoKelly

Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten

Re: Taarten Decoreren X

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-10 20:08

Thnx allemaal :)

@Kinke, met propjes keukenrol onder de blaadjes of als ze gewoon bol moeten worden in een theezakjes-glaasje. Snappie?

Lisette03

Berichten: 1825
Geregistreerd: 23-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-10 20:09

MM een stuk pvc buis/roller, een leuk stuk tafelzeil/grote placemat en een kg zak suikerbakkerspoeder. Evt een letter/cijfer clickstix oid.

kelly ze zijn weer erg mooi!

Lisette03

Berichten: 1825
Geregistreerd: 23-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-10 20:10

Falona schreef:
Ik denk dat hij het maar gewoon moet doen met kersen op de taart :+


bij kwarktaart doe ik er altijd mandarijntjes door heen spatelen, dus zal bij monchoutaart toch ook wel goed gaan???

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-10 20:26

LetsgoKelly schreef:
Thnx allemaal :)

@Kinke, met propjes keukenrol onder de blaadjes of als ze gewoon bol moeten worden in een theezakjes-glaasje. Snappie?


sjips, vorige week net een lege eierdoos weggegooid :+
theezakjes-glaasje??? wa's dat?

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren X

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-10 20:27

Falona, wat een raar verzoek van je man, de kersen door de monchou, waarom eigenlijk? :)

chocobroodje

Berichten: 15422
Geregistreerd: 31-12-08
Woonplaats: Beek

Re: Taarten Decoreren X

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-10 20:32

Ik heb wel een recept voor fruit taart! Staat in mijn boekje daar kun je van alles doorheen doen.

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-10 20:38

ik vraag me iets af...als ik biscuit heb gebakken dan heeft de bovenkant een andere structuur dan de rest van de biscuit. Zal ongetwijfeld komen omdat ik de mix gladstrijk als ik het in de vorm doe. Hebben/doen jullie dat ook?

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten Decoreren X

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-10 20:48

Ja hoor, voor zover ik dat weet is dat heel normaal. Komt omdat je onderkant tegen de vorm aan zit en de bovenkant niet. Net als bij een cake :)

Ik draai hem wel meestal om omdat die kant makkelijker&netter is imo.

chocobroodje

Berichten: 15422
Geregistreerd: 31-12-08
Woonplaats: Beek

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-10 20:50

Ik neem het even over in het engels ;)
1. mix together the dried fruit, chopped cherries and brandy. Cover and leaf for several hours or until absorved. Preheat the oven to 140 degree. Lightly grease the tin and line the base and side
2 Beat the sugar and butter until combined. Gradually add the eggs, beating well after each addition. Transfer to a large bowland stirr in the soaked fruit alternately with the stifted flour, mixed spice and chopped almonds. Spoon into the tin and smooth the surface to remove any bubbles.
3 Wrap a folded newspaper around the outside of the tin and tie securely with string. Place the tin on several sheets of folded news paper and bake for the time stated below. After baking you can dizzle the cake with a little extra brandy. Cover with non-sticking baking paper and foil and leave to cool in the tin.

Voor een taart van 25 cm doorsnee heb je nodig:
1,5 kg mixed dried fruit
150 gram glace cherries
60ml brandy
410 gram butter
410 gram muscovado sugar
6 eggs
500 gram plain flour
2 tsp mixed spice
90 gram almonds
4 uur bakken op 140 graden.

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten Decoreren X

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-10 20:50

Jammer dat ik niet van fruit door m'n eten houd :))

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-10 21:06

Kinke schreef:
Falona, wat een raar verzoek van je man, de kersen door de monchou, waarom eigenlijk? :)

Zo maakte zijn tante hem altijd. Ofzo. En hij had al van die kersentaartvulling meegenomen.
De volgende keer als hij iets gemaakt wil hebben moet hij maar een recept vragen :Y)

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren X

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-10 21:11

maar die kun je er dan toch gewoon nog bovenop smeren?
Je kunt het vast wel mengen, maar ik zou het dan voorzichtig erdoor scheppen, niet roeren en eerst een klein beetje gelei erbij doen, zodat je in de gaten kunt houden hoe lobbig het mengsel blijft.

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-10 21:18

Kinke schreef:
ik vraag me iets af...als ik biscuit heb gebakken dan heeft de bovenkant een andere structuur dan de rest van de biscuit. Zal ongetwijfeld komen omdat ik de mix gladstrijk als ik het in de vorm doe. Hebben/doen jullie dat ook?


Yep hier inderdaad ook... Ik prik er dan altijd met een prikker in en als de biscuit goed is draai ik m om.. alleen dan wil het nog wel eens gebeuren dat het aan het bord vast plakt.. Hebben dit ook meer mensen? Zou de biscuit dan iets langer in de oven moeten?

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-10 21:19

Kinke schreef:
maar die kun je er dan toch gewoon nog bovenop smeren?

Alleen wil hij ze er doorheen }:0
Maar hij krijgt ze er gewoon bovenop hoor. Ik heb nog nooit een mon chou taart gemaakt en ga niet experimenten met iets wat ik niet ken.

Toad

Berichten: 4236
Geregistreerd: 01-08-05
Woonplaats: Nijkerk

Re: Taarten Decoreren X

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-10 21:21

Gisteren heb ik wat taart gereedschap gekocht. Wil ook af en toe aan het bakken gaan!

Lisette03

Berichten: 1825
Geregistreerd: 23-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-10 21:23

Falona schreef:
Kinke schreef:
maar die kun je er dan toch gewoon nog bovenop smeren?

Alleen wil hij ze er doorheen }:0
Maar hij krijgt ze er gewoon bovenop hoor. Ik heb nog nooit een mon chou taart gemaakt en ga niet experimenten met iets wat ik niet ken.


blik kersen kopen, die goed goed uitlaten lekker en dan gewoon er doorheen spatelen, komt helemaal goed :j :j niet roeren, echt spatelen

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-10 21:24

Hmm, monchoutaart lijkt me echt niks eigenlijk := Nouja, ieder z'n ding he.. Cheesecake vind ik ook niet te eten :P

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten Decoreren X

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-10 21:25

Voor mij hoeft het ook niet zonodig, maar meneer wilde er een hebben. Maar hij is ook gek op marsepein dus hij doet het voortaan maar met marsepein taartjes :Y)

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-10 21:25

linda, ik doe altijd een bodempje van bakpapier in de vorm, hij blijft niet plakken. Ik snij die bovenkant er soms af, gewoon een dun laagje.
Ik vind monchou taart heerlijk, ik maak er altijd 1 met onze verjaardagen, is altijd een succes. Alhoewel ik vanaf nu waarschijnlijk een marsepein taart ga maken ;)

marie83
Berichten: 336
Geregistreerd: 19-01-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-10 21:30

Hallo allemaal, ik meld me hier ook! Lees al langer mee maar heb vandaag mijn eerste bestelling gedaan bij de leukste taarten om zelf aan de slag te gaan. Wat is jullier ervaring met de levertijd als ik vragen mag? Ik hoop binnen niet al te lange tijd hier wat foto's te plaatsen! Ga eerst nog wat inspiratie opdoen bij taart&trends of eventueel Kreadoe.
Grt Marietje

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren X

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-10 21:35

Nou...mijn idee van een pakket zenden was heel leuk, maar jeeeeeeee wat een verzendkosten! :o

LetsgoKelly

Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-10 21:37

Kinke schreef:
LetsgoKelly schreef:
Thnx allemaal :)

@Kinke, met propjes keukenrol onder de blaadjes of als ze gewoon bol moeten worden in een theezakjes-glaasje. Snappie?


sjips, vorige week net een lege eierdoos weggegooid :+
theezakjes-glaasje??? wa's dat?


Hmm ja hoe leg ik dat uit.
Het is van glas, en je doet er je thee zakje in als je klaar bent met thee zetten *D *is druk aan het googlen voor een plaatje*

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren X

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-10 21:48

bedoel je zo'n schoteltje?
MM, wat zijn de verzendkosten dan?
Toad en Marie, we willen wel foto's zien hoor :)