Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
manonlalala schreef:fionaf09 schreef:
Ooo wat leuk!![]()
Marsepein of fondant?
Fondant, marsepein was die dag op
Citaat:Recept:
(botertaart)
250 gram zachte boter
500 gram suiker
6-10 eieren (naar smaak)
500 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje bakpoeder
1 dopje van elk: vanille essence, amandel essence, rum/whiskey (mag ook 2 dopjes)
1 eetlepel gecondenseerde melk of koffiemelk
snufje zout
ingevet bakblik 24 centimeter
oven 160 graden
Boter en suiker loskloppen, vanille, amandel, rum en melk erbij. 1 voor 1 de eieren erbij met het snufje zout. Dit alles in een paar minuten luchtig kloppen. bakpoeder en bakmeel zeven en langzaam erdoor spatelen met een houten lepel (liefste met gaten erin).
giet het mengsel in de beboterde bakvorm en dan 1 uur bakken, dan kijken en elke keer 10 min. terugzetten als hij nog niet gaar is.
Voor de vulling en buitenkant:
Taart helemaal laten afkoelen.
ingredienten:
500 ml water
350 gr suiker
citroensap
300 gr ongezouten cashewnoten (36 mooie halve apart houden)
dopje vanille+amandel essence
2 doppen rum/whiskey
1/2 blikje condensmelk
1/2 pakje koffiemelk
1 flinke eetlepel smeermargarine
eventueel rode/groene vruchtjes om mee te versieren
Water aan de kook brengen in steelpan met rand. Suiker erdoor roeren tot hij oplost. scheutje citroensap erbij.
300 gr cashewnoten (36 mooie halve eruit halen) malen tot een pasta. Dit door het mengsel roeren. Dopje vanille, amandel,rum erbij doen. 1/2 blik condensmelk, 1/2 pakje koffiemelk en de margarine toevoegen. Inkoken tot hij dik wordt, goed blijven roeren. Laat het afkoelen, het liefste helemaal.
Taart in 3 delen snijden, elke plak besmeren met het mengsel. Daarna bovenkant en zijkanten bestrijken en gladstrijken. Versieren met de cashewnoten en vruchtjes.