Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
F_Orumster schreef:Heeft iemand hier ervaring met het zelf maken van plantaardige joghurt?
Jessix schreef:Ja, melk
[/quote]
.
er achter. Jessix schreef:Ik snapte deer achter.
Ja ik denk dat, dat iets is wat iedereen voor zichzelf moet bepalen. Ik vind de huidige zuivelindustrie, laat ik het netjes zeggen, niet iets waar ik achter kan staan. Daarom eet ik het bijna niet meer. Stukje bio kaas van de locale boer hier verder op, af en toe. Maar voor mij is er dan ook wel weer een verschil tussen dieren eten en dierlijke producten eten. Eitje van eigen kip heb ik dus ook geen moeite mee.
Maar goed dat is dus wat je voor jezelf moet uitmaken en wat mij betreft is het allemaal goed. Ik vind het dan wel fijn om te weten wat ik nou eigenlijk eet. En dan kom je dus terug op het feit dat niet alle kaas vegetarisch is. Wat iemand met dat gegeven wil is dan weer een ander verhaal.
), maar ik zeg liever gewoon safe; ik eet geen vlees. kally schreef:Als je vegetarisch of veganistisch bent zul je geen roze koeken of dingen met gelatine eten…zelfs in bv in sorbetijs….zit vaak gelatine, of de al opgeklopte slagroom in de winkel, sap drankjes, drop ook zo iets er zijn veel valkuilen wat betreft gelatine.
Gelukkig zijn er nog Arabische gom, Agar Agar of andere vegan bindmiddelen
Ik eet nog wel minimaal zuivel (rondeel/kipster eieren en kaas), maar vind gelatine en dierlijk stremsel toch weer wat anders dan kaas etc. Voor die eerste twee moet een dier toch dood.. En ja, ik weet dat dat niet overeind blijft in een discussie over zuivel etc
maar ik zie daar zelf wel een verschil in.