Heb twee soorten gemaakt, een "gewone" en eentje met shi take. De twee recepten samen zorgen voor ongeveer 40 dumplings.
Dus je hebt sowieso 40 wonton wrappers nodig (gewoon bij de toko), en verder:
Gewoon:
150 g gehakt (ik ben vegetarier; heb er gewoon een beyond burger door heen gemalen. Werkt perfect.) 125 g chinese kool 60 g lente ui 2 cm gember geraspt Teen knoflook geperst 1 el sake 1 el sesamolie 1 tl suiker 1,5 tl maizena 1,5 tl soya 1 el oestersaus Snuf zout Bosje koriander fijngehakt
Shii take:
100 g shii take 70 g gehakt 100 g chinese kool 2 teentjes knoflook geperst 1 bosui gehakt 2 el soyasaus 1 el rijstazijn 1 cm gember Snuf zout 1 tl maizena
1. Belangrijk is dat je alles ontzéttend fijnhakt, en dat je daarna de kool bestrooit met zout, even laat inwerken en dan heel goed uitknijpt zodat er zoveel mogelijk water uitkomt.
2. Doe gewoon alles bij elkaar, en laat 't ff intrekken.
3. Pak een wrapper, doe er een beetje deeg in en vouw 'm mooi dicht. (Hier heb je heel veel filmpjes van op internet).
4. Doe een scheutje sesamolie in een pan, zet je dumplings erin (niet allemaal tegelijk), en bak ze even. Daarna giet je er zo'n 100 ml water waar een beetje maizena in is opgelost bij, doe je er een deksel op en stoom je de boel voor zo'n 4 minuutjes.
5. Klaar!
Ik heb er ook nog een dipsausje bij overigens:
-4 el balsamico -4 el rijstazijn -beetje koriander gehakt -tl bruine suiker -chilipeper fijngehakt -el geperste knoflook
Het resultaat:
pradadaan
Berichten: 4748
Geregistreerd: 13-05-13
Geplaatst door de TopicStarter: 24-04-20 19:46
Resistance schreef:
Nou jongens, ze zijn héérlijk!! En het is eigenlijk echt supersimpel! Voor wie wil kan ik het recept zo ff delen!