Wauw spikkelfire, ze zijn weer prachtig! omg Prairy dat ziet er heerlijk fout uit, haha! Hier zijn vandag weer stroopwafelmuffins gemaakt, morgen proeven en maandag uitdelen, jammie! (moet er trouwens echt nog even een foto van maken, vergeet ik steeds)
SpikkelFire
Berichten: 6823
Geregistreerd: 14-06-05
Geplaatst: 04-08-12 20:02
Dank je Ja maak even een foto, ben echt benieuwd hoe je ze hebt gemaakt!
Deze cheesecakes heb ik vandaag gemaakt
FuGeLiCu
Berichten: 1376
Geregistreerd: 28-09-10
Woonplaats: Boven Groningen
Geplaatst: 05-08-12 19:55
Ze zijn weer heerlijk! Ik zal morgen als ik tijd heb op het werk even uitzoeken hoe foto's geplaatst kunnen worden.
Wat voor ingredient wil je gebruiken saskia? Weet je dat wel? Miss weten we dan een leuk receptje voor je
Ludique96
Berichten: 13662
Geregistreerd: 23-10-10
Woonplaats: 5 km. van m'n paardje af <3
Geplaatst: 08-08-12 12:33
Komen mooie en lekkere dingen voor bij
Saskiaa_
Berichten: 3065
Geregistreerd: 10-08-08
Geplaatst: 08-08-12 12:33
Ik had geen idee wat ik wilde gebruiken. Maar ik heb besloten dat ik fudge ga maken (kan ik mooi mijn voedselthermometer uitproberen!) en spiraalkoekjes (http://allrecipes.nl/recept/718/spiraalkoekjes.aspx)
Oke, fudge gaat hem niet worden.. Ze hebben hier in het dorp geen gecondenseerde melk. Had ik op zich wel verwacht, in 3 stappen ben je door die hele winkel heen namelijk.
hallo, even vraagje aan de 'koekjes-bakkers' hier: mijn in-leuke-vormpjes-uitgestoken-koekjes lopen in de oven altijd uit tot vlekken, ik heb receptje van bloem/harde boter/suiker en een ei en laat het deeg volgens receptje in de koelkast even rusten. De oven staat volgens aangegeven temperatuur. Heb uiteraard al gevarieerd in de temp, maar ook in de baktijd en ook in de rusttijd in de koelkast en ook met hoeveelheden boter heb ik wat geprobeerd... maar het blijft maar gebeuren. Iemand hier ervaring mee en tips om dit te voorkomen? Die "vlekken" smaken prima hoor, maar is ook wel leuk als het er beetje mooi uitziet
Van koekjes heb ik niet veel verstand, maar naar mijn weten moeten ingrediënten altijd op kamertemperatuur zijn. Als je deeg in de koelkast zet, en daarna eruit haalt gaat het waarschijnlijk juist een beetje 'zweten', zoals ze dat noemen. Heb je al een keer een ander recept geprobeerd?
En wordt er verder nog gebakken dit weekend? Ik ga weer verder met mn 100 cupcakes voor de braderie waar ik ze ga verkopen.
@SF (=spikkelfire ) : in het recept stond dat het deeg zo moest rusten, tot een bal gerold in huishoudfolie gewikkeld en dan 2 uur in koelkast... Zal eens keer proberen zonder koeling, wie weet. Wow, 100 cupcakes is een hoop, allemaal verschillende smaken???
Ik weet het niet zeker hoor.. ik snap ook wel weer waarom het erin moet, dan gaat het toch opstijven. En als je dan vormpjes uitsteekt en in de oven doet, gaat het dan uitlopen? Verwarm je je oven voor?
Ja dat zijn er aardig wat, er zitten al 24 in de vriezer. Morgen nog iets van 50 maken en dan volgend weekend ook en dan heb ik ze bijna allemaal Heb in totaal 7 verschillende smaken dus het is wel doorwerken.
maar wel heel leuk om te doen! Ben benieuwd hoe de verkoop verloopt, wat is het voor braderie, wordt er veel drukte verwacht?
Het opstijven is inderdaad de bedoeling, zodat je goed kunt uitsteken en de vormpjes stevig genoeg zijn. Ja, oven verwarm ik voor, moet op 200 graden volgens recept. Ik heb hetelucht, dus wijkt altijd wel iets af, maar heb nu alles al geprobeerd van 180 tot 200, maar ook met geleidelijk warmer laten worden, dus bij 150 er al in zetten en dan na 2 minuutjes naar 160 etc. Maar het blijft gebeuren dat de vormpjes 'smelten' en een soort rondje worden...
Dit weekend maar eens iets leuks gaan maken, wil misschien een klein taartje gaan maken, maar ook dat biscuitdeeg lukt mij nooit zo mooi Daar nog tips voor???
Het is volgens mij een soort eindezomersbraderie, altijd suuuperdruk Mn moeder heeft een winkel in de binnenstad van Gouda en daarnaast zit Simon Levelt, en bij hem ga ik dan met een tafel staan. Ben ook heel benieuwd!
Biscuit heb ik ook geen ervaring mee Weet alleen dat je het langggg moet mixen en ook wel redelijk lang in de oven moet zetten.
DeSprinkhaan
Berichten: 451
Geregistreerd: 31-10-10
Geplaatst: 10-08-12 18:44
Mmm, mijn vader vroeg of ik een appeltaart voor onze verjaardag morgen kon bakken. Recept op gezocht, alles in de winkel gekocht, klaar om te bakken... maar hoe weeg ik mijn meel af? Dus: "Pap, waar is de weegschaal?" "Welke weegschaal?" "Om mijn meel en suiker af te wegen!" "Maar ik heb helemaal geen weegschaal"...
Zucht De hoeveelheden maar ongeveer ingeschat, en nu staat het deeg eventjes in de oven.
Verder: Ik kan niet zeggen dat ik amateur bakker ben, gezien ik ongeveer 4 keer per jaar iets bak. Ik vind het wel leuk maar paarden hebben voorang
Ir111
Berichten: 12486
Geregistreerd: 06-04-04
Woonplaats: home is where the heart is...
Geplaatst: 10-08-12 23:18
Zo, eindelijk ook weer eens tijd gemaakt om te bakken. Al weet ik niet of half 11 op vrijdagavond mijn favoriete tijdstip is om te bakken. Ik prefereer een regenachtige zondagmiddag geloof ik...
Anyway, deze lekkere pruimencake staat nu in de oven.
SpikkelFire
Berichten: 6823
Geregistreerd: 14-06-05
Geplaatst: 10-08-12 23:20
Nou, 4 keer per jaar bakken is echt niets. Ik bak iedere week, soms meerdere keren per week maar ben geen prof ofzo.
Vanavond weer even gauw 24 vanille cupcakes gemaakt, jammer genoeg waren er een paar ingezakt. Die dus maar opnieuw, maar daar wacht ik even mee, misschien 'mislukken' er nog meer en dan maak ik die allemaal wel tegelijk opnieuw. Morgen weer verder.
Mmmmm, lekker Ir1111 Appelcake vind ik ook zo lekker.. *ideetje voor cupcakes*
Tja vind het wel leuk, maar heb er niet zoveel mee. En trouwens is toch niet nodig: mijn moeder is een echte amateur proffesionele bakster en we hebben zo'n 3 à 4 keer per week taart of koek of cake