Taarten decoreren XIX

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-11 11:02

Kinke schreef:
Leuk gedaan Femke. Als ik het zo zie dan heeft Femke de Baroque mold van Wilton gebruikt :)


:j
Gisteren gekocht. Ben er helemaal blij mee! *\o/*

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-11 11:02

Ik heb die dichtdruk parelrand en dat is ook wel een preciesiewerkje: niet teveel en niet te weinig erin, insmeren met crisco en een beetje kunstig de rand wegsnijden vooraleer je hem eruit haalt.

Kinke

Berichten: 21157
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 30-11-11 11:05

Ik vind dat sowieso bij alle mallen hetzelfde, precies vullen tot de rand. Met je vingers bij de randen langsgaan zodat er niets buiten blijft zitten.

Lisette03

Berichten: 1825
Geregistreerd: 23-06-06

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-11 11:18

Met een goed scherp mes snij je die randjes zo weg ;) wel een echt scherp mes pakken

Kinke

Berichten: 21157
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 30-11-11 11:19

nee joh, zonde van je mallen.

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-11 11:22

Ik snij altijd het overtollige fondant wat er bovenuit komt eraf. Nog even met de vinger er overheen om het nog een keer na te drukken en alle resterende riefeltjes weg te werken en dan krijg je echt mooie perfecte pareltjes.
Alleen het eruit krijgen had ik in het begin moeite mee, ik drukte ze de helft van de tijd plat, omdat ik te fanatiek was.

Edit: Je moet idd niet een te scherp mes pakken. Dan snij je idd zo in je mal ipv de fondant. Ik gebruik meestal het modelingtool mesje. Scherp genoeg voor je fondant, maar beter voor het behoud van je mallen.

Anoniem

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-11 11:36

Prachtige cupcakes femke!

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-11 11:42

Hier trouwens mijn ontwerpje voor de verlovingstaart die ik ga doen:
Afbeelding
Alles in wit fondant. Onderste taart met van die 'roezeltjes' en roze bloesems, middelste taart met draperie, bovenste taart met kleine roze spuitwerk, bovenop letters van het toekomstige bruidspaar. Afmetingen 20 + 15 + 10. Geen grote stapel dus :)

josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-11 11:51

Ziet er goed uit MM +:)+

Mooie cc!! :j

Wat ik doe met de siliconenmal is er idd net voldoende in doen, dan heel even in de vriezer, kan het er daarna heel gemakkelijk uithalen, zonder breken/scheuren/vervormen e.d..

Kinke

Berichten: 21157
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 30-11-11 12:32

Mooi ontwerp MM.
Mal in de vriezer doen vind ik teveel gedoe, stel je voor dat je hem 10x moet gebruiken, ben ik veel te lui voor ;)
Mal gewoon licht invetten met crisco.

Anoniem

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-11 12:34

Ik heb gisteren (bij gebrek aan crisco) gewoon een klein beetje bakspray gebruikt.
Werkt perfect. Marsepein glipt zó uit de mal, zonder problemen en zonder te koelen.

mariellede
Berichten: 495
Geregistreerd: 10-11-06

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-11 12:54

net geprobeerd koekjes te bakken met de nadruk op geprobeerd !
na het bakken was er niets meer over van de vormen. nu las ik net op Inet dat dat een veel voorkomende klacht is van de mix.
van de week maar eens met iets anders proberen. iemand suggesties/ervaringen?

Anoniem

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-11 13:08

Zelf deeg samenstellen?
"Vroeger" koekjes bakken met m'n moeder maakten we het deeg altijd zelf. Heb nog nooit kant en klare koekjes mix gekocht.

Vormpjes maken en bakken ging altijd perfect :j

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-11 13:17

Het koekjesdeeg van Nigella schijnt het beste te werken bij koekjes die vormen moeten behouden :) .

Ik doe mijn siliconenmal ook altijd even een minuut of 5 in de vriezer, scheelt echt heel veel met het eruit halen inderdaad :j .

Kinke

Berichten: 21157
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 30-11-11 13:44

dit recept werkt prima:


Koekjesrecept Peggy Porschen

Voor ongeveer 25 koekjes (hangt natuurlijk af van de grootte)

200 gr boter op kamertemperatuur
200 gr suiker
1 eetlepel vanille extract
1 ei
400 gram patentbloem

Meng de boter en suiker tot het een zalvige massa is

Voeg de vanille essence toe

Meng het ei erdoor en daarna de bloem. Laat het deeg een halve dag in de koelkast rusten (ik pak het zelf altijd in huishoudfolie).

Verwarm de oven voor op 180 graden

Bestrooi het werkvlak met bloem. Als het deeg blijft plakken aan je deegroller hiervoor ook bloem gebruiken. Uitrollen tot ongeveer ½ cm dikte.

Koekjes uitsteken.

Koekjes op bakpapier op een bakplaat leggen.

Ongeveer 13 minuten bakken tot de randjes goudbruin zijn.

Leg ze met behulp van een spatel op een rooster, de koekjes zijn nu nog zacht. Ze worden harder met het afkoelen.

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-11 13:46

Die bedoelde ik inderdaad, hoe ik nou op Nigella kom?

Kinke

Berichten: 21157
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 30-11-11 13:52

Nigella heeft een cupcake recept :)

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-11 14:02

Ooooh dat zal het zijn geweest inderdaad :)) .
Ik vind die glas-in-lood koekjes toch ZO leuk he, die wil ik heel graag maken :j .

Kinke

Berichten: 21157
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 30-11-11 14:29

Ik vind ze wel leuk maar ik vraag me af of het lekker is om te eten :)
Dus als jij ze nou ff uitprobeert ;)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-11 14:44

Lisette03 schreef:
Met een goed scherp mes snij je die randjes zo weg ;) wel een echt scherp mes pakken

Ik gebruik gewoon het 'mesje' van mijn tooltjes, werkt prima :)

Squawk

Berichten: 5692
Geregistreerd: 01-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-11 15:24

*edit
Laatst bijgewerkt door Squawk op 30-11-11 15:29, in het totaal 1 keer bewerkt

muppetmayo

Berichten: 3574
Geregistreerd: 25-04-04
Woonplaats: moordrecht

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-11 15:25

Rinske glas in lood koekjes?

Yonker

Berichten: 13649
Geregistreerd: 19-09-06
Woonplaats: Oss

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-11 15:29

Dag taartenbakkers!! :D

Ik ga volgende week speculaascupcakes maken, omdat ik zelf niet zo van die botercreme houd wou ik er witte glazuur op doen en het dan decoreren met pepernootjes lekker makkelijk en toch leuk. Maar nu vind ik op internet allemaal andere soort recepten om witte glazuur te maken. De 1 met water de ander met citroensap. Kan iemand mij misschien een recept geven om glazuur te maken?? :)

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-11 15:35

Een berg poedersuiker en een scheutje water + evt een smaakje naar keuze. :D

Nynke1
Berichten: 4320
Geregistreerd: 27-09-08

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-11 15:37

Oh Oh mensen dit topic zou verboden moeten worden en het plaatsen van foto's al helemaal. *krijgt zin in alles wat slecht voor de lijn is*