Taarten Decoreren XVIII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-11 15:28

Heb dat in het begin weleens gehad dat hij inderdaad niet gaar was.. Nu doe ik altijd na een bepaalde tijd even met een sateprikker controleren. Als de biscuit gaar lijkt even oven open doen, prikker in de midden en weer eruit en als die schoon is, is de biscuit gaar. Komt er nog mix mee dan weet je dat ie nog iets langer moet :). Heb ik al vaak wat aan gehad :)

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-11 15:30

Ja dat heb ik ook regelmatig.
Dan is het velletje bovenop mooi goudbruin, de rest van de taart ook keurig gaar, maar als je dan zeg maar direct onder dat velletje kijkt dan is het sompig -O-

Dorus

Berichten: 13654
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-11 15:48

Is mij eerlijk gezegd nog nooit opgevallen. Ik heb wel ooit een lege bolling gehad. Hij was zo bol dat ik die er maar af had gezaagd, maar daar bleek dus alleen maar lucht onder te zitten.

Samantha_

Berichten: 11747
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-11 15:57

Ben ook benieuwd Mayo!

Leuke taart, jammer van het ganache zeg, nou durf ik ook niet meer. :D

Mixen, ik mix 10 minuten, met de kitchenaid, is lang zat, mijn biscuits zijn mooi hoog!

Net is het taartje voor een vriendin opgehaald, een taart met zand en schelpjes. Voor het eerst een onderbord bekleed met fondant.
Ben nu bezig met de barbapapa taart. De hele barbapapa familie is geboetseerd, nu nog oogjes, mondjes, accesoires etc. De letters (naam van het kindje) zijn ook klaar, met oogjes en armpjes erbij.
Straks de biscuit bekleden, ben benieuwd. Omdat ik m dus in 1 keer bekleed, moet ik m eerst stapelen natuurlijk. Hoop dat het er mooi strak uitziet, plaats morgen de foto wel, nog even een middagje en avondje zweten.

woldhoeveJarig

Berichten: 1819
Geregistreerd: 17-03-04
Woonplaats: Foxwolde

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-11 16:07

Sinds ik een nieuwe mixer heb willen m'n biscuit niet mooi bakken en heb ik eigenlijk heel vaak dit probleem. Dat onder de bovenkant het soppig is. Daarvoor had ik altijd hele mooi biscuits nooit problemen.
Had hiervoor een mixer van de Liddle en nu een Electrolux van dik 90 euro! Hij is nu weer terug naar de winkel want hij was nu al stuk, ik heb hem in mei opgehaald. En gezegd dat ik hem niet weer terug wou en een Kenwood wou met bijbetaling uiteraard.

muppetmayo

Berichten: 3572
Geregistreerd: 25-04-04
Woonplaats: moordrecht

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-11 16:32

Das mooi balen woldhoeve!
Ik wil ook een kenny, alleen vriendje vind m veel te groot voor op t aanrecht :( ik heb al genoeg ruimte innemende keukenspullen volgens hem :+

Samantha bij jou gaat t vast wel goed! Vond t zo raar... Misschien nog een keer proberen met een ander merk chocolade...

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-11 16:39

Lindas2 schreef:
Nice! Daar heb ik nog maar even mee gewacht :')
Voor bijv. een rond 20cm doe ik 200 gr. mix in de bak.. 18ml kamertemp. water erbij. En 3 eieren op kamertemp. erbij. Dan 14 min. mixen op stand 3 en 1 minuut op stand 1 na laten draaien. Dan in de vorm en in de oven op 175 graden voor ongeveer 35 min. (soms 2 of 3 min. extra)

Hmmm dat zou goed moeten zijn :? Met de Philips mixte ik meestal +/- 15 minuten en met mijn Kenwood mix ik 20 minuten.

Ik bouw temperatuur op: voorverwarmen op 160 gr dan in de oven voor 10 minuten op 160 gr, dan ophogen naar 170gr voor 10 minuten en dan de resttijd op 180 gr.

Je materiaal is ook op kamertemperatuur?

Hoe groot zijn je eieren? Maat M?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-11 16:40

woldhoeve schreef:
Ik vroeg het gisteren ook al. Maar hebben jullie wel eens als je de biscuit eruit haalt dat de bovenkant niet gaar is? Ik heb hem laatst 10 min. langer erin gedaan. En de bovenkant was wat hard geworden dus heb hem eruit gehaald maar toen bleek dat hij nog smeuïg was, de rest van de taart was wel super gaar!

Heb ik weleens gehad:j Toen ik de oven vergeten was op te hogen qua temperatuur :+

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-11 16:40

Lindas2 schreef:
Heb dat in het begin weleens gehad dat hij inderdaad niet gaar was.. Nu doe ik altijd na een bepaalde tijd even met een sateprikker controleren. Als de biscuit gaar lijkt even oven open doen, prikker in de midden en weer eruit en als die schoon is, is de biscuit gaar. Komt er nog mix mee dan weet je dat ie nog iets langer moet :). Heb ik al vaak wat aan gehad :)

Gewoon even met je vinger op de bovenkant zachtjes duwen, bij terugveren is hij gaar.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-11 16:42

Klinkt goed Sam! Ben benieuwd :)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-11 16:43

woldhoeve schreef:
Sinds ik een nieuwe mixer heb willen m'n biscuit niet mooi bakken en heb ik eigenlijk heel vaak dit probleem. Dat onder de bovenkant het soppig is. Daarvoor had ik altijd hele mooi biscuits nooit problemen.
Had hiervoor een mixer van de Liddle en nu een Electrolux van dik 90 euro! Hij is nu weer terug naar de winkel want hij was nu al stuk, ik heb hem in mei opgehaald. En gezegd dat ik hem niet weer terug wou en een Kenwood wou met bijbetaling uiteraard.

Welke heb je en hoe lang mix je?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-11 16:44

Ik mix tegenwoordig eigenlijk nooit meer 1 minuut na, mijn biscuits zijn altijd perfect :) .

Wat voor chocolade heb je gebruikt voor de ganache muppetmayo? Want ik heb er echt nooit problemen mee. Heb je witte, pure of melkchocolade gebruikt?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-11 16:47

Ik eigenlijk ook niet, wanneer de tijd voorbij is zet ik de standen rustig aan een tikje terug totdat hij uit is en klaar

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-11 16:48

Waar is dat eigenlijk voor bedoeld, dat nadraaien :') ?

woldhoeveJarig

Berichten: 1819
Geregistreerd: 17-03-04
Woonplaats: Foxwolde

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-11 16:58

Ik mix zo'n 12 minuten zoals ik altijd deed. En dan halverwege op een lagere stand. Ze komen wel heel mooi omhoog, maar net dat laatste wordt niet gaar. En de bovenkant is dan gewoon hard als ik het nog langer laat staan.

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-11 17:06

Wat is de reden dat je halverwege op een lagere stand gaat mixen? Helpt de volle tijd vol vermogen mixen niet dan?

Dorus

Berichten: 13654
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-11 17:22

Ik had begrepen dat dat namixen is om grote luchtbellen eruit te halen. Ik doe dat eigenlijk nooit, maar schep er nog wel een keer doorheen voordat ik hem in de vorm doe.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-11 17:23

Ik verlaag nooit de snelheid, ja bij het uitzetten

muppetmayo

Berichten: 3572
Geregistreerd: 25-04-04
Woonplaats: moordrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-11 17:26

Dat vroeg ik me nou gister ook af tijdens t mixen rinske :+
En ik heb melkchoco gebruikt. Willde puur, volgens vriendlief hadden we dat nog, maar niet dus, was melk :(

Samantha_

Berichten: 11747
Geregistreerd: 20-12-02

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-11 18:01

Ik begin met mixen op de laagste stand, en ga zo heel snel naar de hoogste stand. Dan 10 minuten mixen, en als ik klaar ben zet ik m weer uit, door steeds 1 stand lager te gaan.
Bakken doe ik opbouwend, begin bij 150, als ie even erin staat naar 160 en dan naar 170.

Marisje76

Berichten: 1999
Geregistreerd: 20-02-09
Woonplaats: noord-brabant

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-11 18:04

ikke niet..ik mix gewoon 10 minuten op vol vermogen en dan voor 40 minuten de oven in op 175 graden
lukt altijd

Neela

Berichten: 1340
Geregistreerd: 03-02-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-11 18:05

wat een leuke taarten en koekjes zag ik....

ik heb vandaag ook twee taarten gemaakt

amika
Afbeelding
Afbeelding
en
chuggingtown
Afbeelding
Afbeelding

allebei gevuld met aardbeien en slagroom en jam.

morgen nog een taart maken

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-11 18:29

Mayo schreef:
Lindas2 schreef:
Nice! Daar heb ik nog maar even mee gewacht :')
Voor bijv. een rond 20cm doe ik 200 gr. mix in de bak.. 18ml kamertemp. water erbij. En 3 eieren op kamertemp. erbij. Dan 14 min. mixen op stand 3 en 1 minuut op stand 1 na laten draaien. Dan in de vorm en in de oven op 175 graden voor ongeveer 35 min. (soms 2 of 3 min. extra)

Hmmm dat zou goed moeten zijn :? Met de Philips mixte ik meestal +/- 15 minuten en met mijn Kenwood mix ik 20 minuten.

Ik bouw temperatuur op: voorverwarmen op 160 gr dan in de oven voor 10 minuten op 160 gr, dan ophogen naar 170gr voor 10 minuten en dan de resttijd op 180 gr.

Je materiaal is ook op kamertemperatuur?

Hoe groot zijn je eieren? Maat M?


Oke... Ja materiaal is ook allemaal op kamertemperatuur.. Eieren zijn M inderdaad :j
Hoe hoog zijn je biscuits ongeveer?

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-11 18:30

Leuke taarten chantaltje23 :)

Neela

Berichten: 1340
Geregistreerd: 03-02-08

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-11 18:31

Dankje wel Lindas2